View Single Post
Eski 14-01-2013, 13:00   #1816
can17can
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver Mesajı Göster
aynısı benimde oldu.
iki kazık kökü olan adenium fidemin kökleri birbirinden ayrılsın diyerek iki kazık kök arasına çakıl taşı yerleştirmiştim. Tekrardan geçirgen saksı karışımına dikmiştim. Yaklaşık 15 gündür bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce gövdelerini kontrol ediyordum fidelerimin. Bu bitkide yumuşama olduğunu hissettim. Ve hemen köklerini kontrol ettim. Kazık köklerden bir tanesi tamamen çürümüştü diğer kazık kök de çürüme başlamıştı. Hemen iki kazık kökü de çürüyen yerleride kestim ve aynı karışıma tekrar diktim. Karışımın su tutma özelliği hiç yok. Zannedersem iki kök arasına çakıl taşını yerleştirirken köklere zarar verdim.
Şu an sulama yapmıyorum. Köklenme olacakmı bakalım kurtarabilecekmiyim.
sayın sadikenver kökleri temizledikden sonra yaraların kapanması için yaklaşık 1 hafta bekletirseniz daha iyi olur.
yurtdışı uygulamalarının fotoğraflarını ekliyorum. yanlış anlamadıysam 15 günlük bir süreden bahsediyor.
ayrıca aşağıdaki bilgilerin size faydalı olacağını düşünüyorum.
Saksılama aşamaları:
Dikim işlemine başlamadan önce adenium’uzun gelişmesi yeni yaprak veya tomurcuk verebilmesi için ortam Sıcaklığının 10 derecenin altına düşmemesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bitki size çıplak kök olarak ulaştığında Çok büyük olmayan bir saksıya dikin. Toprak karışımınız çok kuru olmasın biraz nemlendirin Aydınlık bir yerde bekletin. İlk başta sulamanıza gerek yok sadece toprağın çok kurumaması,nemli olması için fısfıslayabilirsiniz . Yeni yaprak veya tomurcuk çıkartmaya başladığında ki bu bitkiniz su kullanmaya başladı demektir. ( Bu gelişmeyi görmeden kesinlikle bitkiyi sulamamanız gerekiyor. ) kademeli olarak sulamaya başlayabilirsiniz. Devamında kademeli olarak (alıştırarak) tam güneşe çıkarabilirsiniz. İlk tomurcuk veya yaprak çıkartması 1 ila 3 haftayı bulabilir. Size ulaştığında üzerinde bulunan yapraklar kurursa endişelenmeyin. sulamaya çalışmayın bu yaprakları kesebilir veya kendisinin düşmesini bekleyebilirsiniz.

Eklenen Resimler

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön