agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sansevieria (Paşakılıcı) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3017.htm)

mehtap051 10-09-2009 12:23

Faruk oksijenli su mikropları öldürüyor ve bu şekilde çiçeğe yardım edip köklendiriyor.Ölçü olarak 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su kullanılıyor.Bu bilgiyi mum çiçeği yetiştiren arkadaşlardan öğrenmiştim.

Faruk 10-09-2009 15:02

Mehtap hanım ne kadar aralıklarla vermek lazım oksijenli suyu?

mehtap051 10-09-2009 15:55

Hangi aralıklarla vermeniz gerektiğini bilmiyorum.Oksijenli karışımla ilgili bilgiler ev yapımı ilaçlarda vardır.Oraya bir gözat istersen.Sanki ben haftada 1 gün diye okumuştum.ama hasta olan çiçekler içindi bu.Sizinki kolay köklensin diye yapıldığı için belkide bir daha yapmanıza gerek kalmaz.thomasina sor istersen.

Faruk 10-09-2009 16:04

Yardımlarınız için teşekkürler Mehtap hanım...

thomasina 10-09-2009 17:18

Arkadaşlar ölçü arkadaşların dediği gibi olacak. Oksijenli suyu yeni çeliklerde ayda bir verebilirsiniz demişti bana Mine Hanım. Kök oluşumuna mantar hastalıklarında mücadeleye yardımcı oluyor. Ben şimdilerde saksı değişimi yaptığım yeni bitkilerde de aynı şeyi uyguluyorum. Evet eğer hasta ise okuduğuma göre nerde anımsamıyorum öyle sık verilebiliyor ama eğer bir hastalık değilse ve yeni çelikse ayda bir sanırım. Ben diğer çiçek çeliklerini de eğer yarı odunsu ise yarım yarım saat kadar, odunsu ise 1-2 saat kadar aspirinli suda bekletip, toprağa alıp oksijenli suyla can suyunu veriyorum. Ama paşakılıcında aspirin kullanmadım. Yalnız Nariel'in gönderdiği kılıçları köklü olmalarına rağmen diktiğimde cansuyunu bu karışımla verdim. sağlıklılar şu anda.

Faruk 10-09-2009 20:54

Sayın Thomasina aspirinli su da çelikleri bekletmenin ne gibi faydası oluyor?

thomasina 10-09-2009 22:01

Sanırım köklenme başarısını ve yine olası mantar sorununa yardımcı oluyor. Hoş tohumları ıslattığınızda da çimlenme başarısı oluyor diye bir sayfa okumuştum forumda, o günden beri tohumlarıda aspirinli suda ıslatıyorum tohum cinsine göre. Hiç çimlenme sorunum olmadı.

Faruk 10-09-2009 22:22

Bu site de her gün değişik birşey öğreniyor insan. Aspirinli suyu da öğrendiğim iyi oldu. Bilgilendirdiğin için teşekkürler Sayın Thomasina...

thomasina 10-09-2009 22:28

Ne demek... Ben de sizden türlü teknikler öğrendim kaç gündür, bakmayın sessiz durduğuma:))

akon 02-10-2009 22:33

arkadaşlar bende de paşa kılıcına benzer ama kısa ve saksıyı tamamen kaplayan küçük bir cins var ama adını bilemiyorum. iç içe girmiş şekilde.

edit: buldum arkadaşlar bodur olanmış

vatan24gurbet34 13-10-2009 20:32

tekrar yazdım yanlış yazdıgım için

Faruk 13-10-2009 23:57

Paşa kılıcı ağacı nasıl oluyor? Fotoğraf ekler misiniz? Bu türün ağacı olamaz...

vatan24gurbet34 14-10-2009 11:39

Merhaba arkadaşlar,benimde bir paşa kılıcım var fakat neredeyse 2 senedir aynı boyutta ne yavru veriyor nede çiçek açıyor...Acba ona nasıl bir bakım uygulamalıyım bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..

vatan24gurbet34 16-10-2009 19:16

yokmu bilgilendiiricek arkadaşlar

Faruk 16-10-2009 23:02

Sayın Vatan paşa kılıcınız saksısını doldurduysa yavrulaması ve büyümesi duruyor. Bu yüzden saksı değişimini uygun aylar da yapmak lazım.

Ne kadar da paşa kılıcı için iç mekan da güneşli güneşsiz her alan da yetişir gözü ile bakılırsa da paşa kılıcı bitkisi güneşi çok seven bir sukkulent türü. Benim paşa kılıcım sürekli güneş alan cam önün de iç mekan da sürekli yaz boyu yavru verdi. Yer sorunu yüzünden yerini değişitirip çok az güneş alan bol aydınlıklı bir ortama yerleştirdiğim de gelişimini ve büyümesini durdurdu.

Paşa kılıcı türleri çok çabuk büyüyen türler değildir. Geç büyür fakat her türlü koşula dayanabilen bir bitkidir. Çiçeklenmesi ise çok nadir olur ve çok hoş kokar. Benim paşa kılıcı saksılarım iç mekan da açmayıp yazın yerleştirdiğim dış mekan da açıyorlar...

ggulday 02-11-2009 15:09

merhaba ben bu yaz ilk defa paşakılıcı edinmiştim. hep balkonda durdular keyifleri güzeldi. artık havalar soğudu ama içeri alınması gerekiyor değilmi fikri olanlar yardımcı olabilirmi? yani balkondaki mevsimlik olmayan bütün çiçeklerimi içeri almalıyım aslında değilmi:confused:

mrmusti 02-02-2010 17:46

Evet içeriye alın. Veya sera naylonu ile tamamen örtün. Don tehlikesine karşı korumuş olursunuz. Kışın iyi korunan Kaktüs ve suculentler yazın daha bir güzel oluyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ggulday (Mesaj 526524)
merhaba ben bu yaz ilk defa paşakılıcı edinmiştim. hep balkonda durdular keyifleri güzeldi. artık havalar soğudu ama içeri alınması gerekiyor değilmi fikri olanlar yardımcı olabilirmi? yani balkondaki mevsimlik olmayan bütün çiçeklerimi içeri almalıyım aslında değilmi:confused:

sevim.K 02-02-2010 21:05

Benim gözünün içine baktığım miniş paşakılıcı çeliğim nazlana nazlana filizlendi:) Ancak üç santimetre olmuştur boyu çok yavaş büyüyor:mad:

sese 11-03-2010 15:47

Merhaba;benimde yeni aldığım kenarları sarı çizgili paşakılıcım var.Ayrıca şu uzayan normal kılıç çiçeğimde var.Ancak uzun kılıçlarım hiç gelişmiyor.Sıvı bitki besini verilirmi acaba

Sevgi Durul 16-04-2010 21:18

2 Eklenti(ler)
Önceki sayfada fotoğrafı olan yavru kılıcın bugün ki görüntüsü. Yavrular dört tane idi. İkisini verdim, iki tanesi bende. Çok yavaş büyüyorlar.
Eklenti 136505

Çok istediğim sarı şeritli kılıcı nihayet aldım.
Eklenti 136504

zymaduo 24-04-2010 19:28

Merhabalar,
Sitenin sıkı takipçisiyim diyemem ama genelde bilgi almak için giriyorum.Ben de bodur kılıç cinsinden bi kılıç sahibiyim ve sanırım yeni taşındığımız ili ve evi en çok o sevdi.Geçen hafta saksının etrafında 10-12 tane yavru belirdi,ne yapmam lazım diye bakınırken sizlerin kılıçlarınızı gördüm ve hayran kaldım.Eğer bana da gönderme imkanı olanınız varsa çok sevinirim,şimdiden teşekkürler...

Faruk 24-04-2010 20:51

Sayın zymaduo bence saksı çevresinde beliren yavru sansevieriaları ayırmayın. Bu bitki saksısında kalabalık olunca çok hoş görünüyor...

Bengisan 30-04-2010 14:24

5 Eklenti(ler)
Benimde kılıcım var ama diğerlerinden biraz farklı cinsi SANSEVIERIA SCHWEINFURTHII olduğunu zannediyorum,bakalım biz ev yerine ne sahibi olacağiz sopa gibi durduğuna göre yoksa elinde oklavalı bir hanımmı diyeceğim ama hanımım çok iyi başka birşey bulmak lazım:p

tasamek 07-05-2010 19:08

arkadaşlar benimde bir paşakılıcım var ve geçen sene çiçek açmıştı o kokuya doyamadım süper bir kokusu var ancak bu sene saksıya sığmaz hale geldiği için büyük saksıya aldım ve havalar ısındığı için balkona koydum ama uçları sarardı ve kurudu sorun ne olabilir şimd
iden teşekkürler

tasamek 08-05-2010 15:50

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tasamek (Mesaj 633813)
arkadaşlar benimde bir paşakılıcım var ve geçen sene çiçek açmıştı o kokuya doyamadım süper bir kokusu var ancak bu sene saksıya sığmaz hale geldiği için büyük saksıya aldım ve havalar ısındığı için balkona koydum ama uçları sarardı ve kurudu sorun ne olabilir şimd
iden teşekkürler

arkadaşlar birkaç resim de ekledim

mrmusti 08-05-2010 16:50

Meraklanmayın, güneşe ilk çıktığında bu tür sararma ve kurumalar oluyor.
Fakat kuruyan dalların bir de dip kısımlarına bakabilirseniz daha iyi olur. Bulunduğu kökte kurumada başlamış olabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tasamek (Mesaj 634412)
arkadaşlar birkaç resim de ekledim

sevim.K 08-05-2010 16:59

Eylülde yazmışım mesajı benim köklenen çeliğimin yavrusu ancak beş altı santimetre oldu. Çok mu yavaş büyüyor yoksa benimki mi tembel:mad:

mrmusti 08-05-2010 17:20

Sayın Sevim.K,
Ortam büyümelerinde etkili oluyor. Ama önümüz yaz biliyorsunuz gelişmeleri dahada hızlanacaktır. Endişe etmenize bir gerek yok. Yavaş büyüsün sağlıklı büyüsün. Sabırlı olmak gerek.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 634429)
Eylülde yazmışım mesajı benim köklenen çeliğimin yavrusu ancak beş altı santimetre oldu. Çok mu yavaş büyüyor yoksa benimki mi tembel:mad:

sevim.K 08-05-2010 19:10

Teşekkür ederim sn mrmusti:). Evdeki paşakılıcım balkonda küçücük, beş santimetre oldu ancak yazdığım gibi. Okulda odamın pencere kenarında var onun filizlenen yavrusu sanki daha çabuk büyüyor gibi geldi bana.

tasamek 11-05-2010 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 634424)
Meraklanmayın, güneşe ilk çıktığında bu tür sararma ve kurumalar oluyor.
Fakat kuruyan dalların bir de dip kısımlarına bakabilirseniz daha iyi olur. Bulunduğu kökte kurumada başlamış olabilir.

teşekkür ederim mrmusti dediğiniz gibi köklerine baktım şimdilik bir kuruma yok şayet köklerde kuruma başlarsa ne yapmamı tavsiye edersiniz bu arada toprağı kurudukça suluyorum doğrumu yapıyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025