![]() |
Evet 7 cm. lik derinlik harika merak etmeyin hepsi yeşillenip çiçek verecekler.
Zamanlama çok uygun.... |
Teşekkür ederim sayın ibrahim37. Pencere önünde duruyorlar. Bir kaç gündür şiddetli yağmur vardı. İhtiyaten üzerlerini örttüm. Bugün açtım. Sizce yağmurdan korumalı mıyım?
|
Sayın polemos yağmurdan korumanıza gerek yok. Hatta bir kez iyice sulayın sadece sert donma ihtimali olduğu zamanlarda sulamayın.
Birde yazın kesinlikle sulanmazlar.. Selamlar.. |
Bunu öğrenmem iyi oldu. Bazı günler şehir dışında oluyorum. Yağmurdan korumam her zaman mümkün olmuyor. Artık gönül rahatlığıyla üstünü açık bırakabilirim. Teşekkür ederim sayın ibrahim37
|
çiğdemlerim bu yıl havaların sıcak gitmesi neden ile şimdiden açmaya başladı işte
ilk görüntüler üstadlarım yorum yapsın: http://g1302.hizliresim.com/16/3/jq2qs.jpg http://g1302.hizliresim.com/16/3/jq2rt.jpg |
Ektiğim çiğdemlerin bazıları toprak yüzeyine çıkmadı. Sebebi dormansi olabilir mi?
|
Sayın polemos,
Çiğdemler bundan sonra çıkmaya başlıyor!. Sizinkilerde pek yakında çıkmaya başlar. Bulunduğunuz yere, ektiğiniz zamana ve türe göre biraz değişebilir. |
Sayın ibrahim37, nergis başlığına yazdığınız cevapta anlattığınız gibi çıkmayanlar ortadakiler, çıkanlar kenardakiler. Saksı plastik ve dikdörtgen şeklinde. Yarın bir resim koyacağım.
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar sizlere çiğdemlerimin durumunu göstermek istedim.birde resimde işaretlediğim yer çiçek tomurcuğu sanıyorum ama kurumaya başladı gibi.bir sorun olur mu?bu normal bir şey mi?
|
çok severim bu cicegi
|
Ben de; bütün soğanlı çiçekleri çok seviyorum. Bütün soğanlılarım bahçe toprağında idi, fakat bu sene kaldırım çalışmaları dolayısı ile saksı topraklarına diktim yeni soğanları. Sanki bahçe toprağında daha güzel gelişmişler idi. Şimdi bakıyorum saksılara çok da sağlıklı büyümüyorlar gibi. Hatta bir saksıda diktiğim 5 soğandan birisi çürümüş gibi şu anki izlenimlerimde.
Ama yine de bir umut işte, mart sonu - nisanı bekliyorum. Ne olacaklar? |
2 Eklenti(ler)
İzlemesi ayrı, kokusu ayrı güzel K.maraş güzelleri
|
1 Eklenti(ler)
Buda başka güzel
|
Sayin YeniGine arkadasim,
Cigdemlerin saksida pek gelisemediginden dolayi,buyumedigine kanaatindeyim. Gercegi denemedim,lakin cogalmasi zor olur.Toprakta ise istedikleri gibi cogalabilirler.Saksi dar gelir gibilerinden Umuyorum umdugunuz gibi gelisirler.guzel dileklerimle:p |
Sevgili sarıgöz bir kez yerlerinden oynadılar ben de mecburen saksılara dikmek zorunda kaldım, 10-15 gün sonra da tekrar saksıdan alıp toprağa dikmeye cesaret edemedim. :( Mecburen kaldılar saksılarda.
Teşekkür ediyorum. |
5 Eklenti(ler)
Benim çiğdemlerim de açıyor, sabahları tam açılmadan önceki halleri daha hoşuma gidiyor. Bu sene geçen seneye göre daha fazla çiğdem açıyor iklimle ilgili olabilir mi diye merak ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.. |
Merhabalar arkadaşlar, dün baumax ta filizlenmiş çiğdem soğanları vardı. Filizler 10 cm kadar uzamışlar ve yaprak uçları vermeye başlamıştı. Indirimdeydi ama güvenip almadım. Bende olmayan bir renk vardı alsam saksıya diksem çiçek açarmı acaba?
|
Sayın Sevgi,
bence artık çok geç oldu. Şu anda alıp ekerseniz çiçek açmalarını beklemeyin. Benim çiğdemlerin bir çoğunun çiçekleri geçmeye başladı bile. |
Sayın İlkazra,
Çiğdemlerinize bayıldım doğrusu. Beni doğada çekilmiş çiğdemler kadar hiçbir şey heyecanlandırmaz!!! Burada paylaştığınız için çok teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Bu sene ilk kez soğanlı bitki yetiştiriyorum. Aralığın ortasında soğan ekimini yaptığım çiğdemlerimin son halini fotoğrafladım. Biraz geç mi kaldik ekim tarihinde bilmiyorum, yoksa İstanbul ikliminde gelişimleri normal mi?
Aralık ortasında saksıya ektiğim soğanlarım bu şekilde. 2 hafta sonra da yaklaşık 20 çiğdem soğanını doğrudan toprağa diktim. Aralarında 2 hafta olduğu için onların gelişimi biraz daha geriden geliyor. Umuyorum çiçeklerini de lütfederler yakında bana.. |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, dun parkta cektigim Cigdem fotograflari.
|
5 Eklenti(ler)
'''
|
1 Eklenti(ler)
Bugun eve dondugumde ilk cicegin actigini gordum.
|
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, buradaki Cigdemler iyice costular.
|
5 Eklenti(ler)
'''
|
5 Eklenti(ler)
...
|
1 Eklenti(ler)
,,,
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaslar, gecen sene cicek acan balkondaki cigdemlerim, bu sene hic acmadi. Nedeni ne olabilir acaba?
|
Alıntı:
Hani derler ya, isteyenin bir yüzü kara..Hoş görüleceği umuduyla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025