agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Frezya (Freesia) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4302.htm)

hmd 03-03-2020 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1583058)
Evde çocuklar var.Bir sürü arı kapalı balkondan evin içine girerse sorun olabilir.
Ben size hem tohumlardan,hem tohumdan ürettiğim soğanlardan hediye gönderirim.Selamlar...

Sayın Dumlupınar ne desem bilemiyorum ki çok memnun olurum. Allah yüce gönlünüze göre versin. Çok çok teşekkür ederim.

Füreya 03-03-2020 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmd (Mesaj 1583054)
Gözünüz aydın harikalar..

Teşekkür ederim. Maşallah sizin güzellikler de iyice coşmuş, fotoğrafları bile iç açıyor. Ev halkının hakkı var... ;)

hmd 03-03-2020 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FirdevsAçar (Mesaj 1583060)
Teşekkür ederim. Maşallah sizin güzellikler de iyice coşmuş, fotoğrafları bile iç açıyor. Ev halkının hakkı var... ;)

Teşekkür ederim. Heralde kapalı balkonda oldukları için yahut erken diktiğim için benimkiler erken çiçeklendi bundan sonra bol bol sizinkileri izleriz inşAllah.

Melisa16 03-03-2020 16:16

Harika görüntüler gerçekten uzun uzun baktım, baktıkça da benimkiler için sabırsızlandım. :) Sizleri tebrik ediyorum.

Dumlupınar 03-03-2020 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmd (Mesaj 1583059)
Sayın Dumlupınar ne desem bilemiyorum ki çok memnun olurum. Allah yüce gönlünüze göre versin. Çok çok teşekkür ederim.

Amin.Çok sağolun.
Ne demek.Siz frezyaları çok itinalı yetiştiren üyelerden birisiniz.Sonbahar aylarında bambaşka,cıvıl cıvıl renklerdeki frezyaları yetiştirmek için siz yer açın yeter.

Bu arada teşekkür edecek bir şey yok.Hep aynı şeyi söylediğimin farkındayım.Ama alt tarafı çiçek soğanı...Tekrar selamlar...

hmd 03-03-2020 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1583062)
Harika görüntüler gerçekten uzun uzun baktım, baktıkça da benimkiler için sabırsızlandım. :) Sizleri tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim. Sizinkileride rengarenk görmek dileğiyle selamlar..

hmd 03-03-2020 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1583063)
Amin.Çok sağolun.
Ne demek.Siz frezyaları çok itinalı yetiştiren üyelerden birisiniz.Sonbahar aylarında bambaşka,cıvıl cıvıl renklerdeki frezyaları yetiştirmek için siz yer açın yeter.

Bu arada teşekkür edecek bir şey yok.Hep aynı şeyi söylediğimin farkındayım.Ama alt tarafı çiçek soğanı...Tekrar selamlar...

Sağ olun. Hiç şüpheniz olmasın :)

Dumlupınar 03-03-2020 16:58

4 Eklenti(ler)
Mis kokulu bodur türler...
Tohumdan yetiştirdiğim açmak üzere olan kültür türler...

aloe 06-03-2020 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmd (Mesaj 1583051)
Evimizin her ferdinin eve girdiğinde ilk uğrak yeri Frezyalar..
Eklenti 703598
Eklenti 703599
Eklenti 703600
Eklenti 703601
Eklenti 703602

Sayın hmd frezyalar harika görünüyor maşallah. Çok güzel. Bol bol çiçeklenmişler bunun bir sırrı var mı? Sulama suyuna bir şeyler karıştırdınız mı?

aloe 06-03-2020 11:03

2 Eklenti(ler)
Kaç sefer resim çekmeme rağmen bir türlü buraya yazı yazıp da resim yükleyemedim. Artık o resimleri yüklemeye gerek kalmadı zaten. Size son çektiğim resmi yükleyeceğim. Bodur tür frezyalarım bolca çiçekli , ama kültür türlerinde sadece 2 dal başak verdi başka hiç yok. Yapraklarda yer yer kurumalar mevcuttu. Baştan bakamıyorum zarar gördü diye üzülürken sizin resimlerde de öyle olanlar olduğunu ve yaşamaya devam ettiklerini görünce "Neyse ki ölmüyorlar yaşayacaklar" diye sevindim. İşte ilk defa bugün açan Bodur türüm görünce ilk işim gidip koklamak oldu yeni yeni açacağı için olsa gerek net bir koku alamadım. Muhtemelen iyice açınca daha iyi alacağım kokuyu.

