![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Enfesmiş ben de heveslendim şimdi benimkide hemen açmasını bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
önlem olarak suyu biraz azaltın, yapraklar ve sap sararınca soğanları söküp dağıtıp yeniden dikin. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Sn Andora enfes ![]() ![]() çok kibar, kokulu olanı tercihim ama buda canım olmazki çok havalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili FIRUZAN, bende kokulu olan türlere fazlası ile düşkünüm ama bazen tüm güzellikleri bir arada bulmak mümkün olmuyor. Varsın kokmasın, görüntüsü de yetiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lilyum
Sarı Lilyum çiçeğimde açtı 3 renk bir arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
İlk mis zambağım açtı. Genellikle 3-5 çiçekli olacak gibi görünüyorlar. (iyi besleyememişm ![]() ![]() Acaba normal bakımla 1 sapta ortalama kaç çiçek olur? Kesme çiçek olarak kullanacak olsam ne zaman kesmem gerekir? Düzenleyen üzüm : 09-06-2011 saat 15:22 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Aylar öncesinden 2 tane ve sonra da 2 tane olmak üzere bir saksıda 4 tane lillium var Bunlardan sonradan ektiklerim açtılar Görünüş değil ama koku olayı tam bir hayalkırıklığı bir çiçek hiç mi kokmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
benim lilyumlarda bir tanesi actı diğerleri tomurcuk bordo renk ama hiç kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Lilium Asiatica ilk çiçeği açtı biraz küçük ve kokusuz ama görünüşü yeter enfes bir görüntüsü var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
,Bu sene yağmur baharde hiç ara vermeden yağdı, toprağım çok süzek ama sanırım yağmurdan oldu. Boyu 1,5 metreye varan fidemdede başladı sararma. Sayın kgursanın önerisini de okudum söküp yeniden dikip deneyeceğim. Geçen sene çok güzellerdi kaybedersem üzülürüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
![]() Merhaba, Az önce saksıda bol tomucuklu ve hatta çiçekli bir zambak aldık eve geldik. pembe ve kokulu. çok heveslendim ama nasıl bakılacağı konusunda hiç bir fikrim yoktu. Eve gelince de ilk iş foruma girip bakmak oldu. Ama genelde soğandan yetiştirilmesi konusunda yazılar bulabildim. ve genelde bahçe de. Evin içinde güneşi bir kaç saat alan bir yere koydum. ama ne kadar süreyle ne kadar sıklıkla ne şekilde sulayacağımı bilemedim. Tomucukların açması için yapmam gereken bir şey var mı? gübre vs gibi? şimdiden teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Köyden gelmesini beklediğim bir başka tür lilium var, sarı renkli ve müthiş kokulu bir lilium. Trabzon'da ormanlık alanlarda (her yerde değil) kendiliğinden yetişir. Çiçeklerinin kokusu metrelerce öteden alınabilir, internetten zorla bulduğum resmini ekliyorum. ![]() Dilerim ki köyden bu çiçeği kısa zamanda gönderirler ![]() Bu çiçeği burada (İstanbul'da) yetiştirebilirsem inanın dünyalar benim olur.İnternette yaptığım araştırma sonucu bu Lilium türü "Lilium Ponticum" veya Trabzon Zambağı olarak geçiyor.Bizim oralarda bu çiçeğe "Agrita" derler. Düzenleyen Yaylacı : 17-06-2011 saat 10:11 Neden: Eksik harf ve bilgi eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Herkese selamlar , bunlarda benım zambaklarım , artık hepsı tomurcukda heycanla acmalarını beklıyorum , renklerını karısık dıkmısdım , her bırı ayrı bır renk cok guzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
bunlarda benimkiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
![]() Hergünnnn yeni bir tanesi açıyorr ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Trabzon'da yaşıyorum, bu zambağa hiç rastlamadım ve duymadım. Hangi köy veya yaylada acaba? Bilgilendirimisiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Benol Hazaroğlu, sözünü ettiğim Lilyum Ponticum Trabzon Maçka'da( Bakırcılar köyünde eski adı Kizera) ormanlık ve çalılık alanlarda kendiliğinden yetişiyor, güneye bakan yamaçlarda iyi yetişiyor. Beklediğim Lilyum Ponticum soğanı bu gün geldi(fotorafını sonra ekleyeceğim). Özenle bakıp yetiştirmeye çalışacağım, gelişmeleri yine burda paylaşacağım. Düzenleyen Yaylacı : 23-06-2011 saat 23:29 Neden: Ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Lilyum yetiştiriciliği konusunda fazla bilgim yok tahmini olarak Lilium Ponticum orman altlarında (geniş yapraklı orman altı) ve çalılıklar arasında yetiştiğine göre asitli toprakları sever (yaprak çürüntüsü ve bitki çürüklerinin bol olduğu kısımlarda). Lilium yetiştiren arkadaşlar daha iyi bilir ama yaptığım gözlemler toprak yapısının asitli olduğu yönündedir. Lilium için ideal toprak yapısı hakkında bilgi almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
sayın yaylacı lilyum soğanını dikmek için biraz geç değilmi nihayetinde şu anda çiçekteler...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zbk74 doğru söylüyorsunuz geç kaldılar fakat toprak altında kalarak hiç olmazsa soğan gelişimlerini tamamlayarak gelecek yıla hazırlanmış olurlar, elde ettiğim liliumlar Trabzon yöresine has bir bitki türü, buranın havasına suyuna alışmaları biraz zaman alacak şimdiden toprağa ektim. Sonucu bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Tek soğan olan Casablanca Liliumum açtı balkondan esintiyle mis gibi kokusu geliyor enfes ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
sevgili bettyycim,çok güzel görünüyor,kgursandan aldığım casablancalarım henüz tomurcukta, açmasını dört gözle bekliyorum.Aldığım bütün soğanlar çok güzel gelişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
|
Her şey çok güzel arkadaşlar, ellerinize sağlık, benimkiler de açmaya başladılar fotoğraf makinem arızalanınca, cep telefonu da iyi resim vermeyince siteye koyamıyorum. Her şey bir yana bugün bir lilium gördüm harika arkadaşlar, boyu iki metreyi geçiyor, çiçek trompet adeti 30 yakın, trompetlerin büyüklüğü 20 santime yakın kokusuysa sadece harika ve mükemmelll diyebilirim, nerede olduğunu sormayın söyleyemem çünkü bir tane, tohumlarının sözünü aldım yetiştirip paylaşabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|