![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Peki bu sene hiç topraktan çıkartmasam onları, yazın güneş almayan bir bölümde tutsam, az sulasam?? sizce yine hata mı yapmış olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Soğanlarınız küçük ise o yıl için çiçek yapmayabilir. Yeterli üşümeyi (soğuklama) yapamamış ise, hep sıcak ortamda ise, çiçek vermeyebilir. Yaprakları kurumadan kesilirse önümüzdeki yılın çiçeğini oluşturmak için yeterince beslenemeyebilir. Yaprak vermiyorsa suyunu kes çürümesin. Nergisin çiçek mevsimi geçti/geçiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sökmen zorunlu/şart değildir. Toprağı çok sertleşmiş ise sökülebilir. Soğanı yavru yapar. Yavru yapınca çoğaltma amaçlı söküp yavruyu ayırmak gerekir. Yazın sulaman gerekmez. Sularsan çürütebilirsin. Erken çiçek açmasını istersen eylülde sulamaya başlarsın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar geçen sene açmış yavrulamış nergislerim. YAvruları da ayırıp bir güzel kesip (sanırım burada hata yapmışım usül olarak) tüm yaz onları sakladım.Kasım gibi de ektim. Büyüdüler ama çiçeksizler bu sene.. Yaprakda vermiyorlar zaten. İyi ki söylediniz. Bunları çürütecektim belki de. Hemen dinlenceye çekiyorum eylülde sulanmak üzere. Sonsuz teşekkürler vakit ayırdığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Soğanın yavru yapıp yapmadığı, yeşil yapraklı iken anlaşılır. Yeşil yapraklı soğanın yanından gelen ikinci bir yeşil yapraklı varsa bu yavrudur. Yapraklarının kuruması beklenir. Sulama kesilir.Yazın sökülüp yavru soganlar ana sogan kökünden saçakları ile beraber ayrılır. Eylül/Ekim dikilir ve sulama başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
![]() Benim yetiştirdiğim nergizler. Narcissus Flower record ![]() Narcissus Flower record ![]() Narcissus topolino ![]() Narcissus Tete a tete ![]() Tarihleri önemsemeyin. Hepsi dün çekildi. Fakat fotograf makinesi yeniydi ve tarih ayarını yapmayı unutmuşum. O yüzden makinenin fabrika çıkış tarihi ile görüntilenmektedir resimler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeytinci, Size, sizin bir cümlenizle teşekkür etmek istedim. Evlerinize Nergis kokuları dolsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Ediz bey acaba dreamlight-beyaz kırmızı türünün fotoğrafları da var mı bir tek onlar daha açmadı ve çok merak ediyorum nasıl olduklarını. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Malesef bende de açmadılar sibel hanım. O yüzden eklemedim. Ama açmak üzereler. Bendekiler birkaç güne açarlar sanıyorum. O zaman ekleyeyim inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bunlar da nergizlerim özellikle son resimdeki kokulu çıktı onun cinsini bilmiyorum, bir sapta 8 çiçek var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Hepsi çok güzel maşallah. Son resimdekiler Fulya çiçeği olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Fulya çiçeğini de kokulu diye biliyorum. Ayrıca fulya çiçeği türleri nergis türlerine de benziyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Çok güzel olmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
nergis
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=mormenekşe;388874]Eklenti 69505Merhaba benim nergisim hala açmadı başta tomurcukları çok sağlıklıydı sonra bozuldu nedenini biliyormusunuz?[/QUOTE Çok sıcak ortam da durduğundan olabilir. Benim nergislerimin tomurcukları da ev sıcak olduğu için kurudu. Serin ortamı daha çok seviyorlar. Bahçedekiler açmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Teşekkür ederim Safranbolu 78 bu açmıycaklar demek mi oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer tomurcuğu tam kurumadı ise açabilir. Fotoğraf çok net değil, o yüzden ben tam anlayamadım kuru değil gibi duruyor. Tomurcuk sap kısmında ve tomurcukta sararma ve cansızlaşma var mı? Bence sıcak ortamda bırakmayın serin bir yere alın. Benim bahçedekiler tomurcuklu ve soğuk havalardan zarar görmedi. Evde saksı da olanların sıcaktan tomurcukları kurudu. İnşaallah çiçeklerini görürsünüz. Bilgilerim işe yararsa çok sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Üzerineki sararmış zarı soymayı deneyin.Ben birisi sararmıştı.Üzerindeki sarı kabuğu soydum.3 gün sonra açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Bunlarda benimkiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Narcissus dreamlight ![]() Narcissus Flower record ve dreamlight ![]() Büyük olan flower record küçük olan da dreamlight. Bu ikisi çiçek görünüşleri olarak birbirlerine çok benzeselerde aslında görüldüğü gibi farklı türlerdir ve özellikleri de birbirinden farklıdır. Mesela dreamlight flower recorda göre hem boy olarak hemde çiçek büyüklüğü olarak küçükdür. Ama renkleri çok büyük benzerlikler göstermektedir. Ayrıca ortalarındaki sarı renkli kısımlarda uzunluk olarak farklıdır. Dreamlight çok daha kısadır flower record'a göre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Sibel hanım dreamlightlar açalı bir kaç gün oldu ama fotograf makinası yanımda olmadığı için fotoğraflarını çekememiştim. Az önce çektim ve hemen ekledim. Sizinkiler ne alemdeler. Açtılar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
/
Giriş Tarihi: 29-03-2009
|
Merhaba uzman akadaşlar benim bir sorum olacak bahceye diktigim nergis soganları tam çiçek açarken boynunu büküp yere düşüyor yaprakları yanlara açıldı çiçeği taşıyamayıp yere düşüyor hepsi öyle oluyor biraz büyüynce acilen ne yapmalıyım lğtfen yardım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Duvar diplerinde olupta yaprakları ve çiçek sapı fazla boylanan nergislerin çiçeklerini taşıyamayıp yana devrildiği görülür. Nergislerin sap içleri boru gibi boştur. Yaprak ve sap koyu yeşil renkli olur. Pratik olarak bunun sebebinin fazla korunaklı (duvar dipleri) yerde olmasına ve fazla beslenmiş (azot) ve çok sulanmış olmasına bağlarım. Nergis bahçelerinde fazla sulanmayan ve bol gübre bulmayan rüzgara, soğuğa açık alanlarda nergis sapları daha kısa ama sap içleri jelimsi şekilde dolu olur. Yaprak ve sap renkleri ise koyu yeşil olmayıp sarımsı yeşildir. Tavsiyem su verme biraz serin ve güneşli yerde kalsın. ![]() Not. Bu bilgi akademik bir bilgi değildir. Gözlemdir. Karar senin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Sorununuzu tam olarak anlamadım. Eğer çiçeklerin büyüklüğünden (ağırlığı taşıyamadığından) boyunlarını büküyorlarsa, soğanlara zarar vermeden, çiçek sapına yakın bir yere çubuk dikip, çiçeği zedelemeden bir ip yardımı ile, çubuğa sabitlemelisiniz. Şimdilik başka çözüm yok. Sorununuz bu değilse lütfen detay verip fotoğraf ekleyin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Bu da benim nergisim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|