![]() |
bu soğanlı bitkilerin hiç bit türünü sevemedim gitti :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aslında çok kolay yetiştirilen bitkilerdir. Soğanını dikiyorsun, az suluyorsun ve o size çiçeğini veriyor. Kolay gelsin. |
3 Eklenti(ler)
Son lalelerim de gecmekte artik..Bir ani olarak kalacaklar ..Seneye artik...
|
1 Eklenti(ler)
Bir de son olan,neseli sarisinlarim..
|
2 Eklenti(ler)
Rembrandt lalelerimin bir tanesinde, böylesine güzel bir hediye beni bekliyor ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tohum podunun olgunlaştığını ve artık koparmak gerektiğini, tohum podunun çatlamasından anlamak mümkün.
Tohumların etrafa saçılıp kaybolmasını istemediğimden ve normalde de artık zamanı geldiği için bugün kopardım. |
|
yeni sezona dikmek üzere laleleri ne zaman topraktan çıkaracağız. buzdolabının sebze kasalarıda saklasak olur mu? ya da binaların sığınak ya da kömürlük olarak ayrılan serin karanlık bölgelerinde..
|
Alıntı:
|
arkadaşlar koçtaşa lale soğanları geldibilginize 10 larca çesitsoğanlar var geçen seneye kıyasla bu yıl double mixed soğanları çok güzeller bu arada dikime başlıyalımmı hocalarıma soruyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Haziran ayında sakladığım, Eylül ayında ekmek için çıkardığım lale soğanların birtanesinde ilginç bir şey gördüm :D gerçekten çok ilginç.. Dolapta susuz topraksız kök vermeden tek başına şöyle bir şey yapmış. bunu bir bitki nasıl kendi başına yapabiliyor ? :D
|
soğan sayesinde
|
Demet şeklinde açan lale soğanlarından aldım, daha önce bu türden ekmemiştim.
Lale tohumlarını da bugün yarın torfa serpiştireceğim, umarım doğru zamandır, ne dersiniz? |
Kelebek Çalısı; tohumları paylaşırsın sanmıştım :)
''Demet şeklinde açan'' dediğin hangisi ? |
Selis selam, doğrusu tohumdan lale yetiştirmeyi hiç denemedim, bilmediğim bir durum. Tohumların kalitesi hakkında ya da nasıl ekileceği gibi detaylar konusunda da bir bilgim yok. İlk kez deneyeceğim. Paylaşmak konusunda bir sıkıntım yok da bulunduğum lokasyonda sıkıntı var :)
Buket şeklinde açan lale soğanlarını yeni aldım. Henüz ekmedim. Aslında buket şeklinde yazacaktım :) demet yazmışım. |
Buket-demet fark etmez.. Sonuçta tek soğan, bir çok çiçek açacak.. Çok güzelmiş :)
Sitede, Lilium tohumunu dikip yetiştiren vardı, hatırladığım kadarıyla çiçek açması çok uzun sürüyormuş.. Lale de öyledir herhalde.. İşin zor :) |
Evet en az iki sene sonra çiçeklenmesi beklenir diye okumuştum bir yerlerde. Ama ben zaten keyif için ekeceğim. Öyle acayip hırs yapmıyorum yani, deneysel çalışmalar bunlar :p.
|
Alıntı:
Ama, kimse denemelerini paylaşmamış.. Başarılı olup paylaşan ilk sen olursun umarım.. :) |
bende yeni deneyenlerdenim :) umarım çiçeklerini görmek için bi kaç yıl beklemem. 1 ay kadar önce almıştım , saksıya ektim ve balkona yerleştirdim. bitkinin iyi gelişebilmesi için soğuğa ihtiyacı olduğunu forumlardan okumuştum. bi tane saksının toprağını eşeledim biraz. köklenmişler. en azından doğru yoldayım. bahar başında çiçek açmalarını umuyorum...
|
Alıntı:
Siz tahminimce soğanlı olarak ektiğiniz lale için bahara kadar bekleyecek ve güzel renkli çiçeklerin keyfini sürmek için hiç de uzun beklemek zorunda kalmayacaksınız. |
lalede yeni renkler elde etmenin tek yolu tohum dan mı geçiyor? **** başka yöntemler var mı?
|
İki ayrı soğanı eşit olarak ikiye bölüp aşılayarak elde edilebiliyor. (diye biliyorum)
|
Alıntı:
Sanırım anlayamadım ;) |
Sevgili arkadaşlarım., Bu başlık dünden beri hareketlenmiş. Ama bazı bilgiler de yanlış anlamalar var. Müsaadenizle açıklamak istiyorum:
1. Lale tohumdan yetiştirilen bir çiçek değil. Tohumdan yetiştirme ıslahçıların işidir. yeni renk ve çeşit bulmak amacıyla. Bu da çok uzun bir süreçdir. Mutasyon dışında yeni renk bulmak için tek yoldur. 2. Lale soğanı ikiye bölünerek çoğaltılmaz. çoğaltmak için yanında oluşan yavruları en az 3 yıl tarlada bol güneş, ve besin vererek yetiştirmek gerekir. 3. Lale genellikle tek başlı 1 adet çiçek verir. Çok başlı (tek sap üzerinde 2-4 çiçek) lale çeşitleri son yıllarda devreye girmiştir. 4. Bizlerin yapacağı şey, sağlıklı sert bir Lale soğanını toprağa gömüp üzerine 5 cm kadar toprak atıp 1-2 kez sulayıp dışarıya bırakmaktır. Gerisi o bilir. önce kök yapar, sonra yaprak çıkarır. havalar soğuk ise bekler ve ısndığı zaman (Mart-Mayıs ) arasında çiçeklerini verir. Sadece saksının dibinde delik olsun ve su beklemesin. Fazla da sulamayın. Bu arada Lale tohumundan yetiştireceğim diye filan uğraşmayın derim. Tabi yine de kendiniz bilirsiniz Hadi kolay gelsin. |
Alıntı:
Sn. Kgursan ne güzel anlatmış.. Halâ dikecek misin? ;) |
Konunun hareketlenmiş olması bu konuya duyulan ilgi ile alakalı değil mi?
Bahçemde zaten ekili halde çok sayıda lale soğanı var. Bu işin ticaretini yapma gibi bir düşüncem de yok. Bu sezon bahçemdeki Iris, Arum lily, ve lale tohum oluşturduğu için kendimce bunu denemekten büyük bir keyif alacağım. Üstelik daha önce de belirtmiştim tamamen deneysel amaç taşıdığımı. Zamanım bol, elimde tohum bol, alanım müsait, bunlar dışında ekstra bir çaba göstermeden keyfekeder bir deneme olacağına göre tohumlar çıksa ne olur, çıkmasa ne olur? Çimlenseler dahi iki sene sonrasını görürler mi orası hiç belli değil, ben burada olmadığımda bitkilerimle kimse ilgilenemez zira. Kısacası benim tohum ekme hevesim sizlere dert olmasın sevgili üye arkadaşlarım. Sevgili selis, 'Kelebek Çalısı; tohumları paylaşırsın sanmıştım ''Demet şeklinde açan'' dediğin hangisi ? ' diye sorduğunuz mesajınızda tohum paylaşımı konusunda sarkastik bir yaklaşım içinde olduğunuzu anlayamamıştım. Hadi bana kolay gelsin. |
Alıntı:
Geçen yaz lilium tohumlarını diktim hiçbiri çıkmadı.. Biliyorsun, Stapelia dalından oldukça kolay yetişen bir bitki.. Fakat Mr.musti'den bir çok tohum istedim ve diktim.. Niye? Meraktan.. Adasoğanı tohumu toplayıp diktim.. Ve birçok başka tohum.. Laleyi de denemek isterdim.. Kesinlikle yaklaşımım dediğin gibi değildi.. Tohum paylaşımı konusunda sıkıntın olduğunu da yazmıştın zaten.. Gelişmeleri merakla beklediğimi de ayrıca bilmeni isterim.. Kolay gelsin. :rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025