Dumlupınar 06-03-2020 13:54

Sn.aloe,bodur tür frezyaların arasında en güzel kokan türdür.Kokuları hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde,çiçeklerinin fazla sayıda açması ile birlikte daha yoğun hissedilir.

Sonbahar aylarında şimdi dikili oldukları kaplardan 2 kat daha derin saksılara dikim yapın.Frezyaların çok güçlü kök yapıları vardır.Çok derin saksıya ihtiyaç duymazlar.Ancak çok sığ kaplarda veya saksılarda iyi gelişim göstermezler.

Tuzlu toprakları sevmezler.Yanmış hayvan gübresi kullanılacaksa,keçi gübresi tercih edilmemelidir.En garanti gübre solucan gübresi olur.(Ekosol farm on lıne satış) Bu siteye bir göz atın.

Frezyalar sabır ve emek işidir.Dikilen soğanların çiçeklenmesi dikimden itibaren yaklaşık 5 ayı bulur.Gelişim için uzun bir süre isteyen bitkinin,doğal olarak toprak yapısıda zengin olmalıdır.

Daha önce kullanılmış,nereden geldiği belli olmayan yerlerden alınan toprak veya torflar soğanlarda hastalık yapabilir.Frezyalar her yıl temiz toprak veya temiz torfa ihtiyaç duyar.

Çevremizdeki ekonomik marketlerde satılan torflar frezyalar için uygun olmayabilir.Bu durumda kumlu temiz bahçe toprağı,iri taneli perlit ve solucan gübresi desteği ile mükemmel bir yapıya ulaşır.Böyle bir toprak karışımında frezyalar coşar.

Her şey yolunda gitse bile yinede bazı frezyalarda hastalık olabilir.Fazla sulamak,susuz bırakmak,süzek olmayan suyu tutan toprak,daha önce kullanılmış hastalıklara sebep olabilecek toprak,hastalıklı soğanlar,bitkinin yeterli güneş görmemesini bunlar arasında sayabiliriz.Selamlar...

Dumlupınar 07-03-2020 08:46

5 Eklenti(ler)
Mis kokulular açmaya başladı.

Sûz-i Dilârâ 07-03-2020 17:47

Gözümüz aydın :) Frezya şenliğimiz başlıyor. :)

Benimkilerin bugün fotosunu çekeyim dedim makinenin şarjı bitmiş. Oldukça geç bir tarihte ektiğim için kültür anaçlarda tomurcuklar dün ve bugün itibariyle dal vermiş.

Bodurlar henüz bir karış boydalar çiçeklenme nisanı bulabilir.

Kültür yavru soğanlardan biri boyuna bakmadan tomurcuk çıkarmış. Onun dışındakiler de bir ayın sonunda açarlar sanıyorum. :)

Dumlupınar 07-03-2020 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1583267)
Gözümüz aydın :) Frezya şenliğimiz başlıyor. :)

Benimkilerin bugün fotosunu çekeyim dedim makinenin şarjı bitmiş. Oldukça geç bir tarihte ektiğim için kültür anaçlarda tomurcuklar dün ve bugün itibariyle dal vermiş.

Bodurlar henüz bir karış boydalar çiçeklenme nisanı bulabilir.

Kültür yavru soğanlardan biri boyuna bakmadan tomurcuk çıkarmış. Onun dışındakiler de bir ayın sonunda açarlar sanıyorum. :)

Benim Kasım ve Aralık ayında diktiğim soğanlarda çiçek saplarını çıkarmaya başlamış.Eylül,Ekim civarı dikilen soğanlarla aralarında çiçeklenme zamanı olarak,en fazla 3 hafta fark olacak.

