View Single Post
Eski 02-01-2010, 19:53   #1134
Başbahcivan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 380
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.

Bende sn. Kalyon gibi, bu sabah bir adet sümbül aldım. Cep telefonu boyutunda, küçücük bir kutudaydı. Hemen bahçe toprağı eledim, şimdiki büyük saksıya yarısından fazlasına, bu elediğim toprağı doldurup, biraz çukurlaştırıp, sümbülü yerleştirdim ve soğan'ın üzerini kapatacak kadar torf ile doldurdum.

Şöyle bir sorum olacak: Soğan torfun hemen altında, yani çok derin'de değil. Daha derine indirmem gerekir'mi? Okuduğum bazı soğanlı bitkilerin 20-30 cm kadar toprağın altında olması öneriliyordu. Saksımın boyu aşağı yukarı 35 cm kadar. Daha büyük bir saksıya almamı'mı önerirsiniz?


Not: Ben sn. Kalyoncu gibi köklerini ayırıp budamamıştım, öylece ektim. Çok sıkışık idiler. Yalnış'mı yaptım yoksa?
Arkadaşım soğanı çok gömmüşsünüz Kalyon arkadaşımızın saksısındaki soğan gibisoğanın 3/2 toprak üstünde kalsın yoksa çürüme yapar ve heder olur.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön