![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Yardımlarınız için teşekkür ederim. 1811 numaralı mesajımdakileri az evvel kestim. Sağdakinde gövde başlangıcının 1 cm yukarısında beyaz kısmı yakalayabildim, küçücük birşey kaldı ama olsun... Bu ikisi aynı türdü ve en güzel bunlar gelişmişti; sakınılan göze çöp batarmış ya öyle oldu resmen... Diğer adeniumlarımın toplu fotoğrafı.... ![]() Biraz sararmalar var, pek iç açıcı görünmüyorlar ama bana göre toparlandılar aslında Bahsettiğim gibi dallanma başlangıcı var birkaçında. ![]() ![]() Ayrıca, yine bir tanesinde pembe şeffaf oluşumu (ne olarak adlandıracağımı hala bilmiyorum, daha evvel sayın can17can da benzer bir durumla karşılaştığını belirmişti) gördüm. Fotoğrafta ışığın etkisiyle beyaz köpük gibi duruyor ama aslında şeffaf pembe-kırmızı bir rengi var. Toplu fotoğrafta tepeleri uçmuş olarak görünenlerde yazın benzer bir durum olmuştu. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
çiçek burnu çürüklüğü
aşagıdaki sitede hastalıklarla ilgili detaylı bilği var ama ingilizce ben gogle chrome'de türkçeye çevir seçeneğini kullanarak cat-pat bişeyler anlamaya çalışıyorum. anlayabildiğim mikro besin elementlerinin çiçek burnu çürüklüğüne neden olabileceği , ingilcesi kuvvetli arkadaşlar belki yardımcı olmak isterler.Tropica Nursery Adenium, Euphorbia, Desert-Rose, Hybrids bu siteden sizin rahatsızlığınıza en yakın gördüğüm kısmıda ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Kalsiyum (Ca): Sularımızda aslında ne kalsiyum var ne de sulama karışımımıza kireç takviyesi yapıyoruz, dolayısıyla kalsiyum eksikliği konusunda devamlı bir sorunumuz oluyor. Şu anda, kullanmadan önce hindistan cevizi karışımımıza kalsiyum takviyesi yapıyoruz ve bu sayede sorunu bir nebze azaltıyoruz. Eksiklik semptomları arasında yaprak ucu yanması, küçük yaprak oluşumları, sıklıkla gelişmemiş yapraklar, yeni yapraklarda kararma ve yaprak uçlarının ölmesi sayılabilir. Çiçekler düşer ve tohum kapsüllerinde tipik bir şekilde "çiçek ucu çürümesi" görülür. Aşırı kalsiyum mevcudiyeti genelde sorun teşkil etmez, ancak tahminimce magnezyum ve mikro besin elementleri noksanlığına, özellikle de demir eksikliği klorozuna neden olabilen pH değeri yükselmesine de sebep olabilir. Mikro besin elementleri: Aşırı bor eksikliği, sert geri budaması yapılmış olan bu Adeniumda tüm yeni sürgünlerin gelişimini durdurmaktadır. Bu problemin çözümünde, bor çözeltisine daldırma etkili olmuştur. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
bu sitede çok değerli bilgiler var hepsini çevirseniz hiç şikayet etmeyiz. duacınız oluruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Bu kısa bir metin olduğu için beş dakikada çeviriverdim. Dilersen şöyle yapabiliriz; adeniumun bakımı, sulaması, toprağı vs. gibi konular zaten herkesin malumu ama sorunlar/hastalıklar, semptomlar ve çözümleriyle ilgili kısımları bir ara bu ilgili siteden izin almak kaydıyla tamamını çevirir foruma yükleriz, ancak bu da zaman alır biraz. Önce bir izin alalım bakalım, verirlerse konuşuruz gerisini ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Alıntı: