![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Pulları sogan yapması için topraktamı bekletmek lazım ? Ana soğandan ayıracağınız Pulları, kum gübre toprak harcınıza pullar dikine gelicek şekilde ekip üzerini 2 cm yine aynı harcla kapatınız, bitişinceye kadar ki dönemde çok az nemlendiriniz. Bitiştikten sonra suyunu biraz arttırabilirsiniz. İkinci bir yöntem: Ana soğandan ayıracağınız pulları, serin ve karanlık bir yer'e koyup, arada bir sipreyle nemlendiriniz, yirmi gün bir ay zarfında bu pullardan soğancık oluşumu başlıyacaktır, bu oluşan soğancıkları, bir ay sonra pullardan ayırmadan üstte anlattığım gibi harca ekiniz. (Dikkat ediniz soğancıklar en kücük bir darbede puldan kopabilir.) Sapı da neyin üzerine yatırıcaz ? Saplarıda yere yatırınız, serin bir yere, yeriniz karanlıksa üzerine bez de örtmeye gerek yok, ara sıra sipreyle nemlendiriniz. Onlarda soğancık uluşturduktan sonra nohut iriliğine geldiği dönemde yine harç toprağına saplarından ayırmadan sapları ile birlikte örtünüz. Pulun üzerinede bez örtüp bezin üzerindenmi yoksa bezi kaldırıpmı fısfıslıcaz? Teşekkür ederim. Yeriniz karanlıksa bezede gerek yok, değilse bez örtünüz, bezin üstünden altından hiç önemli değil bezi her zaman açıp hırpalamaktansa bezin üstünden de nemlendirseniz onlar o nemi alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Detay soğanlı bitkiler üretim ve depolama başlığında var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
sayın lilyum lilyumların kokuluları hangileridir. hangi türler kokar böyle bi liste var mı teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
sayın lilyum açıklamalrınızı vakit buldukça okuyorum. saptan üretim sadece mis zambagındamı oluyor.? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
bende cumartesi günü Lilium soğanı ektim henüz görünürde birşey yok bakalım ne zaman filiz verecek şu büyüleyici kokusunu koklayabilecekmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Lilium soğanını ektiğimizde kaç günde filiz vermesi beklenir bir süresi varmıdır.?Çok merak ediyorum kendimi toparağı açık bakmamak için zor tutuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Zambak(lilium)
Bunlarda benim bu seneki liliumlarımdan. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen sene 2 soğan olarak Bursa koçtaş'tan almıştım. Buradaki bilgileri kullanarak bakımlarını yaptım. Sonbahar gibiydi sanıyorum saksılarını değiştirip daha büyük saksılara ve yoğurt kovalarına aktardım ve hiç sulamadım. Birde serin bi ortamda tuttum baktımki kış sonu gibi kendi kendilerine patlamaya başlamışlar yavaş yavaş ihtiyaçlarına göre sulamaya başladım. Şimdi havaların güzel olmasına göre arada balkona çıkarıyorum. Durumları böle işte. Geçen sene çok güzel ve turuncu olarak açtırmayı başarmıştım umarımm bu senede başarırım. Düzenleyen Bahar Erdem : 08-04-2010 saat 11:15 Neden: Paragraf başı yaparak sayfanın düzgün gözükmesi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Keyifleri çok güzeller çiçek sapınıda çıkarmışlar yakın zamanda açarlar, bu iş öğrenmişsiniz sayın bahar erdem. Aynı şekilde bakmaya devam edin. O kadar çok istiyen varki aklımda tutmakta güçlük çekiyorum, haziran ayında hatırlatırsanız gönderirim. Bir de mis gibi kokan türünüz olsun. Sitem: http://site.mynet.com/beyazzambaklil...didum/sitelet/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede 20 civarında Lillium soğanı ektim. Yarısı Hocam100'ün, yarısı ise Bauhaus'un. Hepside çıkmaya başladı. Bakımları aynı olmasına rağmen gelişimleri farklı. Birinci fotoğrafı beyaz zambak sanıyordum. Hosta imiş. İkinci kırmızı, üçüncü sarı, diğer ikisi ise turuncu lillium. Düzenleyen k_donmez : 11-04-2010 saat 19:07 Neden: harf hatası ve bitki adı düzeltme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
beyaz zambak dediginizi pek benzetemedim lilyuma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bu çiçek hosta arkadaşlar .Beyaz çiçek açar ve kokuludur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hocam100 Ben beyaz zambak dediğim çiçeği bir arkadaşımdan aldım. Sürgün vermiş durumdaydı. Yanılmış olabilirim. Uyarınıza teşekkürler. Düzeltiyorum. Köklerini görsem hosta olduğunu anlayabilirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Herkese İzmir'den merhabalar...Birkaç hafta önce bir süper marketten 2 adet "lilum oriental" zambak soğanları aldım.İkisini yaklaşık bir karış mesafeli olarak,geniş ve derin bir salon saksısına talimatlara uygun olarak diktim.Şimdilik herşey yolunda epey gelişim gösterdiler;fakat size danışmak istediğim nokta şu:Soğanların biri sürgün verdikten sonra hemen 1-2 cm yanından bir sürgün daha verdi.Bu yavru soğanı olduğunu mu gösteriyor?Ve de birbirlerine çok yakın oldukları için gelişimlerini engelleyecekler diye tahmin ediyorum.Ne yapmalıyım?Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın "Lilium" çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap ve bilgi(ler) için;fakat benim içim rahat etmedi bir de fotoğrafını çekip koymak istedim daha iyi yorum yapabilmeniz için.Zira aralarında 1 cm. aralık ya var ya da yok..Herhangi bir müdahalede bulunmayayım mı?Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
sn kgursan, Siz göremedim deyince ben soğanlı bitkilerle ait diğer başlıklardaki yazılara baktım biraz. " ZAMBAK (Lilium candidum) üretimi, bakımı, hastalık ve zararlıları " başlığında 51. mesajda sorulan zambağı görünce anladım ki benim zambak dediğim amaryllismiş. (1. resimdeki sağdaki ikinci sarı saksıdaki ve 2. resimdeki en soldaki bitki) Şimdi sanırım benim bitkimle ilgili doğru bilgileri edimek için amaryllis başlığını incelemem gerek ![]() Bu arada amaryllis kokmuyor. Uygun zamanda ben de kokulu zambak edinmeyi planladım, önerileriniz olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
|
Sn sarius., kokulu zambak olarak; ilk önerim sn liliumdan(veya başka yerlerden) lilium candidum soğanı edinin ve dikin bu Mayıs civarında açar, Oriental liliumlardan Casablanca çeşidi ise, iri,beyaz çiçekleri nahif kokusu ile öneilebilir, bu çeşit, normal olarak Ağustos civarında çiçek açar .Diğer orientallerden bulursanız öneririm. İri çiçekleri ile sizi şaşırtacaktırlar. Kokusuz diğer pek çok lilium tür ve çeşitlerini de deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|