16-01-2013, 12:04
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can
aşagıdaki sitede hastalıklarla ilgili detaylı bilği var ama ingilizce  ben gogle chrome'de türkçeye çevir seçeneğini kullanarak cat-pat bişeyler anlamaya çalışıyorum. anlayabildiğim mikro besin elementlerinin çiçek burnu çürüklüğüne neden olabileceği , ingilcesi kuvvetli arkadaşlar belki yardımcı olmak isterler.
Tropica Nursery Adenium, Euphorbia, Desert-Rose, Hybrids
bu siteden sizin rahatsızlığınıza en yakın gördüğüm kısmıda ekliyorum.
|
Aşağıda çevirisini ekliyorum:
Kalsiyum (Ca): Sularımızda aslında ne kalsiyum var ne de sulama karışımımıza kireç takviyesi yapıyoruz, dolayısıyla kalsiyum eksikliği konusunda devamlı bir sorunumuz oluyor. Şu anda, kullanmadan önce hindistan cevizi karışımımıza kalsiyum takviyesi yapıyoruz ve bu sayede sorunu bir nebze azaltıyoruz. Eksiklik semptomları arasında yaprak ucu yanması, küçük yaprak oluşumları, sıklıkla gelişmemiş yapraklar, yeni yapraklarda kararma ve yaprak uçlarının ölmesi sayılabilir. Çiçekler düşer ve tohum kapsüllerinde tipik bir şekilde "çiçek ucu çürümesi" görülür. Aşırı kalsiyum mevcudiyeti genelde sorun teşkil etmez, ancak tahminimce magnezyum ve mikro besin elementleri noksanlığına, özellikle de demir eksikliği klorozuna neden olabilen pH değeri yükselmesine de sebep olabilir.
Mikro besin elementleri:
Aşırı bor eksikliği, sert geri budaması yapılmış olan bu Adeniumda tüm yeni sürgünlerin gelişimini durdurmaktadır. Bu problemin çözümünde, bor çözeltisine daldırma etkili olmuştur.
|
|
|