agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni2852Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2025, 12:46   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2020
Özellikle ak zambak diye aldığım soğanlardan bir türlü verim alamadım markettekiler bile daha iyi çıktı ama bazıları kokulu bazıları kokusuz oluyor bir tutturamadık şu soğanları

zdbrs16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 23:08   #2
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Bim dede vardı bu hafta biliyorsunuzdur, saksıya diktim ama umarım çıkar.

justice beğendi.
günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2008, 17:44   #3
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
[ATTACH]Name:  0913081632-01.jpg
Views: 2275
Size:  29.6 KB[/ATTACH]
Galiba yaptığım işlem işe yaradı Yeni tohumlarım oluşacak ve arkadaşlarımada dağıtabileceğim

Eklenen Resimler

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2010, 13:48   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Satış bölümünde başlık açılmıştır bilgilerinize.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 19:34   #5
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2010
Galeri: 55
Kokulu hostalarda(august lily) ayırma nasıl yapılıyor yumrulu olduğunu okudum henüz yapraklarından bazıları hala yeşil tamamen kuruduktan sonra mı yumrulardan ayırmamız gerekiyor ya da baharda yaprak verdikten sonra ayırma imkanımız var mı?

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 01:01   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Kokulu hostalarda(august lily) ayırma nasıl yapılıyor yumrulu olduğunu okudum henüz yapraklarından bazıları hala yeşil tamamen kuruduktan sonra mı yumrulardan ayırmamız gerekiyor ya da baharda yaprak verdikten sonra ayırma imkanımız var mı?
Yapraklandığı dönemde ayırmak doğru olmaz, yaprakları kuruduktan sonra ayırmak daha doğru olur.

Eski 23-12-2010, 18:47   #7
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yapraklandığı dönemde ayırmak doğru olmaz, yaprakları kuruduktan sonra ayırmak daha doğru olur.
Teşekkürler Sn. Lilium daha önce hiç yumru ayırma işlemi yapmadığım için bitkiye zarar vermekten de korkuyorum 5 tanesi bir aradalar bahçedeler yumrularını görmedim saksıdan aktarmıştım acaba bu yumrular birbirine bağlı mıdır? Yani eğer bağlılarsa keserek çıkarmam gerekecek herhalde ve çıkardığım yumruda boğum ya da gözlere dikkat ederek keseceğim ben bu kadar anlayabildim doğru mudur acaba?

Eski 30-12-2010, 23:51   #8
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Teşekkürler Sn. Lilium daha önce hiç yumru ayırma işlemi yapmadığım için bitkiye zarar vermekten de korkuyorum 5 tanesi bir aradalar bahçedeler yumrularını görmedim saksıdan aktarmıştım acaba bu yumrular birbirine bağlı mıdır? Yani eğer bağlılarsa keserek çıkarmam gerekecek herhalde ve çıkardığım yumruda boğum ya da gözlere dikkat ederek keseceğim ben bu kadar anlayabildim doğru mudur acaba?
Sn artemisia; eğer bitkiler gelişmiş ise yumrular kendisini ayırır, veya çok küçük bir noktadan anaya bağlı kalır ve kolayca ayrılır. yaprakları sararmaya başladıysa korkmanıza gerek yok . hatta lLilium un yaptığı gibi, hafif yeşilken bile ayrılabilir. Kesmek gerekmeyecektir. Elinizle ayırabilirsiniz.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2010, 00:47   #9
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

[QUOTE=kgursan;733927]Sn artemisia; eğer bitkiler gelişmiş ise yumrular kendisini ayırır, veya çok küçük bir noktadan anaya bağlı kalır ve kolayca ayrılır. yaprakları sararmaya başladıysa korkmanıza gerek yok . hatta lLilium un yaptığı gibi, hafif yeşilken bile ayrılabilir. Kesmek gerekmeyecektir. Elinizle ayırabilirsiniz.[/QUOTE
Sn. kgursan bu hafta ayıracağım şimdi daha iyi anladım teşekkürler...

Eski 31-12-2010, 01:02   #10
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Teşekkürler Sn. Lilium daha önce hiç yumru ayırma işlemi yapmadığım için bitkiye zarar vermekten de korkuyorum 5 tanesi bir aradalar bahçedeler yumrularını görmedim saksıdan aktarmıştım acaba bu yumrular birbirine bağlı mıdır?
Sayın kgursan açıklamış, bende ilave edeyim, yumruları sayın kursanın dediği gibi ayırabilirsin, diğer kök ve sap üzerindeki yavru soğanları da buradaki resimlerde çok açık bir şekilde anlattım, bakınız resim iki ve resim üç

Eski 31-12-2010, 01:14   #11
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın kgursan açıklamış, bende ilave edeyim, yumruları sayın kursanın dediği gibi ayırabilirsin, diğer kök ve sap üzerindeki yavru soğanları da buradaki resimlerde çok açık bir şekilde anlattım, bakınız resim iki ve resim üç
Sizin resimleri görmüştüm Sn. lilium benim bitkim august lily(kokulu hosta) ve nedense okuduklarımdan onun soğanlı değilde yumrulu yani patatese benzeyen türden kökleri olduğunu düşündüm o yüzden sordum zaten. Yoksa konuları okuyup resimlere bakıyorum ama tam anlatamamışım ya da ben konuyu yanlış anlamışım...

Eski 16-06-2011, 10:40   #12
Ağaçsever

basakalk's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Herkese selamlar , bunlarda benım zambaklarım , artık hepsı tomurcukda heycanla acmalarını beklıyorum , renklerını karısık dıkmısdım , her bırı ayrı bır renk cok guzeller

Eklenen Resimler

basakalk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025