![]() |
1 Eklenti(ler)
Saksıda yetiştirmekten korkmayın...
Eklenti 74761 Crocus 'Tricolor' http://www.srgc.org.uk/discus/messages/141/26293.html |
Sayın ninina84 sizin tarifinize uyan bir çiğdem yok.
Crocus'lardan sonbaharda çiçek açan tek sarı çiğdem 'Crocus scharojanii'dir. Sadece Rize ve Kaçkarlarda bulunur ve çiçeğin merkezi siyah değil. http://images.google.com.tr/imgres?i...a%3DN%26um%3D1 bu sayfada bu çiçeğin güzel bir örneği var. İkinci ihtimal olarak sarı olupta sonbaharda çiçek açan 'Sternbergia'lar var. Bunlarında hepsi sarı ve sonbaharda açıyorlar ancak bunlarında ortasında siyah birşey yok. Aşağıdaki linkte bunlardanda bazı örnekler görebilirsiniz. http://images.google.com.tr/imgres?i...%3D2%26hl%3Dtr Ama siz yinede şu anda çekilmiş çiçeksizde olsa resmini ekleyebilirseniz ne olduğu konusunda yinede yardımcı olabiliriz. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben de bir heves bu yıl,gittim bir paket çiğdem aldım,gözüm gibi baktım onlara ama beni hüsrana uğrattılar. Çiçekleri sadece 3-4 gün canlı kaldı ve solup gittiler.Bu normal mi yoksa benim soğanlarda bir gariplik mi vardı? |
Çiğdemleriniz torfta mı dikili acaba?
|
arkadaşım bende çidem yetiştiriyom ben bunların hastasıyım herrengini yetiştiriyom açınca çok guzel oluyorlar balkonda her kez hayran kalıyo kardelen lerde var
|
Alıntı:
|
çiçekler sıcakta daha çabuk bozulur belki de oda sıcaklığına dayanamamışlardır.
tabi bu benim amatöryorumum uzman kişiler daha iyi yorumlayacaklardır. |
Yok saksı hep dışardaydı,resim çekmek için içeri almıştım sadece.
|
arkadaşım saksıyı içeri alman hata sıçagı gören çiçekler hemen bozuluyo dışarı 5dakka sonra çıkarsan fayda etmez
|
Çok ilginç..Heba ettim güzelim çiğdemleri yani,bilmiyordum bunu...:(
Sağolun.. |
Arkadaşlar. Benim çiğdemlerim çok güzel açmışlardı. Çiçekleri geçtikten sonra canlı bir şekilde yapraklanmaya başladılar. Şu anda uzun ve çok sağlıklı yaprakları var. Ve gün geçtikçe çoğalıyor gibiler. Oldukları gibi toprakta bırakayım mı? Yoksa soğanlarını çıkarmam gerekirmi? Kuruyacak gibi görünmüyorlar. Ne yapmalıyım? Bir bilen akıl verse...
|
çidem
onları tektek çıkar onların yavrularını ayır öyle dik bırak hersene acar
|
Sitedeki arkadaşların açan çiğdemlerini gördükçe en az onlar kadar seviniyorum,ancak benim soğanlarım ne yazık ki toprağın içinde öylece kalakaldılar :(
Artık büyük marketlerden çiğdem soğanı almayı düşünmüyorum,dağda bayırda gezip oralardan edindiğim çiğdemleri büyüteceğim.Halbuki kenarlarından patlamış olmaları beni çok sevindirmişti ama ne yazıkki filiz aşamasına geçemediler,sağlık olsun... |
büyük markalardan alınan soğanlarda genelde problem olmuyor acaba siz dikim şartlarında hata yapmış olabilir misiniz.
