![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tıpkı bonsaide dallara biçim verme gibi, burada da köklere biçim veriliyor. Benim bu kadar zamanda edindiğim izlenim, orada bir adenium yok, birden fazla adeniumu yanaştırma yapıp bu sonucu elde ediyorlar. Otuz yıllık birikimin sonucu bir durumları var. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Gecen yıl pamuklu bit olmuştu Adenium sayın can17can arap sabunu ,yag birazda sarımsak cok kolay kurtulmuştum kışın sulamadan kaynaklı kaybettim ne yazıkki. |
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar ![]() Alıntı:
Şöyle adım adım anlatsalarda yapsak ![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() Sarımsı benekler bildiğim kadarıyla kırmızı örümcek belirtisi. Kaynağı bulursam ekleyeceğim. Bende yaprak biti ve diğer haşereler için bir ilaç kullandım daha önceki mesajlarımda fotoğrafları var. Etkilenen 5 6 tane vardı onları alıp ayrı bir yere koymuştum, ilaç etki etti ve yaprak bitlerini öldürdü ama yaprak üzerinde siyah noktalar kaldı. Herhangi bir nedenle hastalıktan etkilenmiş özellikle yaprakları veya gövdeyi budamayı tavsiye eder misiniz arkadaşlar? Ben sterilize için bir yöntem bulamadığım için devamlı erteliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla bazı hastalıklı yaprakları olan Adeniumlar ya hiç yeni yaprak çıkarmıyor ya da çok yavaş gelişiyor. Budama, kesme vb. aletleri sterilize işlemi için ne kullanıyorsunuz? Bu konu çok önemliymiş arkadaşlar. Özellikle Tailand ve Taiwan'da buna dikkat etmedikleri için virüsler ve hastalıklar diğer bitkilere yayılmış. ( Mark Dimmit, Adenium Kitabından Syf. 121 p.5) İzzet Bey'in toprağı bol olsun Özellikle bu tür çalışmalar yapan bir kişiyi kaybetmemize çok üzüldüm ![]() İzzet Bey'in anısına bugün çektiğim yeni açmış Adeniumları paylaşıyorum. |
|||
|
|
|
![]() |
|
|