![]() |
|
![]() |
#571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2010
|
Sayın Pria, Erlicheer nergisleriniz karşısında nefesim kesildi. Kokularını içime çekmiş kadar oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bendekilerin çiçeklenmeleri 12-13 yıldan beri bırakın mayısı,nisan ayına bile sarkmadı..Martta kesin açarlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
bahçemde çimler arasında 10 senedir açmayan bir çok nergiz var gerçek mis kokulu nergizler bu sene bir kısmını saksıya almak istiyorum ama neden açmadıklarını çok merak ediyorum arkadaşlar bilen varsa beni aydınlatsın rica ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaşlar benimde nergislerim başlarında durmama rağmen 1 kere bile çiçek amadıneden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Sayın Pria, Nisan ayını yarıladık temmuza az kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bat-uhan Bu başlıktaki bilgileri ve soğanlı ve yumrulu bitkiler başlığını iyice incelerseniz, doğru nedenleri bulabilirsiniz. Hiç bir bilgi vermeden "başında bekledim " derseniz kimse cevap veremez. Mesela nergis soğanlarını nereden buldunuz, ne zaman nereye diktiniz/ ektiniz? Soğuklama ihtiyacı giderildi mi? Yapraklanma oldu mu? Soğanlar yeteri kadar gelişmiş miydi? Çiçek sapı ve tomurcuğu oluştu mu? gibi soruların cevaplarını yazar veya ararsanız sonuca ulaşabilirsiniz. Tabi bir fotoğraf eklerseniz bir çok soruyu da sormuş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaşlar soğanı diadan aldım bisürü yaprağı var çiçeksapı asla oluşmadı.Bu arada soğuklama nedir? Birde çiçeğe daha ayrıntıyla yapıcağım birşey varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
eminönü çiçek pazarından aldığım beş nergis soğanından sadece iki tanesi açtı. diğerleri yapraklarını uzattı ve kaldılar öylece. bu sene açmaz artık her halde. kışı balkonda geçirdiler, kar da gördüler fakat nedense olmadı. kısmet gelecek seneye dedim söktüm soğanlarını artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaçsever
|
![]() biraz karanlık çıktı fakat lale ile dedikodu ederken görüntülemeyi başarmıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
benim nergisler 10 yıldır uzun ve bol sap 2 tanecik çiçek verdi sabırla bekledim yeter artık bahçede bol guneş te çimlerin arasında sadece çogaldılar çiçek yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Soğanları şimdiden sökmeniz çok yanlış..Saplar ve çiçek soğanı ancak temmuz başlarında tam kurur duruma gelir..Temmuza kadar yerlerinde durmalıydılar.. Ayrıca bu Eminönü çiçek pazarına ben sıklıkla giderim..Orada bilinçli bir soğan satışı yok.. Rastgele..nasıl tuttururlarsa..Tamamen ticari bakıyorlar çiçeklere.. Kalite yok.. Oradan aldığınız soğanlarla ilgili tam ve doğru bir bilgi almanız bile çok zor.. Hele çiçekleri her yönüyle tanımıyorsanız Eminönü'de aldanmanız bile olasıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaçsever
|
haklısınız sayın pria, başka bir çiçeğin soğanı niyetine aldığımdan başka çiçek de çıktı, her renkten lale soğanları aldım diye sevinerek gelmişken hepsi sarı ve kırmızı da çıktı. tanımadan önce "bu fulya çiçeği, çok güzel kokar" mış diye alıp da ful çıkması da başıma geldi ama o güzel bir tesadüf oldu ![]() nergis ve lale soğanlarımı bekletmediğime üzüldüm şimdi. şu dakikadan sonra çok geç artık. ancak sonbaharda tekrar toprakla buluşturayım onları, umarım telef olmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
bunlarda benim nergislerim. son ikisi kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu.
