![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
Piyasada fidancılarda trabzon hurması veya cennet elması adıyla aşılı çeşitleri satılıyor ; fiyatı da çok uygun ( 5 YTL civarı) Bu meyevenin aşılaması teknik bilgi istiyor; mesela ben , elma, armut , erik gibi ağaçların aşılamasını çok kolay tutturduğum halde, t. hurmasının aşısını tutturmayı başaramadım. Kırmızı çeşidinin olduğunu biliyor muydunuz? Diospyros lycioides ( http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DG ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
demeter
Giriş Tarihi: 22-11-2007
|
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim mahon67. kırmızıları da çok güzel görünüyor. ben yeşil ve turuncu tonlarında olanları biliyodum sadece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Moderatör
|
Yemesini çok severim. Bahçemde de 3 ağaç var. Şimdi tam zamanı. Fakat ben de ilk defa kırmızısını sizden duydum, ve resmini gördüm. Acilen elde etmek isterim. Nereden bulabilirim bir fikriniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Growing Diospyros lyciodes Diospyros grow very well in a well-drained soil in full sun. Propagate from seeds soaked in hot water overnight, as cuttings are very difficult to root. Young plants grow very fast. For best result in your own garden add lots of compost, mulch and feed with slow-release 3:1:5 fertilizer and water regularly. Yukarıda hurma çekirdeginin, kaynar suya atılarak gece boyunca bekletilip ekilmesi gerektigini yazıyor. Çeliklemenin çok zor oldugunuda eklemiş. SAygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Tohumları beraberinde fasulye gibi kaynat demedimki. ![]() ![]() ![]() Hot water ifadesi sıcak su, kaynamış su anlamına geliyor. MeyveliTepe olayı anlamış, suyu kaynatıp bir kaba koy tohumları içine at sabaha kadar sogumaya bırak, amaç tohumun üstündeki sert kabugu yumusatmak. Benim anladıgım bu. SAYGILAR |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Şuan bu sene yediğimiz trabzon hurması (Diospyros kaki) çekirdeklerini attırmadım,yaklaşık 150-200 kadar.ekmeyi planlıyorum bakalım ne sonuç alacağız?Meyve ağaçlarını tohumdan yetiştirmenin zahmetli olduğunu biliyorum.Fidanları istenilen türlerle aşılamadan verim alınması zor.Tohumlar genetikaçılım gösterebiliyor.fakat yine de deneyeceğim.Biraz da Bonsai çalışması yapmayı planlıyorum.İsteyen olursa tohum gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Hurma için
Merhaba, ben Kocaeli karamürsel ilçesinde bir arazi satın aldım, yıllardır hayalini kurduğum hedefe doğru ilk adım olarak. Bu arazi 5 dönüm ve içerisinde yaklaşık 150 adet 2 yaşında trabzon hurması fidesi mevcut.Arsa sahibi geçen hafta kök ilacı atacağını söyledi.Arsanın üzerinde sanırım bir süredir sürülmediğinden dolayı fazlasıyla dikenli dikensiz ismini bilmediğim yabancı otlar belirmiş. Bu işleri bilmeyen bir bankacı olarak, Bu günden itibaren bir sezon bir yıl veya hasata kadar neleri ne sıklıkla yapmam gerekir? ne gibi malzemlere ihtiyaç duyacağım? ve sizin tecrübeleriniz ve tavsiyleriniz ile yardımcı olusanız çok sevinirim. Ekte bir kaç foto koymaya çalışacağım. Herkese Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
hurma aşışı
yabani hurma fidelesi aşılama bilgisi rica ediyorum,saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Alıntı:
Durgun yama göz aşısıyla, hastalıklı gözlerden fidan üretiminin önüne geçilmesi sağlanmış olunacaktır.Yine bu aşının kulanılmış olmasıyla rüzgar gibi çevre faktörlerinden oluşabilecek aşı yerinde kırılma olayının da önüne geçilebilecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Arkadaşlar okurken ağzım sulandı valla. Olsada yesek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakalım bu sene nasıl olacak? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Trabzon hurması İç ve Doğu anadolu gibi kışları çok soğuk olan karasal iklimlerde yetişmez.Ilıman iklime sahip bölgelerimizde yetiştirilebilir. Kıyı şeridindeki illerden birine taşınmanız gerekecek malesef. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Öyleyse pazardan almak la yetineceğim. ziyanı yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Mrhaba uzun zamandır giremedim bu mesaja ne yazıkki, sorup çekip gitmiş gibi oldum özür dilerim sizlerden. Hurmalarım henüz 1,5 senelik aşılı fidanlar siteye uğramadığım gibi hastalık nedenleriyle arsaya da uğrayamadım dün 1-2 saatliğine de olsa gittim yapraları yeşermiş fidan oldukları ortaya çıkmış ancak arsada baya bir ot bürümüş, köydeki Saim Amca(köylünün sen ona güven merak etme dediği amca) toprak tava gelsin süreriz bir de çapa süreriz olur biter çok istersen temizlemek için tırmık çektiririz dedi, ben de olabilir dedim !!! ?? budamaya gerek yok demişti ancak bana sanki fazla dalları var gibi geldi gerçi artık geç kaldım değilmi? Bir de bu aşamada ne gübre vermeliyim, hümik asit faydali olur dediler ama bilmiyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
trabzon hurması
arkadaşlar hepinize merhabalar TRABZON hurmasının aşılanması. aşı yapılacak yer toprak seviyesinden 10 cm üstünden kesilir ve hassas şekilde kalem yerleştirilir ve kalınca bir iple sıkı bağlanır aşı bandı ,macun gibi şeyler bağlamayın (bu aşıda olmaz) ve aşı yerini kubbemsi şekilde toprak ile kapatılır ve aşı yeri 1 m karelik naylon ile örtülür aşı yeri ıslanmasın diye aşı tuttuktan sonra tahminen 3 ay sonra aşı yerinin toprağı açılır ve öylece bırakılır işlem böylece tamamlanır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
merhabalar bahçemde 10 - 12 yaşlarında trabzon hurması var merak ettiğim konu suan ağacımın altında büyümekte olan ve kendi tohumndan cıkmış trabzon hurması fidanları var bu fidanların tekrar aşılanmaya ihtiyacı var mı yani yabanimidir ? 2.cisi çelikle trabzon hurması üretilebilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
göz aşısı
göz aşısının en ideal zamanı 5-10 temmuz akşam üstüne yakın bir zamanda amaç güneşin yapılacak aşıyı hemen yakmaması içindir aşı yapıldıktan sonra aşının üzerine şemsiye şeklinde bir kaç günlüğüne bir ağaç yaprağı,bir kağıt konulabilir temmuzdan sonra yapılacak aşı artık tutmaz ağacın artık duraklama zamanıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
aşılar
meyvelerin kök kısmından çıkan fideler kesinlikle yabanidir trabzon hurması kalem ve göz aşısı şeklinde yapılır 49. mesaj kalem aşısıdır 51 nolu mesaj göz(YAPRAK) aşısıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
(Bu arada size dün özel mesaj atmıştım tohumlar konusunda okumadınız sanırım ![]() Düzenleyen ergunka : 01-05-2008 saat 23:37 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
asla
sayın ergunka sebze tohumları hariç yenilebilir meyve tohumları dikildiğinde kesinlikle yabanidir aslı gibi olmaz gereksiz yere büyütmeyin aşı zamanı belli istediğiniz ne olursa temine çalışırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaçsever
|
Anladım yardımınız için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Ilk trabzon hurması hasatı
Trabzon Hurması fidanlarım iki yaşında oldular, bu bahçeyi alalı henüz 7 ay oldu ama ben ilk hasatımı yaptım. Muhteşem bir duyguymuş, çok keyif aldım. Somut olarak bir madde üretebilmek insana farklı bir his veriyormuş.Bunu ve fotograflarımı sizlerle paylaşmak istedim.Bu sene köydeki komşularımızın tavsiyelerine uyup, çiçeklenme sonrası ağaçların neredeyse hepsinden meyveleri koparıp atmıştım, gövdeleri gelişsin diye, birkaç ağacı da heves için bırakmıştım iyiki bırakmışım.işte onlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Hurmalarınız harika görünüyor, aman nazar değmesin. Benim kışın tükettiğim hurmaları karşılamak için sanırım böyle bir hurmalığa ihtiyacım var.(E 10-15 ağacın meyvası benim işimi görür, hergün 3 tane tükettiğimi düşünürsek ![]() Şaka bir yana gerçekten insanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemesi inanılmaz bir mutluluk. Bende Ankara koşullarında binbir zorlukla, hastalanmasın diye gözüne bakarak büyüttüğüm narenciyelerin meyvalarını gördüğümde, abartmıyorum okuldan mezun olduğum zaman ki kadar mutlu olmuş ve heyecanlanmıştım. Ne mutlu size. Güle güle büyütün, keyfini çıkararak toplayın işallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Bilce ve Sn. Mermaid çok teşekkür ederim, umarım sizlerin ürünleri daha da güzel olurlar. Ben bahçeyi aldığımda fidanlar dikilmişlerdi, bu nedenle fidanların cinsini bilmiyorum. Arsayı aldığımda aşağıdaki fotograftaki haldeydiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun zaman olmasına rağmen bu mesajınızı yeni gördüm ve hemen daha önce trabzon hurması ile ilgili yazdığım mesajı hatırlatma ihtiyacı hissettim.Bilgilerinizde eksiklik vardı çünkü. Şöyleki: Fidanlığı olan bir büyüğümün yanında bir kaç gün Trabzon hurmasını aşılama hususunda deneyim edindim.Edindiğim bilgilere göre,sizin belirttiğiniz tarihte (5-10 temmuz) yapılan aşılamada göz sürgün vereceğinden (kış sartlarından etkilenebileceğinden dolayı) bitki daha kuvvetsiz oluyormuş, eylül ayı içinde yapılacak durgun göz aşısına göre. Narin bir yapıya sahip olan Trabzon hurmasının diğer aşılama yöntemlerine göre durgun gözaşısıyla dış etkenlere(rüzgar gibi) dayanımı artıyormuş. Temmuzdan sonra yapılan göz aşısı tutar, aşı gözleri baharda sürmeye başlar. Bir de aşınının tutup tutmadığı aşılama işleminden 15 gün sonra kontrol edilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Ilk hurmalarımda kararma küflenme
Merhaba, İlk hasadımı yaptığım Trabzon Hurmalarını, pimapen ile kapattiğimiz arka balkonumuzda aralarına bir limon ve bir elma koyarak olgunlaşmaya bırakmıştım. Ancak topladığımda çok sağlıklı olan hurmalar alt orta taraflarından kararmaya ve çatlayıp küflenmeye başladılar.Bunun nedeni sizce ne olabilir. Balkonda çamaşır asma ipleri var bunların neme etkisi olabilirmi.Fotografları ekliyorum bana yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|