ÖNEMLİ GÜNCELLEME : Sütözü böcekleri değilmiş karıştırmışım, onlar yerine Mealy Bugs ( Kırçıllı Böcek ) yazıldı.
Düzenleme: Milkweed Bugs ( Sütözü Böcekleri ) : tohumları mahfeden bir haşere türüymüş, buda çok tehlikeli
Tekrar Merhaba arkadaşlar, sorularla yine karşınızdayım
Öncelikle en çok merak ettiğim konu aşağıda fotoğrafını paylaştığım Adenium'lardaki kök yapısını nasıl elde ediyoruz? Acaba belli bir yaştan sonramı böyle oluyor? Birde özellikle hangi türler buna elverişli acaba?
Arkadaşlar, Kırçıllı Böcek ( Mealy Bugs ) sorunum var.
Mealy Bugs'ların neden olduğu sorunlar.
(tropicnursery.com'dan alıntıdır.)
Fotoğrafta sağdaki tomurcuklar Mealy Bugs'lardan etkilenmiş( kırmızılaşmış ), sağdakiler normal tomurcuklar( hala yeşil ).
Mealy Bugs Yapraklarda şekil bozukluğuna neden oluyor.

Kendi Adenium'larımın ilgili fotoğraflarını ekte paylaşacağım.
Çözüm için alternatifler:
NOT:
Ben henüz hiç birini denemedim.
1- %50 isopropil alkollün fırçayla istenilen yere uygulanması.
2- Imidocloprid içeren ilaçlar. ( Confidor marka)
Kaynak tropica nursery
3 - %70 Alkol içeren su karışımının pamuklu çubukla uygulanması **** 3 Litreye 75ml sıvı bulaşık deterjanı ( 5 yemek kaşığı, konsantre olmayanlardan) karışımları önerilmiş. ( Mark Dimmit'İn yazmış olduğu Adenium Kitabından Sayfa 121)
4 - Birde sarımsak, soğan ve acı biber den oluşan organik bir karışım tavsiye edilmiş. TÜm bitkilere uygulamadan birkaç yaprakta denemeniz tavsiye ediliyor.
bu sorunla karşılaşıp çözüm bulan var mı? Kaynak:
houseplants
Buna ek olarak ekte sunmuş olduğum en alttaki fotoğrafta, gövdede nasırlaşma benzeri bir oluşum var. Bununda yine Mealy Bugslardan kaynaklandığını düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yine çok fazla soru sordum farkındayım ve konuyu işgal ettim. Umarım hepimize faydası olur.