İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Tıpkı bonsaide dallara biçim verme gibi, burada da köklere biçim veriliyor. Benim bu kadar zamanda edindiğim izlenim, orada bir adenium yok, birden fazla adeniumu yanaştırma yapıp bu sonucu elde ediyorlar.
Otuz yıllık birikimin sonucu bir durumları var.
|
Evet sanki 2 adenium var gibi bazılarında. Birbirlerine sarılmışlar
Şöyle adım adım anlatsalarda yapsak
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41
Gecen yıl pamuklu bit olmuştu Adenium sayın can17can arap sabunu ,yag birazda sarımsak cok kolay kurtulmuştum kışın sulamadan kaynaklı kaybettim ne yazıkki.
|
Bir kaç yerde kesinlikle yağ bazlı karışımlar kullanmayın yazdığını görmüştüm ama nedenini bilmiyorum. Bulabilirsem yazarım buraya. Sulama olayı gerçekten çok zor babamla her gün az mı suladık çok mu suladık davası oluyor. Bizde bu nedenle çok sayıda Adenium kaybettik o yüzden çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Bugün yaprakları yemyeşil 2 tane boynunu büken vardı . Bugün doyana kadar suladık bakalım nasıl tepki verecekler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Sn can17can,
Sanırım bu sütözü zararlılarından bende de var(dı).
İlk önce mantar sandım ama bir-iki yaprakta mantar ilacı denediğimde değişen bir durum olmamıştı. Daha sonra kırmızı örümcek olabilir diye ilaçladım ama o da pek kar etmemişti.
Daha sonra yaprakları incelediğimde çok minicik, açık yeşil-beyaz arası ve gözle görülmesi çok çok zor olan, ayrıca yaprakların altında da bulunan böcekleri mercekle tespit ettim.
Ayrıca bazı yapraklarda sarımsı beneklere de yol açtı.
Aynı sorundan mı bahsediyoruz acaba?
Ancak verdiğiniz likte pamuklu bitten bahsediliyor. Ben bunun ilacını da denedim ama o da pek kar etmiyor.
En son geçen hafta bir ziraatçı arkadaşın verdiği farklı bir yaprak biti ilacı denedim (3 uygulama) ve sorun sanki durmuş gibi görünüyor ama arkadaş tekrar edebileceğini ve yakınen takip etmemi önerdi.
Kök olayına gelince; köklerdeki şekillenme, gövdeyi köklerin biraz üstünden kesip yeni köklenmeler elde ederek ve daha sonra bu kökleri şekillendirerek elde ediliyor. Rahmetli İzzet beyin Adenium çalışmalarında bu uygulamayı anlatmıştı kendisi. Ben yine de fırsat bulduğumda bununla ilgili görselleri yüklemeye çalışırım.
Kolay gelsin 
|
Sayın Sakaki

Sarımsı benekler bildiğim kadarıyla kırmızı örümcek belirtisi. Kaynağı bulursam ekleyeceğim.
Bende yaprak biti ve diğer haşereler için bir ilaç kullandım daha önceki mesajlarımda fotoğrafları var. Etkilenen 5 6 tane vardı onları alıp ayrı bir yere koymuştum, ilaç etki etti ve yaprak bitlerini öldürdü ama yaprak üzerinde siyah noktalar kaldı. Herhangi bir nedenle hastalıktan etkilenmiş özellikle yaprakları veya gövdeyi budamayı tavsiye eder misiniz arkadaşlar? Ben sterilize için bir yöntem bulamadığım için devamlı erteliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla bazı hastalıklı yaprakları olan Adeniumlar ya hiç yeni yaprak çıkarmıyor ya da çok yavaş gelişiyor.
Budama, kesme
vb. aletleri
sterilize işlemi için ne kullanıyorsunuz? Bu konu çok önemliymiş arkadaşlar. Özellikle Tailand ve Taiwan'da buna dikkat etmedikleri için virüsler ve hastalıklar diğer bitkilere yayılmış. ( Mark Dimmit, Adenium Kitabından Syf. 121 p.5)
İzzet Bey'in toprağı bol olsun

Özellikle bu tür çalışmalar yapan bir kişiyi kaybetmemize çok üzüldüm
İzzet Bey'in anısına bugün çektiğim yeni açmış Adeniumları paylaşıyorum.