View Single Post
Eski 21-11-2013, 00:10   #841
turkanatalay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Merhaba, frezya dediğiniz çiçek gerçekten çok özel bir çiçek benim için. Beni 4-5 yaşıma kadar belki de 3 e kadar götürür. Bu çiçeği koklamak en erken anılarımdan birisi sanırım. Annem eker hep, bazı saksıları boşaltır bazılarını boşaltmaz. Bu sene ben de diktim.Yaklaşık 1 hafta önce. Annem Ekimde ek demişti ama, kasıma kaldım havalar sıcak gidiyor diye. Ve yeni yeni çıkmaya başladılar. Ne güzel bir iş şu çiçek işi. Her gün kontrol ediyorsun çıktı mı diye. Annem sümbül teber diyordu bu çiçeğe ama kokulu çiçekleri araştırırken bu siteyi buldum ve benim sümbül teber bildiğim mis kokulu çiçek frezyaymış meğer. Bizde sadece sarımtrak beyaz yalın katı vardı. Meğer katmerlileri, kırmızısı pembesi sarısı moru varmış. 1 kaç gün öce karışık renk 5 paket katmerli 5 paket yalın kat sipariş ettim. Bu gün 100 soğan ulaştı elime. Yarın onları da dikeceğim ama sormak istedim. Geç kalmadım değil mi, dikmek için?
Bir de şunu soracağım. Annemin frezyalarının soğanları oldukça küçük.Bugün gelenler çok büyük göründü gözüme. Çocukluğumdan beri bilirim o soğanları, hiç satın aldıklarım kadar büyüdüklerini görmedim annemde, ki Aydınlıyım ben.Yani iklimsel açıdan bir problem yok. Acaba benim annemin frezyalarıyla bu frezyaların cinsi farklı mı? Beyaz frezyaların soğanları daha mı küçük oluyor? Soğanlardaki büyüklük farkının nedeni ne?
Bu arada belirteyim şu anda Denizli'de ikamet ediyorum.Kışın don olacağını sanmıyorum ama olursa da alırım içeriye saksılarımı.
Frezyaların yanında bu sene 6 tane sümbül, dick wilden, tete e tete, professor einstein nergisler ektim. Saksıda hepsi de. E kocaman bir saksıda kaç senedir açmayan bir mis zambağım da var. Umarım bu sene hepsi de açar ve evim mis mis kokar.
Frezya kokulu günler hepinize.

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön