![]() |
|
![]() |
#1111 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili hocam 100., Yarım kilo safran 5000-7500 $ ediyor. 1 dönümden kim kaaldırır bu parayı? Tamam safran üretimi zordur ama bu paraya her zorluk çekilir. Zorluğu şu; Bitkiyi yetiştiriyorsunuz. Ekim ayında çiçekler açıyor. Ekim ayı boyunca her sabah gün doğmadan kalkıp açmaya hazır çiçekleri topluyorsunuz, gölgede her çiçeğin ortasındaki didşi organı cımbızla koparıp topluyorsunuz ve serin yerde kurutuyorsunuz. Dönüme 25000 civarında soğan dikiliyor, yaklaşık 25000 çiçek çıkar. Bunların ortasındaki küçük dişi organların kurutulmuş olarak toplamı yarım kilo gelir mi? acaba? ve de kilosu 10 000 $ a kime satarız, kim alır? Ve de bu kadar karlı olsa safran üretimi neden kaybolsun? Bu hesapta bir yanlışlık olsa gerek!! Düzenleyen kgursan : 09-11-2009 saat 18:04 Neden: noksan bilgi tamamlama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Haklısınız kamil bey derleme bilgi bunlar aslında doğrusunu safranboludan ilgili mercilerden almalı.Üretecek olan kişiler varsa bu konuda bilgi verecek onlar .Biz de bu yıl ilk kez deneme yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Ağaç Dostu
|
Ben de onu düşünüyorum ama ilk meyvelerini aldım deneme devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Ağaç Dostu
|
Ekilebilir ama en iyi ekim zamanı eylül ayıdır.Yine de sorun olmaz çiçkleriniz görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
merhaba arkadaşlar, cycas adlı bitkinin yumruları nerden alınabilir ve ne zaman ekimi yapılır bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım cycas bitkisinin yumrularını anaç cycas bitkikerinden bulabilirsiniz bunları mart ayında bir bıçak veya tornavida yardımı ile gövdeden ayrılır,3/2 si toprak üstünde kalacak şekilde saksılara dikimi yapılır,dikim yapacağımız saksının büyük olmamasına özen gösterelim, küçük ve dar saksıda bitki daha çabuk köklenme yapacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
arkadaşlar şu soğana bakabilir misiniz? yıllardır bahçede ama çiçek falan açtığı yok ne oldugunu da bilmiyoruz. bilen varsa bi r zahmet yardım etsin... http://img682.imageshack.us/slidesho...1909144105.jpg http://img682.imageshack.us/img682/350/121909144105.jpg http://img693.imageshack.us/img693/9...1909144118.jpg http://img684.imageshack.us/img684/2...1909144158.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Ağaç Dostu
|
Bu ada soğanıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
teşekkürler hoacm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Ağaç Dostu
|
Sümbül ve nergis soğanlarım saksıda bu tohumlar gölgemi güneşmi soğukmu sıcakmı sever inanın çok acemiyim cevaplarsanız ona göre bi yer belirleyeceğim saksılarıma. Nergis epey uzadı daha çiçeklenme yok ama sümbüller hiç görünmüyor ne zaman patlayacak gidip gelip bakıyorum ![]() Soğanlı bitkilerde ilk defa ekim yaptım yardımcı olursanız sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Ağaç Dostu
|
Bu tür bitkileri yetiştiriken aceleci olmamak lazım zamanı gelince patlar çıkarlar.Eğer sıcak bir ortama koyarsanız daha hızlı açıp solar soğuk ortamda mevsiminde açar ve solar güneşi az gören yerde ise zmanından biraz geç açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Arkadaşlar acaba lale ve nergis ekimi için geç mi kaldım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mevlüt Bey, Göndermiş olduğunuz soğanları bugün saksılarımda toprakla buluşturdum gözlerine bakıyorumki bir an önce kendilerini göstersinler..Zamanlama inşallah uygundur yani geç kalmamışımdır.. Kalanlarıda abimler bahçeye diktiler rengarenk mişs gibi kokacaklar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Ağaç Dostu
|
Geç kalmadınız bu ayın sonuna kadar ekilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Bende sn. Kalyon gibi, bu sabah bir adet sümbül aldım. Cep telefonu boyutunda, küçücük bir kutudaydı. Hemen bahçe toprağı eledim, şimdiki büyük saksıya yarısından fazlasına, bu elediğim toprağı doldurup, biraz çukurlaştırıp, sümbülü yerleştirdim ve soğan'ın üzerini kapatacak kadar torf ile doldurdum. Şöyle bir sorum olacak: Soğan torfun hemen altında, yani çok derin'de değil. Daha derine indirmem gerekir'mi? Okuduğum bazı soğanlı bitkilerin 20-30 cm kadar toprağın altında olması öneriliyordu. Saksımın boyu aşağı yukarı 35 cm kadar. Daha büyük bir saksıya almamı'mı önerirsiniz? Not: Ben sn. Kalyoncu gibi köklerini ayırıp budamamıştım, öylece ektim. Çok sıkışık idiler. Yalnış'mı yaptım yoksa? Düzenleyen ayazkentli : 01-01-2010 saat 14:41 Neden: Not ilave etmek için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Ağaç Dostu
|
....ACİLLLL.... Saksılaımda ki Sümbül soğanlarımın 3 de küflenme oluştu, çok üzgünüm bir tanesini çıkardım baktım köklenmiş bile..Neden olur ? Ne yapmalıyım, nasıl kurtarmalıyım? Diğerlerin de sorun yok gayet güzel sürgün verdiler yavaş ama azimle büyüyecekler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Ağaç Dostu
|
Teşekür ederim sn. Başbahçıvan. Daha önce burada'ki yazı ve fotoğrafları incelerken, bazı arkadaşlarımızın soğan'ı toprak ile örtülü, bazılarının bir kısmını gömdüklerini, bazılarının ise soğanın tamamen dışarıda kalacak şekilde sadece kök kısımlarını gömdüklerini görmüştüm. Başka bir bölümde ise soğanların 30 cm kadar gömülü olmaları konusunda yazılar okumuştum ama, bu bilgiler sanırım sümbüller için değil, başka türler için geçerliydi. Bu nedenle kafam biraz karıştı ve bende tamamını gömmüştüm. Uyarınız üzerine hemen toprağın büyük bir kısmını alarak, yüzey'de kalacak şekilde olmasını sağladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe için 8 cm derinlik yeterlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Ağaç Dostu
|
Çok fazla su vermişsiniz fazla su küf yapar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Hocam, Haklısınız bir de torf olduğundan suyu tuttu sanırım bi süre sulamayacağım ve daha serin yere kapalı balkona aldım..İnşallah çürümez hepsi güzel güzel açar da mis gibi koklarım.. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|