![]() |
Teşekkür ederim. Belkide sorun soğanları yeşil akşamı tam kurumadan topraktan çıkarmamdır. Bu sefer tam kurumalarını bekleyeceğim. Bir yerde okumuştum acaba doğru mu biliyorum. Soğanları derin saksı ya da topraklı yere ekersek soğanlar kök ve yaprak yapmaya uğraşıyor çiçek yapmıyor. Benim ektiğim yer böyle bir yer derince bir saksıya ektim. Acaba bu doğru mu?
|
Frezya ve nergislerin yaprakları tamamen sararıp kuruyana kadar soğanları sökmeyin.Nergisleri derin saksılara dikmeniz daha iyi olur.Frezyalar için çok derin saksılara gerek yok.20-30 cm.derinliğinde saksılar yeterli oluyor.
Frezyalarınız için,dondurucu soğuk olmayan günlerde balkon camlarını açın.Tam güneş görsünler.Diktiğiniz soğanlar çok küçük değilse çiçek açarlar. |
5 Eklenti(ler)
Ev içerisindeki misafirlikleri bugün bitti. Yeniden dışarıda güneşlenmeye durdular. Çiçeklenme içeride süratle başlamıştı, bakalım yavaşlayacak mı.
Ebruli tür çok güzel başladı. Eklenti 716488 Eklenti 716489 Eklenti 716490 Mis kokulu türün içeri alırken tek tük çiçeği vardı, hepsi açar geçer diye düşünmüştüm ama Dumlupınar üstadın dediği gibi açıp geçenler olsa da yan sürgünler devam ediyor. Eklenti 716491 Eklenti 716492 |
2 Eklenti(ler)
Kültür türler de açmaya başlıyor artık.
|
5 Eklenti(ler)
Bizde birer ikişer açmaya başladık:)
Eklenti 716517Eklenti 716518Eklenti 716519Eklenti 716520Eklenti 716521 |
2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,
Yoğun geçen ve hala devam eden pandemi mesailerimizden dolayı siteye sık sık uğrayamasam da frezyaları, özellikle de sayın Dumlupınar’ın ekimlerini merak ettim. Herkesin ellerine sağlık. Hepsi çok güzeller. Benim frezyalarım bir hafta önce açmaya başladı. Eylül sonu, Ekim başı gibi dikim yapmıştım. Kültür türler tomurcukta. Açınca onları da paylaşacağım. |
Alıntı:
Frezyalar çok güzel gelişmişler.Emeklerinize sağlık.Çok selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Frezyalar çiçeklenmeye başlıyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim açmak üzere olan frezyalarım.
|
5 Eklenti(ler)
Bugünden...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sarı renkli olan çok özel bir tür.Hiç bir sarıya benzemez. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok farklı bir şey her rengin kokusu birbirinden tamamen farklı bana ilk tanıştığımdan beri çok büyülü gelen bir çiçek türü hatta bazen reçeli yapılır mı diye düşünmüyor değilim. Hatta alkolde bekletsek kokusunu elde edebilirmiyiz vs. ama zehirli olup olmadığını bilmediğim için hiç cesaret edemedim.
|
Mis kokulu bodurlar...
2 Eklenti(ler)
Herkesin ellerine sağlık, tüm frezyalar yine müthiş görünüyor.
Biz de bugün mis kokulu bodurlarla başlangıcı yaptık. Adı üzerinde mis gibi... Sayın Dumlupınar'a tekrar tekrar teşekkürler... Eklenti 716607 Eklenti 716608 Sayın Batuhan Yılmaz, frezya reçeli fikri ilgimi çekti. Acaba frezyaların taç yapraklarının yenmesinde bir sakınca var mıdır? Bu bilgiyi öğrensek öğrensek agaclar.netten öğrenebiliriz sanırım. Bilgisi olan varsa umarım bizlerle bu bilgiyi paylaşır. Çiçek reçelleriyle ilgili bölümde hiç adı geçmemiş ama bakarsınız bu vesileyle oraya da yeni bir seçenek eklenmiş olur. Frezya çiçeklerini pasta süslemek için kullanmayı düşünmüştüm ama reçel yapma fikri aklıma hiç gelmemişti. Bu fikri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... İnşAllah konu hakkında bilgi edinip frezya reçeli yapmayı deneyebiliriz. |
Sayın Füreya ne demek sadece ufak bir fikir. Ama zehirli olup olmadığına dair kesinlikle bir bilgim yok iyice araştırmadan yememek lazım ben yabancı kaynaklardan ufak bir araştırmaya gireyim en iyisi bir şey bulursam yine burada paylaşırım. Bu arada Gürkan Abimiz Sayın Dumlupınar bu forumda tüm frezyadaşların babasıdır bunuda burada paylaşmış olayım kendisine çok teşekkür ederiz.
|
Arkadaşlar,frezya zehirli bir bitki değildir.
Frezya reçeli olur mu bilemem.Bildiğim şeker bir zehirdir. Sağlığınız için şekerli hiç bir gıdayı tüketmeyin. Hepinize selamlar... |
Ufak bir araştırma yaptım linkinide buraya bırakıyorum https://www.thompson-morgan.com/edib...%20and%20zest.
Frezya için bu bilgi yer alıyor. ''Infused in a tisane with lemon juice and zest. The peppery scent and bold colour are a perfect pick-me up'' yenilebilirmiş ama ıhlamur suyu ve limonla hoş oluyormuş acımtrak ve koyuymuş sanıyorum ki papatya gibi. |
Alıntı:
|
Sayın Dumlupınar, Sayın Batuhan Yılmaz değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Link için ayrıca teşekkürler. Çok kapsamlı bir kaynağa benziyor, epey faydalanacağımı umuyorum. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 716616Eklenti 716617Eklenti 716618
Bugün de durumlar böyle : Keyfimize diyecek yok çok şükür. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bizimkiler.
|
1 Eklenti(ler)
Devamı...
Bu sezon mis kokulu bodur türün çiçeklenme sürelerini uzatabilmek için,soğanları Ocak ayının ilk haftasına kadar 15 gün aralıklarla diktim. Bu yıl çiçeklenme daha uzun süreli olacak diye tahmin ediyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025