Bugün tohumdan ürettiğim kültür türlerinde fotoğraflarını çektim.Onlarıda ilerleyen saatlerde paylaşırım.Selamlar...

nevgül 07-03-2020 20:11

4 Eklenti(ler)
Son durum;

Dumlupınar 07-03-2020 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1583272)
Son durum;

Çok güzel olmuşlar.Emeklerinize sağlık.

nevgül 07-03-2020 21:15

Teşekkürler sayın Dumlupınar. Herkesin paylaşımları çok güzel. Asıl sizin frezyaları bekliyorum. Nasıl güzellikler göreceğiz, bakalım...

Dumlupınar 07-03-2020 22:23

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen kültür türler.

Dumlupınar 07-03-2020 22:27

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 07-03-2020 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1583277)
Teşekkürler sayın Dumlupınar. Herkesin paylaşımları çok güzel. Asıl sizin frezyaları bekliyorum. Nasıl güzellikler göreceğiz, bakalım...

Sağolun.Bende onları bekliyorum.Kısmetse 15 gün içinde bir çoğu açar.Selamlar...

hmd 08-03-2020 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1583282)
Devamı...

Görsel şölenin ilk emareleri gelmeye başladı.. Muhteşem görüntüler bizi bekliyor. Ellerinize sağlık

Sûz-i Dilârâ 08-03-2020 12:16

Şu renk cümbüşüne bayılıyorum bu başka hiçbir çiçekli bitkide olmuyor, sarıysa sarı morsa mor açıyorlar.

Oysa frezyalarda ana renklerin karışımıyla çok rahat ve çeşitli hem de muhteşem tonlarda onlarca ara renk görebiliyoruz. Hem kokusu hem görseli harika bir çiçek. :)

hmd 08-03-2020 13:14

1 Eklenti(ler)
Hava çok güzel bu gün balkonun camlarını açtım sanki beni sabırsızlıkla bekliyormuş gibi hemen içeri dalmış :) Eklenti 703741

Dumlupınar 08-03-2020 14:12

Arkadaşlar,frezyaların yakın akrabası olan gelin soğanlarınıda paylaşmaya başlıyorum.Bilginize...

Sûz-i Dilârâ 08-03-2020 15:08

5 Eklenti(ler)
Ben de bugün nihayet fotoğraf çekebildim.

Toplamda üç büyük saksıdalar. Anaç kültür, bodur beyaz, yavru kültür olmak üzere ayrı ayrı dikildiler.

Kırmızı saksıdakiler bodur tür.

Dumlupınar 08-03-2020 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1583306)

Toplamda üç büyük saksıdalar. Anaç kültür, bodur beyaz, yavru kültür olmak üzere ayrı ayrı dikildiler.

Emeklerinize sağlık.
Temiz ve gübreli toprağa dikim yaptığınız belli oluyor.Yapraklardan sağlık fışkırıyor.Selamlar...

Selma_321 08-03-2020 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmd (Mesaj 1583301)
Hava çok güzel bu gün balkonun camlarını açtım sanki beni sabırsızlıkla bekliyormuş gibi hemen içeri dalmış :) Eklenti 703741

Muhteşem, çok asil, bayıldım bayıldım, maşallah sübhanallah. Seyri bile muhteşem.

Selma_321 08-03-2020 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1583306)

Maşallah gerçekten çok sağlıklı gözüküyorlar, ellerinize emeklerinize sağlık

hmd 08-03-2020 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1583315)
Muhteşem, çok asil, bayıldım bayıldım, maşallah sübhanallah. Seyri bile muhteşem.

Teşekkürler Selma hanım, sizinkileri da hep birlikte izleyelim inşAllah

Dumlupınar 08-03-2020 21:23

5 Eklenti(ler)
Bu sabah çektiğim fotoğraflar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025