agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sansevieria (Paşakılıcı) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3017.htm)

Faruk 28-05-2009 18:25

Sayın Hosseda inşallah benim 2 saksı olan paşa kılıcımda bana ev aldırır. Bende bu bitkinin uğruna sizlerin vermiş olduğu heberle daha da inanır hale geldim. Ev aldıran bitkinizin fotoğraflarınıda görmek isteriz...

eminetirsi 28-05-2009 22:42

merhaba arkadaşlar.yukarıda birkaçdefa sorulup cevaplandırılmamış bir soru var.sarı çizgili kılıç dikilince neden kenerı sarı çıkmıyor.cevabını galiba biliyorum.ablam konuşurken duymuştum.cevap:o kılıcı ekerken yaprağın başını toprağa gömmek gerekirmiş.ben denemedim.bende yok o kılıçtan olan denesin ve sonucu bizle paylaşsın olurmu.

eminetirsi 28-05-2009 22:46

faruk senin işine yarayacak galiba.olursa banada yollayacaksın tamammı.yoksa cevabımı geri alırım....napim çiçek konusunda çok bencilim...

Muhammed Salih 30-05-2009 22:57

Çok mutluyum

Sonunda babaannemden iki paşa kılıcı aldım.Bu mesajı oradan yazıyorum.Belki yakında fotoğraf gönderebilirim.:D

hosseda 31-05-2009 21:21

2 Eklenti(ler)
Sayın Faruk,
Evyaptıranlarımın son halleri. Genç ve canlılar. Önceki halleri ile alakaları yok ama buna da şükür.
Hoşçaklın.

Faruk 01-06-2009 18:22

Sayın Hosseda resimlerde baya uzun ve canlı görünüyorlar. Azlar ama zamanla çoğalma durumlarına girecekleri her hallerinden belli oluyor. Sağlıklı günlerde büyütmeniz dileklerimle. Unutmadan belirteyim,çiçek açtıklarında çiçeklerinin fotoğraflarını beklerim...

Fatih 01-06-2009 22:07

Gerçek bu çiçek:d

Bende bu güne kadar bu çiçeğin ev yaptırdığına inanmıyordum ya da inanmak istemiyordum.Ancak bu gün sabah herzamanki gibi güzel başlamıştı.Ev bakmaya gittik.Adam ev için diğer kişilere 65 diyordu ama bize 58 dedi ve size başka diyecek fiyat bulamıyorum dedi.dilim tutuldu sanki birşey çıkmıyor ağzımdan dedi.Sabah çiçeklerimi kontrol ederken kılıcımın yanına gelnce umarım bir evimiz olur seni gün boyu güneşli bir yere koyarım demiştim.sanırım bundan bir sonuç çıkartmalıyım;)

Faruk 01-06-2009 23:10

Hayırlı olsun Fatihcim. Sana uğurlu geldi umarım banada uğurlu gelir. Zira bu sene kılıçlarım minik yavrular verdi ve iyice serpildi...

Crocus Şen 23-06-2009 14:01

1 Eklenti(ler)
Benim kılıcımda birkaç aya kadar çok sağlıklıydı,kışın ev içine almıştım,evin içinde güneş gören yer olmadığı için bol ışık alan bir yere koymuştum,hemen gelişimini durdurdu sanki,dalları eskisi gibi sert ve keskin değil.Bende şimdi yarı güneş gören balkona aldım,sulamayıda kestim umarım eskisi gibi sert ve gösterişli olur.Ve çiçeklerini de görürüm;)

İncifem 23-06-2009 14:54

Benim bildiğim kadarıyla, neye niyet edip paşa kılıcını dikersen çiçek açtığı sene o dileğin kabul olur.

Çiçeğide ayrıca çok güzel kokuyor.

Faruk 23-06-2009 17:19

Sevgili Crocus kılıcın çok güzel büyümüş. Maşallah. Yarı güneş alan bir ortama çıkarmakla iyi yapmışsın. En kısa zamanda sana yeni yavrularla cevap verecektir. Ben de paşa kılıcımı kıştan beri cam kenarına aldım. Şuan çok güzel sabah güneşi alıyor ve her geçen gün saksısından yeni yavruları çıkıyor. Yavruları gördükçe çok mutlu oluyorum. En önemlisi de çiçeklerini görmek. İnşallah bu sene sende bende çiçeklerini görürüz...

Crocus Şen 23-06-2009 18:56

İnşallah sevgili Faruk,zamanında çok aramıştım kenarları sarı şeritli olanından bir tane kalmıştı markette ve çok cılızdı,hemen almıştım.Eski evimde cam içinde ve sürekli güneş alan bir yerde duruyordu.Ne zamanki yeni evimize taşındık bir garip oldu,hoş burasıda çok güneş almıyor ama günde 2 saate yakın bulunduğu yer güneşli.Bakalım kendine bir gelsin sonra o meşhur kokulu çiçeklerini görürüz umarım..
Ayrıca çiçeğin en uzun olan dalını boyunu ölçtüm tam 107 cm,o dal yoktu ve bende bu inanca göre hala bir ev sahibi olamadım..:(

Nail Sarı 01-07-2009 16:13

Arkadaşlar benim Paşa Kılıcım'la ilgili olarak kişisel blogumda paylaşımda bulundum. Okumanızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
http://nailsari.blogspot.com/

Faruk 01-07-2009 23:39

Nail Bey kılıcın güzel çiçeklerinin kokusunu almanız çok güzel olsa gerek. Bende bundan 2 yıl önce çiçeğini görme ve koklama fırsatına eriştim. Hakikaten çok hoş bir kokusu var. Kılıcınız çok sağlıklı görünüyor. Maşallah...