|
Dikimde hata olması benim açımdan teselli verici bir durum olurdu inanın sayın @Kharel ancak dikim harfi harfine forumlarda anlatıldığı üzere gerçekleştirildi.Sulama suyu,herdaim damacana suyuyla yapıldı.Ortam ısısı,don olayı nedeniyle zaman zaman beni tereddüte düşürse de olumsuz bir etken değildi düşüncesindeyim.Belliki biryerlerde bir eksik var ama bunu deneyip görmek için ne yazıkki sonbaharı beklemem gerekecek :(
|
sen yinede bir bagusa ugra derim belkide dondan etkilendi soganlar belkide bozuk sogan aldın alırkenaz yeserme olsun toprahadik 2günde su ver zamanı gecti bidaki sene işalah
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Ben çiğdemlerimi Koçtaştan almıştım,ilk kez çiğdem ekmiştim ,sorunsuz hepsi çıktılar. Şu an yeşil yaprak tarzındalar.Sevgiler |
Alıntı:
|
çigdemlerşuanda yesildirben hersene yeşil yaprakları kesiyom dahada kuvetli çıkıyorlar yeşil yapraklar sovanın gücünü alıyo keserseniz sogan ertesi seneye daha güçlüdaha güzel acıyo
|
yeşil yaprak niye gücünü alsın ki? aksine soğana güç vermez mi?
|
Arkadaşlar. Soğanlarım çoğalmış diye sevinirken kısa sürede o güzelim yapraklar sararıp soldular. Bu olağan bir şeymi? Yoksa soğanlarım ölüyor mu :(.
|
yeşilyapraklara güc yüklediginden sogana güç veremiyo sogan suyu devamlı yapraklara variyo ben hersene kesiyom daha çok daha güçlü çiçek leniyo. kharel
|
susam kardeşim çidemlerin zamanı gecti artık aynı yerde kalsın bidaki sene çıkaçaklar korkma sezon kapandı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güz ve ilkbahar çiğdemi olarak herhangi bir değişiklik fark etmez hepsi ısının armasıyla kurumaya başlar. Ancak Sayın Susam soğanları saydığına göre, toprağını açıp soğanlarına baktıklarını tekrar ektiyse bunlar daha çabuk kuruyabilir. Ama yinede bu durum sorun yaratmaz genel olarak şu anda yüksek zirveler hariç her yerde çiğdemler kurumaya başladı. Israrla tekrar yeşerecek diyerek sulamaya devam etmezseniz daha iyi olur. |
ibrahim kardeşim kaç senedir bu işi yapıyon ben bu işi 10 senedir yapıyom ama sen diyorsan buişi benbiliyom ozaman sen nasıl bili yorsan öyle yap
|
5 Eklenti(ler)
Sayın Metin çeşme niyetim asla bilgelik taslamak değildi. Öyle anlaşıldıysam özür dilerim.
Bu cumartesi günü Uludağ'da yaptığım bir çiğdem sefasından bazı kareleri çiğdem sever arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. Ben gerçekten çok keyif aldım umarım sizde keyifle seyredersiniz. İlk olarak Türkiye'ye endemik olan ve çok beğenilen bir çiğdemin fotoğraflarını ekliyorum. Bu tür; Ankara, Kocaeli ve Bursa üçgeninde yer alan kısımlarda görülür. Genellikle mavi ve koyu mavi renlerde açan bir çiğdem türüdür. -Crocus biflorus subsp. pulchricolor |
5 Eklenti(ler)
Ayni türe ait birkaç kare daha yüklemek istiyorum.
-Crocus biflorus subsp. pulchricolor |
4 Eklenti(ler)
Uludağ'da ratladığım bir ikinci çiğdem türü daha var bu endemik bir tür değil. Türkiye'nin batısında bulunan illerin tamamında görülmesi muhtemel. Ayrıca Balkanlar'da bulunuyor. Kultüre alınmış en yaygın türde budur. Nedenine gelince fotoğraflara bakınca kolaylıkla anlaşılıyor. Çok güzel çoğalıp yavru veriyor. Aynı zamanda iyi gelişmiş bir soğandan inanılmaz sayıda çiçek veriyor.
-Crocus chrysanthus |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025