|
Eğer soğanları bahçeye ekiyorsanız su birikmeyen su tutmayan bir yer olmasına özen gösterin..Ekimden bir ay önce bel küreğiyle hiç olmazsa bir 20-25 cm kabartın..Toprağı tavındayken kazın;çamur olmasın.. Yarı gölgeli yerler de ekim için müsaitttir.. Kuytu,güneşi oldukça görür bir yer idealdir. Azotlu gübreler vermekten..sık sık soğan diplerine su vermekten kaçının derim..Hiçbir bitkinin tam dibine su vermek doğru değildir..Ayrıca toprağın üstünü kuru görüp sık sık su vermek te yanlıştır..Toprağın yapısını bozup çamurlaştırırsınız. 15-20 cm uzağına açacağınız kanallara su-gübre vermek en doğrusudur. Taze hayvan gübresi vermemeli..Çünkü içinde haşerat-danaburnu üretebilir..Soğanların çok boylanmasına ve çiçekten ziyade sapa çalışmasına neden olabilir.. Benden soğan satın alan kişilerden ricam,soğanları gönderdiğim poşetler içinde tutmasınlar..Bir mukavva kutu içinde rutubetsiz,serin,gölge,havadar bir yerde muhafaza ediniz.. Arasıra kontrol ediniz ekim zamanına kadar..Eğer loş-rutubetli bir yerdeyseler durdukları yerde köklenmeye başlayabilirler..Böyle bir durumda saksınıza veya bahçenize hemen ekiniz söğanları.. Ülkemizin kuzey illerinde olanlar ekim ayı ortalarında,iç Anadolu illerinde olanlar eylül gibi,sıcak güney ve ege illerimizde olanlar ise kasımda ekimlerini yapabilirler..Ne kadar erken ekerseniz ekin ilk soğuklar oluşmadan soğanlar tahrik olup çıkmazlar,sürmezler.. Siz siz olun soğanların ekili olduğu yere aşırı su vermekten kaçının..Fazla su hastalıkları davet eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
benim nergisler uyuyor. daha görünmüyorlar, bu yıl çok açarlar çünkü dediginizi yaptım çiçek saplarını kesip yapraklarını kurutana kadar ellemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayin k_donmez Bir sitede sizin nergizler Flower Drift turu imis.. bunun disinda yabanci bir sitede gordugum Golden Ducat Orangery Ice King Gigantic Star Tet a Tete Rip Van Winkle Prof. Einstein Juanita Golden Harvest gibi degisik seleksiyonlarda Nergizler mevcut |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu.
|
Evlerde kullandığımız saksılar genelde fazla derin değildir..Bu nedenle nergis'lerimizi ekerken saksı toprağına iyice gömmeyiniz.Bu sayede nergislerimizin yararlanacağı toprak miktarını arttırmış oluruz..En güzeli,soğanlarımızın üçte ikisi toprağa gömülmelidir. Aşağıda geçen yılki saksımın fotosunu ekledim: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
|
Sn pria bende sizin nergislerden edinmek istiyorum fakat Malatyada oturuyorum ve saksıda yetiştirmek istiyorum,acaba Malatyanın iklim şartları sizin nergisleri yetiştirmek için uygunmudur,sizden soğanları edindikten sonra ekim vakti geçmiş olurmu,bilgilendirirseniz çok memnun olurum,şimdiden çok teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
renkleri beyaz olanlar çok güzellermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Aslında kasım sonuna kadar bunları su birikintisi olmayan,geçirgen topraklı bahçenizin bol güneş gören bir yere ekmeniz bence daha isabetli olur.. Şiddetli soğuklardan etkileneceğini sanmıyorum.. Geç ekmenin bir yararı da şu olur..Biliyorsunuz,iklimin de ayarı kaçtı son yıllarda..Çok soğuk geçmesi gereken aylarda bile ılık günler olabiliyor..İşte, erken ekerseniz bu ılık günlerde nergisler hızla yapraklanır..Ardından bastıran şiddetli soğuklar bu yüzden körpe yaprakları etkileyebilir..Benim nergisler köyde tam poyraza açık bir yerde ve geçen yıl eksi 7'lerden hiç etkilenmedi.. Bahçenin kuytu,güneş gören yerine ekilmeli..ÖZELLİKLE,KIŞIN SULAMA YAPILMAMALI,TOPRAK SU TUTMAMALI,SOĞANLARIN DİBİNDE SU BİRİKMEMELİDİR. Size şiddetli don olaylarına karşı bitkinin strese girmemesi için yetecek kadar 3x15 kompoze gübre ve bir miktar da (demir,bakır,bor,molibden,mangan,çinko) içeren mikrobesin de gönderirsem,sanırım Malatya'da rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Karar sizin. Zaten satılabilir nitelikte 10-15 soğan kaldı. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20896 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu.
|
Birde,bir üst mesajımdaki gibi soğanlarını saksılara sığ eken arkadaşlara bir uyarım var..Soğanların üçte biri toprak üstünde kaldığı için,köklenmeden dolayı soğanlarınız yukarıya kalkabilir..Bu yüzden ekimden sonra saksınızı bir güzel sulayın ve soğanların üzerine 10 günlüğüne bir kilogramlık ağırlık koyunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
|
Sn pria soğanlarınızdan 6 tane isyiyorum ayrıca gübre ve mikrobesin takviyeside amak isterim,yalnız fiyat toplam olarak ne olur,ödemeyi ne şekilde yapacağım,daha önce bu şekilde alış yapmadığım için yolgöstermenizi rica ediyorum,şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Aşağıdaki linkte banka hesap bilgilerim var: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20896 Not:Soğanlarınızı+gübreleri ancak ekim 25 civarında köye gidişimde göndereceğim.. Sizden başka 4 kişiye daha göndereceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaçsever
|
Sn pria kusura bakmayın bana ne yapmam gerektiğini sırasıyla söylermisiniz,önce parayı bankaya yatırıp makbuzmu alacağım yoksa kargoyamı ödeme yapacağım?ben oğlumun interneti üzerinden yazıyorum bu konuda çok acemi bir ev hanımı olarak lütfen beni hoş görün ve yol gösterin ....soğan sayısı 8 olsun lutfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Eğer İşbankasında hesabınız varsa yukarıda verdiğim linkteki İş Bankası hesabıma bankamatikten 49 tl. havaleyi en az masrafla yapabilirsiniz. Başka bankalardan veya İşbankası şubelerinden havale yaparsanız çok masraf parası alıyorlar.. Eğer İşbankasında hesabınız yoksa olan bir tanıdığınızın bankamatiği ile havale yaptırırsanız en masrafsızı budur.Banka şubelerindeki görevliler vasıtasıyla havale yapmaya kalkarsanız 20-25 tl. istiyorlar.Yazık günah.. Kargoya ödeme yapmıyorsunuz. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim bugün inşallah parayı bankaya yatıracağım.size adresimi nasıl bildireceğim,acaba soğanlar nezaman elime geçer?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sanırım ya İş Bankasında hesabınız var,ya da İş Bankasında hesabı olan bir yakınınız var..Havaleyi böyle,bankamatikten yaparsanız sevinirim.Yoksa bir İşBankası şubesine gidip oradaki görevlilere havale yaptırır ve 20-25 tl. komisyon parası öderseniz üzülürüm. Adres ve telefon bilgilerinizi (telefonunuzu bildirirseniz size kargonuzu gönderdiğimi haber verebilirim) benim 0542 597 8901 nolu telefonuma mesajla iletebilirsiniz.Veya PRİA kullanıcı adımın üzerine tıklayın..daha sonra açılan penceredeki ''özel mesaj gönder''in üzerine tıklayın..Oradan da mesaj yazabilirsiniz. Soğanlarınızı ekim 25 gibi,köye gider gitmez yollayacağım.Size de haber veririm.Bir iki gün içinde elinize geçer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|