Fatih 07-07-2009 14:38

1 Eklenti(ler)
Bu da yapraktan ürettiğim şeritli kılıcım.Şeritli çıkmayacağını bildiğim için heves etmiyorum şeritli çıkacak diye:D

Hacer 07-07-2009 14:54

Sayın Fatihbrk bu yeni çıkan yavruları bir kılıç yaprağını ortadan ikiye ayırarak mı elde ettiniz yoksa gövdeden ayırdığınız kılıç yaprağını direk toprağa daldırarak mı elde ettiniz?

Faruk 07-07-2009 16:21

Fatihciğim emeğine sağlık. Yavruları çok güzel görünüyor. Ben de merak ettim bir kılç bitkisini birkaç parçaya bölüpte mi yavrulattın? Ayrıca diktikten kaç gün sonra yavrular meydana geliyor?

Fatih 07-07-2009 16:32

Bu çelikleri bana Özlem ablam göndermişti.çelikler dipten kesilmiş ve iki parçaya bölünmüştü.İkiside köklü durumda ancak diğerini söküp dikmem konusunda yavrusu biraz geç çıkacak.Bunu dikeli 1,5-2 ay olmuştur neredeyse.Kısaca çeliği ister ortadan bölün isterseniz dipten tutacak ortamı sağladıktan sonra nasıl olursa olsun tutuyor ve yavruluyor.

papatya367 14-07-2009 15:57

Merhaba arkadaşlar, benim 1 adet paşa kılıcım var fakat çok sulanmadığını bilmediğim için kışın tabi fazla sulamışım. Onun için de çok cılız kaldılar, ama epeydir sulamayı unutmuşum tesadüf yavaş yavaş yavrulamaya başlamışlar çok sevindim. Yalnız ben şu kenarı sarı şeritli olanlardan bulamıyorum ne olur bi hayırsever arkadaşım bana bir kök gönderebilir mi acaba? Şimdiden ilginize teşekkür ederiim. İnşallah bütün kılıç çiçeği olanlar diledikleri eve sahip olurlar.

Fatih 14-07-2009 21:36

Ben geçen ay pazarda sarı şeritli görmüştüm bir saksı ancak tam eğilip alırken başkası aldı ve benim şeritli hayalim suya düştü.Bu şeritli kılıç çiçeğinden olan arkadaş varsa banada gönderbilir mi?

agozce 15-07-2009 02:51

Sevgili Papatya367 ve Fatih bey bende çok var. (Şu anda annem çok hasta onunla uğraşıyorum.) Adresinizi yollayın, uygun bir zaman da yollarım.

sevim.K 15-07-2009 06:22

Üst kat komşumun verdiği minicik bir kılıç çimlenmiş:) ne kadar sürede sürgün verir acaba çok merak ediyorum. Tabi bunu ben büyüttüm diyebilmekde güzel olacak;)

papatya367 15-07-2009 22:39

Agozce arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum. ALLAH annene acil şifalar versin inşallah.Ben sana özelden adresimi göndericem. Her şeyin başı sağlık tabi ki. İlgilenmen yeter arkadaşım.

papatya367 15-07-2009 22:48

Sevgili sevim.K kılıcın hayırlı olsun, inşallah çabucak sürgün verir. Mümkün olduğunca çok su verme ve sabah güneşi görmesini sağla kılıcının. Çok çabuk yavru verir. Eğer resmini koyabilirsen buraya sevinirim. Merak ettim valla :))

sevim.K 16-07-2009 13:48

Mümkün olduğunca su vermeme konusuna dikkat edicem. Sabah güneşi almaya gelince bir saksının kenarına iliştirivermiştim. Balkonda sabah güneşi alıyor. Ama evde içerde durması gerekiyorsa içeri alayım. En kısa sürede fotoğrafını eklerim miniminnacık çeliğin.

papatya367 16-07-2009 19:45

Merhaba sevim.K cım. Sen zannedersem Sakarya'da oturuyosun. Oranın havası da herhalde İstanbul'a yakındır. Havalar serinler serinlemez hemen içeri alırsın, daha çok var tabi:) Suyunu da toprağa haftada 1 filan bakıver, parmağını 2 cm filan daldır, eğer kuruysa nemli değilse saksısına göre tabağına azıcık çıkıncaya kadar ver canım. Kılıca nasıl bakılabileceğine ahkam kesmek gibi olmasın ama, epey bi tecrübeden sonra bunları yazabiliyorum. İyi akşamlar, kendine iyi bak.

Âyine-i Esma 17-07-2009 20:08

Kılıç çiçeği açmaya başladı. Evin içi misler gibi. Üzerinde 9 adet çiçek dalı var. Ve 2 gündür açıyor

Nariel 17-07-2009 20:16

Fotoğraf isteriz;)

lale76 18-07-2009 14:35

fatihbrk bende şeritli paşa kılıcı var.Saksı değişimi yaparken isterseniz size gönderebilirim.

Âyine-i Esma 19-07-2009 01:19

4 Eklenti(ler)
Evin güzel kokuyla dolmasına sebeb olan kılıcın resimleri. Kılıcın boyu maalesef film karesine sığmadı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025