![]() |
4 Eklenti(ler)
Bir lale bahçesi yapmaya çalıştım ama biraz amatör olunca istediğim gibi olmadı. Yine de ekleyeyim dedim. Bir de çok hoş bir lale çıktı, ilk defa böyle bir lale görüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Güzellerim :)
|
laleler
5 Eklenti(ler)
Evet , daha önce bahsetmiştim artık sizlere sunayım güzelleri, kulisten sahneye çıkmış olsunlar :)
|
laleler.....
5 Eklenti(ler)
devam edelim nacizane güzelliklerle.....
|
çok güzeller gerçekten,özellikle pembe olanlar şurup rengi gibi. benimkiler hala tomurcukta yahu:(
|
yakında açarlar , havalar artık güzel...ama yarı serin olması lalelerin çiçeklerini daha uzun sergilemesini sağlıyor, ani sıcaklar gelirtse hepsi alelacele soğan yapar uyur :)
|
Sayın kana06; evet çok haklısınız havaların serin gitmesi çiçeklerin daha uzun sergilenmesini sağladı. Laleleriniz çok güzel olmuşlar maşallah. Ne kadar da çokmuş... Laleler, genel olarak soğanlıları çok severim. Ama benim sarı lalem yok, şimdi sizde görünce dikkatimi çekti. Nasip olur ise inşallah; seneye sarı lale de almak gerek...
|
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Bende laleleri çok severim ama bu sene yapamadım pek..Ve lale sevenlerinin Katre-i Mâtem kitabını okumalarını tavsiye ediyorum..(Katre-i Mâtem - İskender Pala)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:confused:
Alıntı:
|
Fotoğrafları net olarak seçemiyorum ancak Sayın Kana 06'nın yazdığı gibi erkek organa benziyor. Lalenin tohum üretimi hakkında kısaca şunları söyleyebilirim: Her laleyi tohumdan üretme şansınız maalesef yok. Çok zor. Genellikle ıslah çalışmalarında tohumlar kullanılıyor. Bunun dışında tohumlar küçüktür, alınması zordur ve hava değişikliklerine karşı oldukça hassastırlar. Dolayısıyla iyi muhafaza edilmediği taktirde bir sonraki dönem çimlendirilmesi de oldukça zordur. Çimlenseler bile gelişim yavaştır, çiçek vermesi yıllar sürebilir. Eğer çoğaltmak istiyorsanız, çiçekli dönemde geniş yerde, iyi bakmanızı(bol soğan vermesini sağlamanızı) ve çoğaltım materyali olarak soğanları kullanmanızı tavsiye ederim.
|
Yanitlar icin tesekkur ederim. Zaten cicekler dokulunce saplarindan kesmistim. Simdi suluyorum. Biraz gubre vermistim. Bitki besini de vereyim mi yapraklar sararana kadar?
|
Bitki besin maddesi kullanımını ve gübrelemeyi bilinçsizce yapmamınızı tavsiye ederim. Bitkinizin coşmasını beklerken tamamen kaybedebilirsiniz. Soğanları yakabilirsiniz. Gübre uygulaması yaptığınızı söylüyorsunuz, tekrar üzerine besin takviyesinin gerek olmadığını düşünüyorum.
Alıntı:
|
Ben bu yıl lalelerimin çiçeklerini göremedim nedense. Bir iki yaprak çıkartıp çiçek sapı oluştururken sarardılar. Zannedersem hava dokundu. Tam çiçeklenme dönemlerinde hava birkaç gün sıcak gidince bu duruma geldiklerini düşünüyorum. Acaba başka bir nedeni olabilir mi ? İki saksı lalem var ve ikisinde de aynı durum var.
|
Alıntı:
1. soğanın dibinde bir arıza olabilir, 2. Soğan içinde çiçek oluşurken (depolama aşamasında) Herhangi bir Etilen kaynağına maruz kalmış olabilir, etilen çiçek oluşum aşamasında çiçeği köreltir,etilen kaynağı olarak depoda meyve-sebze,muz vs. araba garajında eksoz gazları vs., her türlü yeşil sebzeler etilen üretir, çok az bile olsa bunlar lale içindeki çiçeği bozar. 3.gonca oluşurken Botrytis mantarı çıkmış çiçeği hastalandırıp, kurutabilir. Lale sıcaktan,soğuktan don dan korkmaz ama Etilen e çok duyarlıdır!! Not. Etilen, bir gaz dır. meyve-sebze vs. olgunlaşırken çıkar olgunlaşmayı hızlandırır ve hızla yaşlanmasına neden olur. meyveler çabuk koflaşır, çiçekler çabuk solar, vs. |
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaslar venim mukemmel lalelerim var ama doganlati kuculdu kuculdu minicik kaldi 5 yillik lale soganim suan bir nohut buyuklugunde aglamak istiyorum vede ayni sogani bulamafigim icin cok uzuluyorum acaba ben bu doganlari nasil buyutebilirim kocaman olmalarini istiyorum elma buyuklugunde kac yil gerekli suan yine kurudilar ve nohit buyuklugundeler en yaslisi 5 yasinda en genci suan 2. butun bitkilerim kurumus vaziyette suan dogal olarak kurudular.
|
Alıntı:
|
Peki bana sogan buyutme isini ogretirmisiniz lutfen.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Laleler...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
'''
|
lalelerim beni hayal kırıklığına uğrattı:( eminönüden aldığım 4 farklı renteki lale soğanlarımın ikisinin tomurcuğu buruştu kaldı, açmayacaklar:( geri kalan 2 taneside cılız cılız zoraki açtı ve aynı renk çıktılar oysaki farklı renkler aldığımı sanıyordum! ama bir daha gidişimde o adamı bir bulursam! yazdım beynime simasını:)
|
5 Eklenti(ler)
Ben de kendi lalelerimi paylaşayım...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025