agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2012, 22:38   #1
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn can17can

Toprağınız bana bildiğimiz bahçe toprağı gibi geldi. Doğru muyum?
Doğru, %40 kadarı kum %20 civarı gözenekli taş, çok az miktarda ornagik gübre ve gerisi bahçe toprağı.

6 aylık olana kadarda bahçe toprağı kullandım. Ama dediğiniz gibi problemin bundan kaynaklanma olasılığı yüksek.

nasıl bir karışım önerirsiniz. Saygılar.

Düzenleyen can17can : 20-10-2012 saat 12:42
can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2012, 09:16   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
Doğru hocam, %40 kadarı kum %20 civarı gözenekli taş, çok az miktarda ornagik gübre ve gerisi bahçe toprağı.

6 aylık olana kadarda bahçe toprağı kullandım. Ama dediğiniz gibi problemin bundan kaynaklanma olasılığı yüksek.

nasıl bir karışım önerirsiniz. Saygılar.
Sn can17can,

Öneriye deneyimim yetersiz kalabilir adenium konusunda ancak bence hala su tutma kapasitesi çok yüksek.
Kum deyince bir şey daha eklemek istiyorum: kumunuz eğer ince kum ise toprağınızın drenajını artırma ve havalandırma kabiliyeti pek yüksek olmuyor.

Bendeki karışımın %60-70'i iri taneli (2-5 mm) dere kumu olduğu halde şu sıralar sabah su verdiğimde akşama kadar ıslak kalıyor. Muhtemelen karışımın su tutma özelliğini hala daha da azaltmalıyım.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 17:24   #3
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

İlk çiçeğimizi aldık, bunun yanında bir çokta tomurcuğumuz var. Bugün fotoğrafları paylaşacağım. Herkese çok teşekkürler.

Ayrıca bize çok yardımı dokunan Sayın drhegeli'ye çok teşekkür ediyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn can17can,

Öneriye deneyimim yetersiz kalabilir adenium konusunda ancak bence hala su tutma kapasitesi çok yüksek.
Kum deyince bir şey daha eklemek istiyorum: kumunuz eğer ince kum ise toprağınızın drenajını artırma ve havalandırma kabiliyeti pek yüksek olmuyor.

Bendeki karışımın %60-70'i iri taneli (2-5 mm) dere kumu olduğu halde şu sıralar sabah su verdiğimde akşama kadar ıslak kalıyor. Muhtemelen karışımın su tutma özelliğini hala daha da azaltmalıyım.
Teşekkürler Sayın Sakaki.
Sabah su verdikten sonra akşama kadar ıslak kalıyor demişsiniz. Karşılaştırma yapmak ve karışımı görmek açısından, Zahmet olmazsa bir sabah su verdiğinizde birde akşam topragın fotoğrafını çekebilirmisiniz.
Bu arada ilaçları kullandıktan sonra çürüme çok yavaşladı. O günden beri 3-4 tane çürüme ilerlemeden kurtarıyım diye sarı yapraklı ve gövdede yumuşama olanları söktüm ve sağlam çıktılar, garip bir şekilde yumuşak olmasına rağmen çok sağlıklıydı. Sadece bir iki tane 8 cmden küçükte çürüme oldu onları da çelik yaptım.

Birde biraz önce kırmızı örümcek tespit ettim. Bunun için hangi ilacı kullanmalıyım. Granül ve fungusit kullandığım bir adeniumda gördüm ve acayip hızlı, yakalayamadım. Gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum. Herhangi bir zarar vermiş mi diye baktım. Üst kısımlarda yeşil olması gereken yerlerde hafif nasırlaşma, sertleşme gibi bir durum söz konusu, renk yeşilden açık kuru toprak rengine dönmüş.

Eklenen Resimler

Düzenleyen can17can : 20-10-2012 saat 14:03
Eski 11-10-2012, 17:33   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Aslında görebiliyorsanız o kırmızı örümcek değildir. Kırmızı örümcek adı öyle de olsa örümcek değil.

http://www.agaclar.net/forum/121342-post92.htm

Ancak iyi bir büyüteçle görebileceğiniz kadar ufak bir zararlı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 18:09   #5
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

topragını kontrol ederken gördüm, çok küçüktü mikro düzeyde 1mm ya var ya yoktur. Fotoğraf çok yakından çekildiği için büyük gibi gözüküyor, bu arada fotoğrafı ben çekmedim internetten.

Arkadaşlar bu arada kış yaklaşıyor. Bu benim Adeniumlarımla ilk kışım olacak. Antalya'da ortalama sıcaklıklar kasım, aralık, ocak, şubat boyunca 10 derecenin altında, ortalama 5-8 derece arası olmuş. Bildiğim kadarıyla ıslak olmadığı sürece sorun değil. Öğrenmek istediğim acaba yaşlandıkça soğuğa dayanıklılık artıyor mu? Kabukları kalınlaşıyor ve rengi değişiyor bu soğuktan daha az etkilenmesini sağlıyor mu? Birde obesum x svazicum hybridleri soğuğa daha dayanıklıymış, kaç derece kadar dayanıklılar acaba?

Birde çimlendirme amaçlı kullandığım yaklaşık 15-20 m2 lik seramı ısıtmak için bir tavsiyeniz var mı? Ne çok şey sordum

Teşekkürler.

Düzenleyen can17can : 11-10-2012 saat 22:36
Eski 14-10-2012, 21:43   #6
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
Sabah su verdikten sonra akşama kadar ıslak kalıyor demişsiniz. Karşılaştırma yapmak ve karışımı görmek açısından, Zahmet olmazsa bir sabah su verdiğinizde birde akşam topragın fotoğrafını çekebilirmisiniz.

Sabah su vermeden önce saksı harcının durumu:

Name:  sulamadan-once.jpg
Views: 1102
Size:  61.4 KB

Sulamadan sonraki hali:

Name:  sulamadan-sonra.jpg
Views: 1146
Size:  51.1 KB

Bu da akşama doğru son durumu:

Name:  sulamadan-aksama.jpg
Views: 1109
Size:  54.9 KB

Umarım size fikir verici olur.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025