Konu: Nergis
View Single Post
Eski 12-03-2022, 12:09   #3324
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Böylesine fotoğraflar çok çok mutlu ediyor beni
Antalya'da artık müşterim değil de dostum dediğim Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyesi Mehmet Bey yıllarca benden Erlicheer ve Karaburun nergis soğanları satın alıp işi büyüttüler ve artık demet demet, kovalar dolusu toptan çiçek satışı yapar hale geldiler..tabi ki, eşi de en büyük yardımcısı ve destekçisi..ne güzel..çiçekler içindeler hep..sahlep yetiştiyorlar, organik sebzeler..
Özellikle Erlicheer türü nergisleri bu ülkeye tanıtmak ve binlerce insana kazandırmak bana nasip oldu..35 yıl önce kimin hediye ettiğini hatırlayamadığım bir adet soğanı çoğalta çoğalta bu duruma getirdim vaziyeti..
Bu nergis türlerinin hazır soğan olarak Hollanda'dan ithal edilmesini bile önledim Ara ara Hollanda'dan ithal soğan getirip bana rekabet edenler de oldu ama benim gibi güvenilir bir satıcı olmadıkları için kaybolup gittiler..İnşallah Mehmet Bey gibi değişik illerde bu soğanları kazandırdığım birçok insan zamanla bu türleri yurtdışına satabilir duruma da gelirler...belki de çiçekleri damıtıp, parfüm olarak Avrupa'ya satanlar bile olabilir..
Çok çok mutlu ediyor bu tür şeyler beni..
Üretmek çok güzel bir olay
Birkaç yıl önce bizim kasabanın Belediye Başkanına da köy kadınlarını bu çiçekleri üretme konusunda teşvik ettiydim ama aldığım cevap 'bizim kadınlar böyle şeylerle uğraşmaz' oldu
Cehalet çok kötü..

Eklenen Resimler

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön