![]() |
|
![]() |
#3301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Mis kokulu Paper White nergis. Karaburun ve Mordoğan'da Sim nergisi veya Mısır gülü diye biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Ağaç Dostu
|
Karaburun nergislerim nihayet çiçek açmaya başlıyorlar. Bu kadar kolay çiçekleneceklerini tahmin etmiyordum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Ağaç Dostu
|
Dün yılbaşı alışverişi için Kemeraltı'na gitmiştim. Orada nergis soğanlarını görünce dayanamadım ve birkaç soğan aldım. ![]() Aldığım türler: Apotheose, Professor Einstein ve Mount hood. Not: Soğanların üstünü torf ile örttüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2021
|
Sayın Pria'dan aldığım karaburun nergisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Harika ![]() Misss... Bu satırları yazarken bilgisayarın yanında bi vazo dolusu Karaburun'un kokusu mest ediyo beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Erlicheer nergislerin tomurcuğu ne zaman görünmeye başlar? şu anda Erlicheerlerde tomurcuk görünmüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Ağaç Dostu.
|
Yakındır artık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2019
|
Sayın Salihcan Merhaba, ben de einstein nergis peşindeyim, internetten einstein nergis diye aldığım nergisler hep farklı türler çıktı, inşallah sizin nergisler einsteindir. Lütfen açtıklarında da paylaşım yapın�� Düzenleyen ontess : 09-01-2022 saat 13:53 Neden: Kime cevap verdiğimi yazmamışım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Yeni Üye
|
Karaburun nergislerim, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
Merhabalar, internetten soğanlarını alıp diktiğim nergis açtı. Çeşit ismini bilmiyorum, ancak kokusu nefis, bahçeye çıkıp kokluyorum. Evin içinde de çiçekçiden aldığım Karaburun nergisleri var. En sevdiğim çiçek, artık saksılarda birçok çeşidini yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ben prf einstein nergisi yetiştiriyorum.Kolleksiyonumda var.Hatta 30 çeşitten fazla kolleksiyonuma ekledim.Gerçekten nergis kokusu nedeniyle benim için tercih sebebi.Bu nergis kokulu değil bilginiz olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2022
|
Karadenizde nergis
İki yıldır Rizede olduğum için Nergis koklayamadım...İçime çektiğimde ruhumu saran o güzel kokuya kış aylarında ulaşamamak beni üzüyor açıkçası.. Ben burada kendim yetiştirmek istiyorum..Bana yardımcı olabilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerim kapalı balkonda duruyor. Bir türlü çiçeklenmediler. Kapalı balkonda durdukları için çok soğuk olmuyor bulundukları yer. Bu nedenle çiçeklenmediklerini düşünüyorum. Soğuk bir yere de çıkarma imkanım yok. Bunun için nasıl bir yol izleyebilirim. Benim bildiğim daha soğanken çiçek bölümünün oluştuğu. O zaman soğanları dikmeden önce buzdolabına koyup soğuklamasını aldıktan sonra diksek çiçekleri çıkar mı acaba. Bilen varsa yardım etsin. 3 seneden beri çiçek açtıramadım nergislere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben o üç türü kokulu ve iri çiçekli diye almıştım. ![]() Neyse ki Karaburun nergislerim harika kokuya sahip... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Ağaç Dostu
|
Balkon'daki Karaburun nergislerim de açmaya başladı. Bazı çiçek öbeklerinde iki, bazı çiçek öbeklerinde 4-5 çiçek var. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Ağaç Dostu.
