![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Sevgili zerrinsrt nergislerinize bayıldım hatta hayran oldum. Benimkilerde açmaya devam ediyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Nergisleriniz mükemmel! Ben ise, bilgisizliğimden dolayı bu seneyi çiçeksiz geçiriyorum. Ama şu bir gerçek ki, sizlerin sayesinde artık onlar da seneye açacaklar!! Kokacaklar!! UMARIM.))) Güzel paylaşımlarınızla bizleri de teşvik ediyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Sevgili fizban, inşallah sizinde güzel nergisleriniz olur. Sizde bizimle paylaşırsınız burada. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Nergis sever arkadaşlar, Çok çiçekli, mis kokulu, katmerli şu adı malum XXXXX (Sir Wiston Chirchill, White Lion) nergis'inden de yetiştirin de duyularınız bayram etsin. Siz asıl o zaman görün keyfi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kaju, Sizinki Cheerfulness çeşidi gibi sanki. Çok çiçekli ve kokulu mu bari? Çok güzel görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Nergizler yeni açmaya başladı. Bunlar herhalde renk değiştiriyor. Önceden beyaz sarı olukları halde tamamen sarı renk aldılar nedenini bilen var mı? Diğer taraftan iki renkliler güzel kokmasına rağmen tek sarı renkliler iyi kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Parkta yerde atılı vaziyette bulup,hemen diktiğim nergisim sonunda açtı,ama rengi ve büyüklük olarak çok farklı,yinede o hoş kokusu koca salonu sardı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlar da benim nergislerim. 2 tane de evde var ama açmadan sıcaktan tomurcukları kurudu. Bahçedekilerle yetiniyorum artık. Keşke onları da bahçeye dikseydim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Safranbolu, sarı katmerli olanın soğanlarından ben de ilk kez bu sene ekmiştim. Dün açmaya başladılar, gerçekten çok gösterişli çiçekleri var. Rengini de biçimini de çok sevdim ben de. Yeni açarken koklamıştım, kokmuyordu ama yarın tekrar bakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten sizinkilerde çok güzel açmışlar. Benim nergizler solmak üzereler ama beklediğimden daha uzun süre yaşadılar. Bu beni sevindirdi. Yalnız bir düzeltme yapmak istiyorum. BU resmini eklemiş olduklarınız topolino değil. Flower record'dur. Yanlışlık nereden kaynaklandı bilmiyorum. Topolino olanlar küçük beyaz sarı olanlardır. Buradaki mesajımda resimleri ile birlikte görebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Limon, benimkilerin kokusu sanki salep kokusuna benziyor.Ben de katmerli olanları özellikle almıştım. Gerçekten çok güzeller, çiçekleri ağır geldiği için aşağı doğru eğiliyor bu da ayrı bir güzellik oluyor. Çiçekleri bu kadar çok güzel olunca ben daha çok alıp dikmediğime pişman oldum. Bu sene farklı çeşitlerden de dikmeyi istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli sarı açan Nergislerimi bugün kokladım, "sıfır koku". Tırtıllar çok seviyor bu çiçeği, çiçekleri daha tomurcukken kemirmeye başlıyorlar. Açmış çiçeklerin aralarında bile tırtıl vardı. Düzenleyen limon : 16-04-2009 saat 21:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Çocukluğumda koşup oynadığım anneannemin bahçesine götürdü nergisleriniz beni. Her bir fotoğrafa baktıkça yüreğim titredi. O kadar çok nergis vardı ki bahçesinde. Geçmişi hatırlatan fotoğraflarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
farezya, bunlar İzmir'den değil herhalde. Aslında tek yapraklı nergizlerin vatanı izmir de ama bu sizinkiler çağ atlamış olmalı. Biraz da sık gözüküyorlar, iyisi mi seyreltinde birkaçını gönderin. Bakalım burada da öyle katmerli güzel açacaklar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Ortaları yavru ağzı renginde görünüyor? Öyle mi gerçekten.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi,Kaktüs..Beğenilerinizi belirten sözlerinize teşekkür ederim.Belçikadan almıştım soğanlarını.Ortaları turuncu açıyor.kokuları da kendileri gibi çok güzel. Aynı saksıya turuncu sümbül soğanlarıyla birlikte dikmiştim.Sümbüller erken açıp geçtiği için çok yoğun görünüyorlar. balkonu görenler de seslenip soğanından istiyorlar.Zamanı geldiğinde paylaşırız.**** gittiğimde bulabilirsem sizin içinde alırım.Pazarda fileler içinde satılıyorlar.Genellikle kışın bulunuyor.... Hoş ve mis gibi kokan çiçeklerle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Farezya'nın nergislerini çok beğensemde bu kadar çok çeşidi nergis olarak görmek, bu çiçeğe olan ilgimin azalmasına yol açıyor. Sanki birçoğu nergis değil de başka bir çiçekmiş gibi geliyor bana. Kokmayan, tek çiçek, yalınkat vs. Yarın viyole renkli olanını görsem sşaşırmayacağım. Acaba aynı duyguyu yaşayan başka Nergis sever var mı? Yoksa nergis, cerrahların elinde kimliğini mi kaybediyor. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Sayın Zeytinci; Sizi anlıyorum. Ancak bu durum, sanıyorum nergisin ülkemizde sadece birkaç türü ile yayılış göstermesi ve gördüğünüz çeşitlerin daha çok İber yarımadası kökenli olması. Aslında ıslahçılar sürekli yeni çeşit geliştirmek zorunda. Yine de bence en güzelleri bizim yabani, kokulu nergislerimiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|