![]() |
Arkadaşlar isteyenler buraya yazmadan özelime mesaj yollasınlar, bu sayfada kirlilik oluşturmayalım.. Sevgiler:)
|
1 Eklenti(ler)
Benim ana kılıcın geçen seneki sürgünlerinden biri de 10 gün önce sürgün verdi,çok hızlı uzuyor,anlaşılan kısa sürede ev sahibi olacağım;)
|
Hadi gözünüz aydıncrocus şen:p.
Benim bir köşede çimlensin, yavrulasın diye beklediğim bir paşa kılıcım vardı. Yaz geçti neredeyse hala bekliyorum:( Arada bir "çabuk yavrula, yavrun da çabuk büyüsün. Bak ev gecikiyor" diyorum, umarım dinler;) |
İnşallah Sevgili Sevim K.,inşallah sizinkide en kısa zamanda çimlenir,kısa zamanda upuzun olur..:))
|
Sevgili Nariel gönderdiğin kılıçlar bu sabah elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Yalnız, tek olarak gönderdiğin köksüz kılıçları da toprağa dikebilir miyim? Onlar da tutar mı o şekilde?
|
Nariel' in gönderdikleri bana da ulaştı bugün. Bende de köksüzler var direkt toprağa ekebiliyoruz. Ama dün akşam forumu okuyunca öğrendim( ki daha önce bu çiçeğe bakmıştım ama bilmiyordum) köksüzlerden gelen sürgünler şeritsiz olacak. Hoş bir şey yani iki çeşit kılıç.
Güle güle büyütelim.... |
Thomasina verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu arada doğum günün de kutlu olsun. Nice sağlıklı yaşlara inşallah.:rolleyes:
|
Çok teşekkürler. Hep birlikte...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar benim kılıçlar bana sürpriz yapmış çok sevinçliyim darısı size .
|
Ben de annemden getirdiğim iki yapraklı kılıcın bir yaprağını dokuz parçaya bölüp mart ayında toprağa dikmiştim. Kısa zamanda köklendiler. Fakat bir türlü yavrulamamışlardı. Ümidi kestiğim anda, birkaç gün önce sularken çeliklerden birinin yavruladığını farkettim. Şimdi sıra diğer çeliklerde.
|
Alıntı:
|
Sayın sdurul çiçeğinizin resmini koyarsanız sevinirim.
|
Alıntı:
çok zahmetsiz bir çiçek. Sevgili papatya sizin varsa görmek isterim .;) |
Alıntı:
|
Tabi pembegül neden olmasın yarın mutlaka koyacağım inşallah.
|
Merakla bekliyorum sevgili sdurul;)
|
5 Eklenti(ler)
Yavrulayan kılıcım
|
Ne güzel yavrulamış sdurul gözünüz aydın:) Benim çeliğim sabredemedim baktım çok güzel köklenmiş ama yaz bitiyor neredeyse henüz yavru yok:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kılıçlarımın resimleri .
Aslında resimde gördüğünüz çelik hediye gelen buket çiçeğin üzerinde köksüz olarak konmuştu. Bir akılla ne hikmetse dedim bunu bi saksının kenarına iliştireyim . Epey sürdü köklenmesi ama köklendi sonunda . Fakat işte kenarları sarı şeritli olmadı tabii çelikteki gibi . Mesajların birisinde bir arkadaş çeliğin başınıda toprağa gömüleceğini duydum demiş bende denemekten zarar gelmez düşüncesi ile denedim. Bakalım sonucu hep birlikte görürüz . Eklenti 99774 Eklenti 99775 |
Merhaba finduk52. Yazan benim o yazıyı... komşumuza sordum doğruymuş, sarı şeritli kılıcı ters dikmek gerekiyormuş. Bakın zaten sizin kılıçta şeritli olmamış.
|
Sayın eminetirsi, sarı şeritli kılıç çeliğini ters dikince yavrusu da mı şeritli oluyormuş?
|
Sevgili nariel şeritli kılıç bana nasip olmadı.
|
Sevgili sevim4, size bu konu ile ilgili özel masaj yollamıştım, aldınız mı? Şeritli kılıç kargonuz bana geri döndü, kılıçlar çürümüş olarak..
|
Sevgili eminetirsi ,
Evet bu resimdeki çeliklerim şeritli çıkmadılar . Ama bunları dikerken bu forumu bilmiyordum . Senin mesajını okuduktan sonra resimde görülen çeliklerden birinin tepesinden kestim ve yeniden diktim . Ama sanırım yine yanlış diktim .Ben her iki ucuda toprağa girecek anlamıştım , böyle bir n şekline büründü çeliğim . Neyse şimdilik ellemeyeyim onu bakalım ne yapacak . Olmazsa bu defa da yeniden bir çelik alırım diğer dalından ve bu sefer dediğin gibi dikerim (derken vazgeçtim hemen uygulayacağım bakalım hangisi ne sonuç verecek ) Gelişmeleri yazarım sizlere . Sevgiler ... |
2 Eklenti(ler)
-arkadaşlar benimde bir bitkim var paşa kılıcına benziyor ama o değil ne acaba merak etmm yardm ederseniz sevinirim :rolleyes:
|
Sayın Pat(i)ilker,
Sanırım senin bitkide bodur paşa kılıcı buradaki mesajlardan öğrendiğim kadarı ile . Daha önce ki sayfalarda bulabilirsin resimlerini aynı bitkinin . Latince adı ise Sansevieria Trifasciata Green imiş. |
Evet sn nariel sarı şeritli oluyor... sn finduk52 ters dikmekle iyi etmişsiniz. artık sarı şeritli bir kılıcınız olacak....
|
teşekkür ederim finduk52 :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025