![]() |
Sonbaharda marketten beyaz lale soğanları almıştım ancak bir şey bugün dikkatimi çekti, ben 5 lale soğanı dikmiştim çıkanlar ise 7 tane görünüyor.Her soğanda tek sürgün olmuyor mu acaba?(diktiğim saksı yeniydi sadece lale soğanları dikmiştim)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Burada örneği var, ama sayfanın açılmaması ihtimaline karşı sayfadaki ilgili fotoğrafı ekleyeyim. Eklenti 368727 |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim,dikkat etmedim ama sanırım öyle. Şanslıyım o halde 5 lale beklerken 7 lalem açacak. |
Alıntı:
Bir sonraki sezon için bunları ana soğandan ayırarak ekmek doğru olacaktır. Lale başlığımızda da, soğanlı bitkilerin ekimi ve bakımı başlığında da bu konuda detaylı ve aydınlatıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar lalelerimin gelişimi sizce nasıl.uzun süre büyümeyince sıcak yere aldım gelişimi hızlandı.şu an ki durumları sizce nasıl?
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar lalemde çember içine aldığım şey nedir?bilgileriniz için teşekkürler
|
Fotoğrafı daha kaliteli şekilde çekmeniz mümkünse öyle dener misiniz ? Bu şekilde anlaşılması zor biraz.
|
Lale yetiştirme hevesi
Merhaba,ben ilk kez lale yetiştireceğim ve şu anda bu konuda çok büyük bir heves taşıyorum.Lale yetiştirmek için hangi ortamlar gerekir?Bundan daha önce sümbül yetiştirmiştim mor renkte ve çok güzel bir biçimde açmıştı ağabeyime verdim.Yetiştirilmesi sümbüle benzer mi?
cevaplarınızı bekliyorum. saygılarımla... |
Sayın uranos, sümbüle gerçekten çok benzer lale yetiştirmesi. (Ben de yeniyim gerçi ama bayağı bir araştırdım oradan biliyorum). Ama eğer önümüzdeki yıla kalmak istemiyorsanız lale dikiminin bu son günlerinde, hemen koşup bir kaç soğan almalısınız. Aslında şimdi bile geç ama sanırım hala çiçeklenebileceklerdir. Siz bir gün bile kaybetmeyin ve koşup alın soanlarınızı.
|
Lale dikme zamanı geçti. sonbaharda soğanlarını dikebilirsiniz.
|
arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.bir lale soğanından bir çiçek sapı çıktığını ve bu sap üzerinde birden çok çiçek açan türler olduğunu biliyorum.ancak bir soğandan 2 sap çıkma ihtimali var mıdır?forumu en baştan taradım ama bulamadım.eğer böyle birşey mümkün değilse bir ilk olabilirim:)D:
|
lalelerim
3 Eklenti(ler)
lalelerim
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar sizce lalalerimin son durumu nasıl ?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
işte bahsettiğim 2 sap çıkaran lalem ve diğerleri
|
Alıntı:
Soğanın tabanına bitişik minik yavru da anadan beslenerek sap çıkarır. Bazı çeşitlerde bu durum yaygındır örneğin, Silverdollar ,krem renkli çeşidi her soğandan 2 sap çıkarabiliyor. Yani minik soğan dediğiniz şeyler çiçek verebilir!!! |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biraz geç kaldım sanırım ama dün bir kaç tane lale soğanı aldım ve diktim,bu sene çiçek verirler mi ?
|
Selamlar , moralinizi bozmak istemem ama eğer aldığınız soğanlar fotodakilerse zaten çiçek vermişler ya da yeşermişler ve üstteki yeşil kısım kesilmiş, hatta soğanlar gelecek sene için besin depolarken sökülmüşler, bu sene açmazlar ama hemen kaliteli bir toprağa dikerseniz bir süre sonra besin depolamayı tamamlayıp uyurlar ve seneye ilkbaharda açarlar , sonbaharda soğan şeklinde alarak dikerseniz ilkbaharda açarlar..bunları da dikin kesik sapları solup geçinceye kadar toprağı kurutmayacak kadar sulayın, sonra sap kısmı kuruyunca soğanları çıkarıp serin yerde sonbahara kadar saklayabilirsiniz...( Bu arada uzmanları daha iyi bilirler ama ilk soğanı kalın kökleri nedeniyle nergise de benzettim )
|
Alıntı:
|
Benim lalelerin 2-3 yapraklari cikti ve 10 cm kadar uzamis durumda, fakat sap falan yok henuz. normal mi?
|
Alıntı:
|
Tesekkur ederim, benimkiler acik balkonda saksida. Bir de ektigimden beri torf ve funda topragi karisiminda duruyorlar. Gubre vermem gerekiyor mu? Topragin organik yapisini bozmadan nasil bir gubre vermem ideal olur?
|
merhabalar.. benim 4 adet lale soganım aynı saksıdalar, 10 cm.kadar yesermiş durumdalar ama soganlardan birinde kenar kısmında küflenme oldu, o soganı sökmemmi gerekiyor topraktan? (lütfen biri hayır desin:(
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ben buradan gördüğüm suda yetiştirme tekniğini sümbül soğanıma uyguladım. Elimde 2 adet soğan vardı. Birini saksıya diğerini de direk suya koydum. Suya koyduğum saksıdaki soğana fazlasıyla fark attı. Birkaç haftaya kalmaz çiçek verir gibi. Siz ne dersiniz?;) |
Küfün diğer soğanlara da bulaşmaması adına onu ayrı saksıda tutmanızı tavsiye ederim...
|
Selamlar
Alıntı:
Su içerisinde de kök salarak çiçeklenirler ama devamında gelecek sene için yeniden besin biriktireceğini de düşünürsek sadece su içerisinde yetişmesi pek de önerilebilir bir durum değil....Ayrıca fotoğraflar yakın zaman da çekilmiş ise sümbüllerinizin sağlıklı kök geliştirmesi ve açabilmesi için 9-10 C lik bir ortamda bulunması gerekir, uçlarındaki renk değişikliği sıcak bir ortamda tutulduklarından olabilir, serin yerde tutmanızı tavsiye ederim... |
Sevgili kana06,
Bu sene çiçek açtıktan sonra kurutup eylül gibi tekrar toprağa aktarmayı düşünüyorum çoğalması açısından. Fotoğrafları dün çektim. Ev kaloriferli yaklaşık 22-23 derece sanırım. balkona mı almalıyım serin bir odaya mı? Işık miktarı ne olmalı aydınlık mı loş mu? teşekkürler... |
fatitoo amaaa o cicek actıktan sonra kaybolmayacakmı o sogan? bence kaybolcak sankii:) bence topraga al sen onu.cok iyi bilmem ama bilenler yanıtlasın..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025