![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hangi durumda tomurcuk ve sap olusmaz. besin eksikliginde mi? |
1 Eklenti(ler)
Benimkilerde de gecen hafta yaprakları vardı tomurcuklarını fark etmemişim iki gündür açıyorlar.
Eklenti 378210 |
Alıntı:
|
Bilgiler icin tesekkurler. Sanirim bazi soganlar yavrulamis, onlardan yaprak cikiyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba laleseverler..
Ekte olan gecen senenin laleleri..Su an daha ufaklar.Kuzeyde bulunmam dolayi elbet daha bekeleyecegim sanirim...Herkeze lale dolu gunler dilegi ile.. |
lale
3 Eklenti(ler)
lalelerim
|
3 Eklenti(ler)
Yıllar sonra, dün eşimle hadi şu Ayasofya ve Topkapı müzelerimizi bir kez daha ziyaret edelim, dedik..
Topkapı avluları sümbül ve lale cümbüşü yaşıyordu.. Bir ara, çiçeği koparılmak istenirken soğanıda sökülmüş bir lale gözüme çarptı.. Kim yapabilir acaba bunu diye düşündüm.. Topkapı'yı %90'ı ecnebi olan 72 millet geziyordu.. Acaba hangi milletin insanı bunu yapmış olabilir diye düşünmemek mümkün mü? :o Gezi yollarından dolaşmak zor gelip te, kestirme yoldan gidenlerin güzelim gül fidanlarının üstüne basa basa ne hale getirdiğini görünce ayrıca üzüldüm.. |
72 milleti gözden geçirmeye gerek yok abicim tabi ki bizimkilerden biri yapmıştır:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim lalelerim :) bu sene ilk defa yetiştiriyorum ve müthiş bir zevk :D
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaki ağaçlar da mimozalarım tabii :)
|
çok güzeller maşallah:)
|
bu gün burada pria'dan aldığım lalelerimi gösterecektim ama malesef açan tüm lalelerimi koparmışlar...sadece beş dakika makimamı almak için eve gidim ve döndüğümde hepsi yok olmuştu...evimiz okula çok yakın sanırım çocuklar kopardılar... çok sinirlendim ve üzüldüm...orda öğretmenlik yapan arkadaşıma söyledim ama onun cevabı daha üzücü biz nekadar söylersek söliyelim yine yapacaklarını yaparlar dedi çocuk onlar ...:(( gerçi doğru daha öncede nergisimi koparmışlardı...
|
Alıntı:
Çok üzüldüm, sayın mavieylul.. Ama öyle bir toplumuz ki..bunları sadece çocuklar yapmıyor.. Yetişkin insanlarımıza bile dikkat edin..bir bahçede bir parkta gezinirken bile pek elleri boş durmaz.. İlla bitkilerden birşeyler koparırlar.. Bir taraftan birbirleriyle konuşurken diğer taraftan da elleriyle yanındaki bitkinin yaprağını asılırlar, koparırlar, illa bir zarar verirler.. En sinir olduğum şeylerden biridir bu.. |
Bizim her yaz gittiğimiz bir kasaba var deniz kıyısında. Turistik bir yer biraz. Yürüme yolunun yanındaki iğde ağaçlarına bakmayagörün. Gelen geçen yol tarafındaki yapraklarını kopardığı için çıplak dalları kalıyor her yaz. Çok sinir bozucu. Hele lale ! Tek bir kez çiçek açıyor üstelik!
|
Alıntı:
|
:( Bence hepimizin derdi.... Tekrarlamak gerek; 'Eğitim şart.' :( Ama nerde!.. Olan da gidiyor artık. :( Çok üzülüyorum çok.
|
ha birde şöyle birşey var, yan dairedeki baba oğul sıkça kavga ederler, o sinirle çocuk benim bahçedeki saksılardan gözüne kestirdiğini kucakladığı gibi karşı tarafa savurur:( kesinlikle eğitim şart ablacım:(
|
İnanamıyorum; sıkça kavga ediyorlar ve senin saksılarını savuruyor sinirle. Saksın kalmıyordur o halde. :( Bence ona bir de 'dayak şart.' (Hoş üzüldüğüm için dayak şart dedim; benim de o kadar çiçeğim heba oluyor; sadece öyle bakakalıyorum.) :(
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da benim, yalın kat, katmerli ve GS'li lalelerim.
Önümüzdeki sene daha da çoğaltmayı düşünüyorum, toplu olarak görüntü daha güzel oluyor. |
Çok güzeller nazarlardan uzak , evet en güzeli de GS imiş :)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba laleseverler..Ekte gecen senenin laleleri.Bu sene hala cikmaya calisiyorlar zavallilar.Firtindadir,lodostur,kardir..yagmurdur. .perisan oldular .Ama ayaktalar hala sukur.Hepinizin Masallahi var.Mavieylul icin uzuldum,ama yapilacak birsey yok.Egitim sart,ama bir kulagindan girer otekinden cikar..Maalesef..
|
2 Eklenti(ler)
Sizinkilerin yanında şimdi nasıl paylaşayım lalelerimin açmayan bodur halini:o
|
Sayin nardane,cok guzel gelisiyorlar sizinkileri de.Masallah lari var..
Cok guzel cicek verecekler,hic tasalanmayin.. |
Sayın nardane, hiç öyle demeyin, bu halleri daha güzel, tazecik daha yaprakları :)
|
4 Eklenti(ler)
Bir çok lale soğanı ekmiştim. Pek başarılı olamadım.Sapları kısa ,çoğu daha açmadı.Küçücük yapraklandılar, bekliyorum. Açanlardan bir , iki tane.:)
Eklenti 382988 Eklenti 382992 Eklenti 382993 Eklenti 382994 |
5 Eklenti(ler)
Dün eşimle Arkeoloji Müzesi ve Gülhane parkındaydık..Laleler tam açmamış daha..Birde zarar verilmesin diye koruma çemberine alma ihtiyacı hissetmişler:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025