![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2020
|
Özellikle ak zambak diye aldığım soğanlardan bir türlü verim alamadım markettekiler bile daha iyi çıktı ama bazıları kokulu bazıları kokusuz oluyor bir tutturamadık şu soğanları |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bim dede vardı bu hafta biliyorsunuzdur, saksıya diktim ama umarım çıkar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
[ATTACH] [/ATTACH]Galiba yaptığım işlem işe yaradı Yeni tohumlarım oluşacak ve arkadaşlarımada dağıtabileceğim![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokulu hostalarda(august lily) ayırma nasıl yapılıyor yumrulu olduğunu okudum henüz yapraklarından bazıları hala yeşil tamamen kuruduktan sonra mı yumrulardan ayırmamız gerekiyor ya da baharda yaprak verdikten sonra ayırma imkanımız var mı? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklandığı dönemde ayırmak doğru olmaz, yaprakları kuruduktan sonra ayırmak daha doğru olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn. Lilium daha önce hiç yumru ayırma işlemi yapmadığım için bitkiye zarar vermekten de korkuyorum 5 tanesi bir aradalar bahçedeler yumrularını görmedim saksıdan aktarmıştım acaba bu yumrular birbirine bağlı mıdır? Yani eğer bağlılarsa keserek çıkarmam gerekecek herhalde ve çıkardığım yumruda boğum ya da gözlere dikkat ederek keseceğim ben bu kadar anlayabildim doğru mudur acaba? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=kgursan;733927]Sn artemisia; eğer bitkiler gelişmiş ise yumrular kendisini ayırır, veya çok küçük bir noktadan anaya bağlı kalır ve kolayca ayrılır. yaprakları sararmaya başladıysa korkmanıza gerek yok . hatta lLilium un yaptığı gibi, hafif yeşilken bile ayrılabilir. Kesmek gerekmeyecektir. Elinizle ayırabilirsiniz.[/QUOTE Sn. kgursan bu hafta ayıracağım şimdi daha iyi anladım teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama tam anlatamamışım ya da ben konuyu yanlış anlamışım... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Herkese selamlar , bunlarda benım zambaklarım , artık hepsı tomurcukda heycanla acmalarını beklıyorum , renklerını karısık dıkmısdım , her bırı ayrı bır renk cok guzeller |
|
|
|
![]() |
|
|