View Single Post
Eski 21-11-2013, 22:50   #845
turkanatalay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
frezya ve diğer soğanlılarda irilik farkı: Soğanın (daha doğrusu ilkbaharda Bitkinin) iyi beslenmesi, ile ilgilidir. Çiçekler geçtikten sonra frezya bitkisi bir süre daha sulanır ve ışık alırsa soğanı daha fazla besin biriktirerek irileşir, hatta yavruları da irileşir. Bu arada bazı çeşitlerin 8renklerin) soğanları daha iri olabilir.

Koku olayı da çeşide göre değişebilir. Ancak koku oluşumu için sıcak havalar gerekir. Sıcakta frezya çiçekleri koku nektarı salgılar ve bu nektar sıcak nedeniyle buharlaşarak burnunuza koku olarak gelir. Bu koku bazı kişilerde allerjik olur ve aşırı olursa başağrısı veya nezle yapabilir

Dikim için biraz geç ama Aydın ili için geç olmayabilir.
Sayın kgursan , teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Hemen bir kenara not alıyorum yazdıklarınızı. Diğer topiğe de yanıt yazdım size, mis zambakla ilgili konuda. Orada da bilgi ve tecrübenizden istifade ettim yani. Bir de bir zambak türü sormuştum orada. Siz bilirsiniz sanırım o zambağın adını. Oradan kopyalayıp buraya da yapıştırıyorum aşağıya soruyu.

Bir de sormak istediğim bir şey var. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bir zambak türü var. Çok büyük soğanları oluyor. İlkbaharda kalınca yapraklar yapıyor. Sonra o yapraklar sararıp tamamen kuruyor. Ve yaz aylarında birdenbire sürpriz yapıyor insana, yerden ucunda tomurcuğu olan boru gibi bir çiçek dalı uzayıveriyor. Pembe açıyor ve çook güzel kokuyor. Bu türü bilen var mı acaba? Annemde var bu çiçekten. Yapraklandı mı bilmiyorum. Yaza kadar unutmazsam Temmuz Ağustos aylarında foto koyabilirim ancak. Tarifimden bu zambak türünü tanıyan oldu mu? Adını merak ettim de.

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön