View Single Post
Eski 15-12-2013, 17:31   #858
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Ama bazılarından hiç görüntü alamadığım için toprağı eşeleyerek baktım ve soğanlardan birinin tepe tarafı küf olmuş. [B]Onu çıkarıp küfünü temizleyip yeniden diktim,[????/B] beyaz kısmına pek işlememiş sanırım. Neyse acaba diğer soğanlarda da aynı şey var mıdır diye merak içinde dolanırken hepsini açıp açıp kontrol edeyim ????deyince olanlar oldu. Toprağı eşelerken 5-6 tanesinin küçük sürgünlerini kırdım sanırım. SÜrgünleri kırılan o soğanlar yeniden yeşerir mi acaba?
Bir de bazı soğanlarda ne kök var, ne sürgün, sıfır , aynen diktiğim gibi duruyor, bir daha dokunmayacağım . (en azından bir süre daha dokunmama kararını almış bulunmaktayım.
Acaba o tepki vermeyen soğanlar çıkmayacaklar mı, ama çürüme falan da yok onlarda. Yani % 75 fire vermeleri normal mi ?
Ya-da daha yeni mi çıkacaklar dersiniz?
Sn Atalay.,
1. Bazı soğanlar dikilirken çürük olabilir, sonra o soğan toprakta çürür, ama bu demek değil dir ki bütün soğanlar çürük!!
2. sürgünleri kırılanların yan gözleri patlayacak ama biraz zaman alacak,
3. kök ve sürgün olmayan soğanlar , (dormancy si kırılmamış) yani dinlenmemiş, veya kuru çürük soğanlar olabilir. Muhtemelen sürgün vermeyecekler, belki!! soğanın üzerinde yeni bir soğancık (Pupate) oluşturarak bahara kadar öyle kalacaklardır.
4. Doğru iş: Dokunmayın, doğal halinde bırakın ,don dan koruyun, .

Tek saksı tek çocuk gibidir, üzerine düştükçe şaşırır !! Canlılar sizin istediğiniz gibi değil, doğal yapıları nasıl isterse öyle gelişir.!!
kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön