agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2007, 21:24   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Dün Praktikerden çok değişik bir lale türünün soğanını aldım. Çok güzel ve değişik çiçek soğanları vardı. 5 YTL ile 10 YTL arasında değişiyor fiyatlar. Aldıklarım açınca paylaşırım fotoğraflarını.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 11:13   #2
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Dün Praktikerden çok değişik bir lale türünün soğanını aldım. Çok güzel ve değişik çiçek soğanları vardı. 5 YTL ile 10 YTL arasında değişiyor fiyatlar. Aldıklarım açınca paylaşırım fotoğraflarını.
Sevgili Kardeşim,
Bunlar da benim dün Bauhaus'tan aldığım süsen (iris) ler. Yumrulu bitkilerin saksıya dikildiğinde karanlık bir yere konmasını okumuştum forum'un bir yerinde, bende karanlık koridora koydum. Doğru mu yaptım acaba?
Süsenler, benim çocukluğum'un hayal çiçekleridir. Ankara'da, büyüdüm orada çok vardı ama, İzmir'de, İstanbul'da pek göremedim. Yunan mitolojisinde cennet'in habercisi olarak nitelendirilirmiş, iris.

Eklenen Resimler

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 11:53   #3
dal
Ağaç Dostu

dal's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2007
Benim anlamadığım nokta şu gördüğüm kadarıyla patates gibi rizomlara sahiptiler irisler acaba iki çeşidi mi var.Çünkü satılanlar soğan gibi tür tür değişiklik mi gösteriyorlar?**** ben mi yanlış biliyorum?

dal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 13:24   #4
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dal Mesajı Göster
Benim anlamadığım nokta şu gördüğüm kadarıyla patates gibi rizomlara sahiptiler irisler acaba iki çeşidi mi var.Çünkü satılanlar soğan gibi tür tür değişiklik mi gösteriyorlar?**** ben mi yanlış biliyorum?
En boylanacak olanından (H=30'', 75 cm.) aldım ama, 3-4 santimdi soğanların boyu, Güler hanım'ın verdiği soğanları sığ ve derin 2 ayrı saksıya dikmiştim, (derin saksı fotoğrafta yerde duran mavi saksı), sığ saksıda filizler görünmeye başladı derin olanda bir hareket olmayınca ben de irisleri daha çok sığ saksılara diktim. Yeşerince aktarma yapabilirim herhalde diye düşünerek.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2007, 14:59   #5
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dal Mesajı Göster
Sayın dal,

İris bizim bildiğimiz mezarlık zambağı **** süsen rizomlu bir bitki, hazır satılanlarda iris ama farklı bir varyetesi ve haklısınız soğan şeklinde yumru köklüler. Bu gruptakiler boyu kısa, çiçekleri daha küçük ama çiçek ve yaprak formu olarak son derece benzerler. Sizin için bahçemden her ikisine de ait birkaç foto ekliyorum...
1 v2. fotolor soğanlı, diğerleri rizomlu büyük (süsenler) irisler....( 2. fotoya suluboya etkisi verilmiştir...)
Selamlarımla...
melike

Eklenen Resimler

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025