![]() |
5 Eklenti(ler)
Bugün soğanları dikeli iki ay oluyor ve mis kokulu çiçekler için iki-üç ay daha sabretmemiz gerekiyor. Gerçi günler su gibi akıyor ve frezyalar her günümüze güzellik katıyor.
Eklenti 715196 Eklenti 715195 Eklenti 715194 Eklenti 715193 Eklenti 715197 İnşAllah çiçeklerini de görüp paylaşmak nasip olur. |
Firdevs çok güzel gelişmişler.Emeklerine sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Frezyalarla bu sabah.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bana anlayış göstereceğinizi tahmin ediyorum.Bu arada frezya soğanlarının en geç 15 Aralık tarihine kadar dikilmeleri gerekiyordu.Selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Aralık ayı ortalarında, dayımın bahçesine diktiğim frezyalar.
|
1 Eklenti(ler)
Frezyalar,Burhaniye'de kar altında...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Güneş gören her alanda frezyalar.
Balkon,pencere önü,bahçe,çatı vs. |
2 Eklenti(ler)
Ekim sonu diktiğim frezyalarımda durum böyle
Eklenti 715821 Bunun gibi bir kaç tane frezya soğanıda geçen yıldan sardunyalarla aynı saksıda kaldığı için sökmemiştim, o yüzden erkenciler ;) Eklenti 715822 |
Kardeşim,muhteşem bir sera ortamı oluşturmuşsunuz.Üstelik Erzincan'da...
Anlaşıldı.Sayfalara ilk çiçekler sizden gelecek.Emeklerinize sağlık.Selamlar... |
Teşekkür ederim abi. Gerçekten Erzincan gibi gece sıcaklık -20lere düşen bir yerde çiçek yetiştirmek zahmetli ve maliyetli. Dondurucu havayı biraz olsun kırmak niyetiyle balkona küçük bir radyatör taktırdım. Ama bu külfet hiç gözüme gelmiyor çünkü; eminim burdaki herkesinde hissettiği gibi büyük bir keyif
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeklenme öncesi...
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Biz de bu yıl biraz erkenciyiz çünkü son donlarda ev içerisinde, pencere önünde birkaç gün geçirmek zorunda kaldık. En az ısıtılan odaya yerleştirmiştim ama bu bile tomurcuklanmalarına yetti.
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Üstadım, bilmukabele :)
|
İlk başak...
1 Eklenti(ler)
Nihayet ben de bugün ilk başağı gördüm...
Eklenti 716054 Bu arada herkesin ellerine sağlık, tüm frezyalar çok güzel görünüyor. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 716055
Eklenti 716056 Frezyalar her yıl bir başka tecrübe kazandırıyorlar bana. Şunu anladım ki eğer bir miktar seyrek dikilirse soğanlar bir sapta birden fazla başak olabilirmiş:) |
Alıntı:
Frezyalar tam güneş gören alanda,gübre yönünden zengin toprağa dikildikleri zaman,1 soğandan 8-9 tane çiçek sapı çıkarabiliyorlar. |
Bazen acaba beddualı mıyım diye düşünmüyor değilim İstanbulda oturduğum yere 3 senedir 1 kar tanesi bile düşmedi bu sene dedim ki frezyalarımı bahçeye dikeyim rizomları devleşsin ve ne yazık ki don maduruyum moralim o kadar bozuk ki... Üst kısımları tamamen bozuldu bu sene çiçek beklemek hayal gibi bir şey umarım kökleri kurtarabilirim. Yaz başı anlayacağız durumlarını :( .
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar Burhaniye'den.Nisan ayı içinde çiçeklenecekler.
|
4 Eklenti(ler)
Devamı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Gübreli,süzek toprağı orta boy bir saksıya doldurup dikersen soğanlar yine irileşir.Frezyalarda çok iri soğanlar çok fazla çiçeklenir.Ancak hastalık yapabilirler.Selamlar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025