Geç kalmadım değil mi, dikmek için?
Bir de şunu soracağım. Annemin frezyalarının soğanları oldukça küçük.Bugün gelenler çok büyük göründü gözüme. Çocukluğumdan beri bilirim o soğanları, hiç satın aldıklarım kadar büyüdüklerini görmedim annemde, ki Aydınlıyım ben.Yani iklimsel açıdan bir problem yok. Acaba benim annemin frezyalarıyla bu frezyaların cinsi farklı mı? Beyaz frezyaların soğanları daha mı küçük oluyor? Soğanlardaki büyüklük farkının nedeni ne?
Geç kalmadım değil mi, dikmek için?
Bir de şunu soracağım. Annemin frezyalarının soğanları oldukça küçük.Bugün gelenler çok büyük göründü gözüme. Çocukluğumdan beri bilirim o soğanları, hiç satın aldıklarım kadar büyüdüklerini görmedim annemde, ki Aydınlıyım ben.Yani iklimsel açıdan bir problem yok. Acaba benim annemin frezyalarıyla bu frezyaların cinsi farklı mı? Beyaz frezyaların soğanları daha mı küçük oluyor? Soğanlardaki büyüklük farkının nedeni ne?
frezya ve diğer soğanlılarda irilik farkı: Soğanın (daha doğrusu ilkbaharda Bitkinin) iyi beslenmesi, ile ilgilidir. Çiçekler geçtikten sonra frezya bitkisi bir süre daha sulanır ve ışık alırsa soğanı daha fazla besin biriktirerek irileşir, hatta yavruları da irileşir. Bu arada bazı çeşitlerin 8renklerin) soğanları daha iri olabilir.
Koku olayı da çeşide göre değişebilir. Ancak koku oluşumu için sıcak havalar gerekir. Sıcakta frezya çiçekleri koku nektarı salgılar ve bu nektar sıcak nedeniyle buharlaşarak burnunuza koku olarak gelir. Bu koku bazı kişilerde allerjik olur ve aşırı olursa başağrısı veya nezle yapabilir
Dikim için biraz geç ama Aydın ili için geç olmayabilir.
|