|
Dün gece eksi 4 gibi dondurucu bi hava vardı.. Bugün Karaburun nergislerini dolaştım; pek etkilenmemiş, sadece bazılarının çiçek sapları eğilmiş.. İki yıldan beri sökmediğim soğanların arasında 15-20 santim mesafe olan 6 kök soğanda 35 adet çiçek sapı saydım.. Karaburun nergisleri ilk ekildikleri bazı yörelerde biraz şaşırıyorlar ama yıllar geçtikçe alışıp bol bol çiçekleniyorlar.. Yine de tanıdığım en nazlı, huysuz tür.. Bugün yine 200'den fazla çiçek sapı kestim..eşe dosta hediye olarak gidecekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2019
|
Syn hocam100, Orduda görev yaptığımız dönemde mezarlığın yanından geçerken açan nergisleri görüyordum. Çiçekleri kadar büyüktü ki anayoldan bile gözüküyordu. Onların einstein cinsi olduğunu düşünüyorum. Evde pencereden baktığımda rahatlıkla görebilmek için einstein nergis istiyorum. Tabii ki kokusu içinde diktiklerim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba bu güzelliği Urla'da gezerken gördüm ve hemen aldım. Karaburun'dan getiriyorlarmış, ismini sorduğumda altınbaş gibi birşey dedi ama emin değildi. Çok hafif bir kokusu var. Çiçekleri parlak sarı, çok iri ve gösterişli. Google da yabani nergise benzettim. Sizler yetiştiriyormusunuz veya ismini biliyormusunuz bu çiçeğin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bende yetiştiriyorum
Şuan bende de henüz bu sarı nergis 6-7 soğan ama çiçekleri güzel. Diğer nergislerden katlı ve katsız olandan da bolca var ama diğer nergis türlerinden bulunduğum yerde hiç rastlayamadım. Burası ilçe olduğundan çok fazla tür bulma şansımız olmuyor maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Ağaç Dostu.
|
Böylesine fotoğraflar çok çok mutlu ediyor beni ![]() Antalya'da artık müşterim değil de dostum dediğim Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyesi Mehmet Bey yıllarca benden Erlicheer ve Karaburun nergis soğanları satın alıp işi büyüttüler ve artık demet demet, kovalar dolusu toptan çiçek satışı yapar hale geldiler..tabi ki, eşi de en büyük yardımcısı ve destekçisi..ne güzel..çiçekler içindeler hep..sahlep yetiştiyorlar, organik sebzeler.. Özellikle Erlicheer türü nergisleri bu ülkeye tanıtmak ve binlerce insana kazandırmak bana nasip oldu..35 yıl önce kimin hediye ettiğini hatırlayamadığım bir adet soğanı çoğalta çoğalta bu duruma getirdim vaziyeti.. Bu nergis türlerinin hazır soğan olarak Hollanda'dan ithal edilmesini bile önledim ![]() Çok çok mutlu ediyor bu tür şeyler beni.. Üretmek çok güzel bir olay ![]() Birkaç yıl önce bizim kasabanın Belediye Başkanına da köy kadınlarını bu çiçekleri üretme konusunda teşvik ettiydim ama aldığım cevap 'bizim kadınlar böyle şeylerle uğraşmaz' oldu ![]() Cehalet çok kötü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Ağaç Dostu.
|
Karaburun nergisleri geçti artık..diğer çeşitlerimden sırası gelen açıyo ![]() Erlicheer türü ise çok yakında ![]() Ortalık tomurcuk dolu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Pria nergisler çok güzel görünüyorlar. Üretmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Sizi tebrik ediyorum, hediye bir soğanla başlayıp bu aşamalara kadar gelebildiğiniz için. Bende evimin bahçesi için uygun zamanı geldiğinde sizden Erlicheer türü nergis soğanı satın almak isterim. Bu konuda haber verebilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Satış sayfasında kaç adet istediğinizi yazarsanız listeye eklerim sizi de.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2022
|
Ne Yapmalı?
Yurt ortamında, saksıda bu şekilde yetiştirdim nergislerimi ancak ilerleyen süreç için bilgim yok, çiçek solup, yapraklar kuruyana kadar bakım yapacağımı biliyorum. Çiçeği hasat etmek nasıl oluyor, nasıl koparmalı kesmeliyim bunu bilmiyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim. Direkt saptan bir yeri mi kesmeliyim? Kesme açısı önemli mi? Kestikten sonra sapa bir şey yapmam gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çiçek saplarını kesmek bitkiyi yorulmaktan kurtarır.. Mayıs sonundan sonra hiç sulama yapmayın..çiçekleriniz çok sağlıklı..gereksiz gübre falan vermeyin.. Haziran sonunda saksı toprakları iyice kuruyunca saksıları gölge bir yere koyun, kasım ayında dışarı çıkarıp iyice bir sularsınız..ondan sonrasını onlar bilir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Ağaç Dostu.
|
Erlicheer'ler coştu ![]() Henüz açmayan 3 tür kaldı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |