![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Benimkiler kapalı balkonumda yapraklarda hafif kurumalar var hatta bazı küçük yapraklar da kurudu. Az su veriyorum mantardan korktuğum için. Acaba çiçeklerini de görür müyüm? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Benimkiler sürekli kalorifer yanan odada. Aslında verimim daha fazla olacaktı ama evde bir ufaklıkla kızı minik var.Minik bir kaç kere düşürdü saksılarımı yere. Dolayısıyla bazı soğanlarım çıkmadı. Sonradan çıkan küçük bitkilerde aynen izin dediğiniz gibi sararma var. Ama çok üstüne düşmedim. Sanırım küçük oldukları için bu yılki ömürleri bu kadar. Asıl üzüldüğüm 3 soğanı çürüttüm sanırım, hem de yapraklıyken. İnşallah sadece yaprakları çürümüştür, soğanları sağlamdır. Sanırım biraz fazla suladım, ondan oldu. En sonuncusu bahsettiğim çürümüş bitkler. Sarı açacak tomurcuk da katmerlilerden. Bakalım merakla bekliyorum kokusu olacak mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yeğenimin koparmış olduğu bir gelincik ile benim evdeki ufaklıklar. Gelinciğin güzelliğine bakar mısınız? Paylaşmak istedim sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
o kırmızı çiçek gelincik değil, Anemon dur. Ege-Akdeniz dağlarında doğal yayılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortası bu şekilde olanlar anemon o zaman. Cahilliğimi mazur görün lütfen. Google dan baktım da, sapından mı ayırt ediyorsunuz anemon ile gelinciği? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Anemon blanda kır lalesi mavi, beyaz, kırmızı renklerdedir. Anemon coronaria ıslah edilmiş anemon dur. genelde kesme çiçek olarak kullanılır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Frezyam ilk açtığında kokusu oldukça yoğundu. Şimdi azaldı, ![]() Bu arada ilk açan bu oldu. Sarı çıktı rengi. Yalın kat. Diğerleri nasıl olacak meraktayım. Açtıkça eklerim fotoğraflarını buraya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Anemone blanda, coronoria
Sayın kgursan, A.Blanda - A.Coronoria bilgilerinizden emin misiniz? Benim öğrendiğime göre (botanik veya ziraat öğrenimim yok) Anemone coronaria, o muhteşem rengarenk çiçek aynı zamanda Manisa Lalesi olarak biliniyor ve bahçemin etrafımdaki (Antalya/Varsak) köylerde de Lale olarak tanımlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|