![]() |
|
![]() |
#3331 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2021
|
![]() Su zamanda açan bir tur. Mis gibi kokuyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
Yani benim Çam Ağacı oldu daha yeni ektik.İsteyen bir siteden sipariş edebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
![]() Bende de çok geç açan bir tür kaldı..bir hafta gibi açarlar.. Bendeki türden olabilir.. Türkçe adları mayıs gülü veya yaz nergisi..İngilizcesi Rose of May..kokulu tabi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Yeni Üye
|
Tesekkur ederim. Bilginiz için. Umarım bu türünde satışını sunarsiniz . Sipariş vermek isterim bu türden de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Bridal crown da olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Sonunda bizimkiler de teşrif ettiler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
"Texas" nergis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Yeni Üye
|
TSK ederim. Bu nergis türü de çok güzel. Kokusu Karaburun nergisin kokusuna çok benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Ağaç Dostu.
|
Huy işte..Aylak durmayı sevmediğimden, evlerde ve fidanlıkta iş kalmayınca beldemizin sevenlerin ve sevgililerin en uğrak yeri olan Ceneviz Kalesi ucundaki deniz fenerindeki uçurumlara iki günde 600 adet çoğu yavru olan Karaburun ve erlicher türü nergislerimden ektim.. Küme küme ektim..birkaç yıl sonra burada binlerce çiçek açacak, denize karşı piknik yapanlar kokularından mest olacaklar.. Ömrüm varken, elim tutarken dünyalık işlerimi tamamen bitireyim istiyorum ve geride isimsiz biri olarak iz bırakmak mutlu ediyor beni.. Dün ise mezarlığa 100 adet, dede evimizin karşısında bulunan anne, babama hayrat olsun diye mermerden onarımını yaptırdığım çeşme yanındaki 4 yere kokulu irislerimden ve nergislerden ekip süsledim.. Daha sonra da havalar müsaade ederse kalenin surları içindeki boş alanlara ve tarihi hamam etrafına da bi 300-400 adet ekeceğim kısmetse.. Yaş ilerlediği için fidanlıktaki soğan sayısını azaltıyorum..bu yıl Mersin Büyükşehir belediyesinin yoksul dağ köylerinde yürüttüğü projeye katkıda bulunmak için 2 bin adet soğan için Vahap Seçer'e face'den mesaj attım..öyle bir umursamaz yanıt geldi ki, sanırım sekreteri yanıt verdi, kızdım, ulen dedim ben bunları bizim kasabaya ekeyim dedim..bin adedini Antalya ve İzmir-Selçuktaki ahbaplara ayırdım..300 kadarı Selçuk Kalesini süsleyecek.. Nergisleri insanın pek inemeyeceği sarp yerlere ekmeye çalıştım..çünkü nergisler yeşil yapraklıyken gelip söken iki ayaklı öküzleri düşündüm.. Bugün şansıma şiddetli rüzgar altında çalıştım, şakır şakır terledim..bu da hoşuma gidiyo..Ölümü mutlaka tadacağız ama böyle sert sporlar vücuttaki glikozu yaktığı için kanser riskini bile azaltıyormuş.. Bugün Allah'tan tarihi eser kazısı yapıyorum falan diye jandarma tepeme dikilmedi ve uçurumlardan yuvarlanmadan kazasız belasız işimi bitirdim.. �� Bu yalan dünyada doğa için bişeyler yapmaktan çok mutlu oluyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
Sn. Pria ne mutlu ki ağaçlar.net sayesinde sizin gibi doğa dostu insanları tanıyorum. Siz nergislerin isimsiz kahramanısınız. Sizinle telefonda tanışma imkanım oldu. Göndermiş olduğunuz nergis soğanları da çok özenli seçilmişlerdi bu vesileyle teşekkür ederim. Hepsini büyükçe saksılara diktim. Önce karaburunlar çıktı. 2-3 hafta sonra da diğerleri. Nergislerim çiçek açtığında fotoğraflarını paylaşacağım. Size çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sadece nergisler değil ömrüm boyunca her işimi itina ile yapmaya çabaladım.. Sağolun varolun..selamlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Yeni Üye
|
Bahçeme diktiğim nergis soğanlarını çiçeklenmeleri geçtikten sonra topraktan çıkarmalı mıyım yoksa toprakta mı kalmalılar? Çıkarmam gerekiyorsa nasıl saklamalıyım? Toprakta kalması uygunsa oldukları bölüme (yabani otlarını temizlemek vs) bir işlem yapmam gerekir mi? Aynı sorum lale soğanlarım için de geçerli. Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
![]() ![]() ![]() İlk baharın habercileri uyandı. Bu nergisleri forumdan edindim neredeyse 5 sene oldu ama şimdiye kadar çiçek görmek nasip olmamıştı. Bazı seneler çok sert soğuk çiçeklerini yaktı bazı senelerde ise bitmek bilmeyen 20 derece ve üzeri sıcaklıkta geçen kışlar erkenden uyumalarına neden oluyordu sadece yeşillik oluyorlardı bu sene gelen orta ayardaki şubat soğukları çok iyi oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2021
|
İlkbahar surprizleri
Bu senenin sürpriz güzelleri, google lens ile sarı olan yabani nergis, ters beyaz olan 'galanthus ( bir çeşit kardelen). Onun arkasındaki de nergis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Merhaba sayın pria . acaba nergis soğanı satışınız mevcut mu? Özel mesaj kutunuz dolu olduğu için buradan yazdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Az miktarda Erlicheer ve Karaburun nergisi var sayın casperia.. http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/42633.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Ağaç Dostu
|
nergislerimden Karaburun nergis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
bilglenmek güzel şey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
, bilgilenmek güzel şey. azizim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Merhaba,Erlicheer nergisler çiçek verimi çok yüksek olan bir tür.Mutlaka hepsi açar.Karaman karasal iklimi olan bir ilimiz olduğu için Nisan ayında çiçek açabilirler.Çok selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ev şartlarında derken ne demek istediğinizi anlamadım.4-5 saat güneş görmeleri gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıcak bir oda ortamında çok yapraklanabilirler.Bu durum çiçeklenmelerinde sorun çıkarabilir. Çok kuvvetli soğuklar olursa korunaklı soğuk bir alanda durabilirler.Çok selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Ağaç Dostu
|
Kuvvetli donlarda iki yıl önce nergisleri saksıda soğuk vurdu. Adnan Bey'e de bu durumu yazmıştım. Bu sene risk almamak için soğuk odada beklettim, balkona hiç çıkarmadım. Nergisleri Aralık başinda ekmiştim. Şimdi dışarıya çıkarmamı öneriyorsunuz. Açıkçası tereddüt ettim. Şu an boyları bu durumda. İki saksı daha var. Onlar çok daha kısa durumdalar. ![]() Düzenleyen hüsnüyusuf : 16-02-2024 saat 16:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Ağaç Dostu
|
Sn.hüsnüyusuf tamam o zaman.Ben müdahale etmek istemiyorum.İklim karasal olduğu için tabii donma riski olabilir.Nergisler saksıda olunca bu risk daha yüksek. Çiçeklenmelerini takip etmek istiyorum.Umarım güzel çiçekler açarlar.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|