![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2015
|
Merhaba sumbul frezya safran nergis soganlarimi 7 eylulde diktim.balkonda duruyorlar.kurudukca suluyorum.dogrumu yapiyorum.hiç yeserme filiz yok.bilgi verirmisiniz lutfen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Eğer sulamayı kesecekseniz soğanlarınızın birini çıkarıp kök salıp salmadıklarına bakmanızı öneririm. Köklenme başlamış ise sulamaya devam edersiniz, bir ara filizlenirler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Evet sicaklardan dolayi surekli kurudu topragi sık suladim.koklenme olmamissa cikarsammi topraktan acaba koklenme olani serin biyere kaldirayim olurmu sizce |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Müşkülümü bu yaz topraktan çıkarmamıştım filizlemişler. Diğer sonbaharda dikilen soğanlı bitkiler için de Eylül dikimi uygun olabilir, sadece tahminim böyle. Soğanları satın aldığınız Sn. hocam100 de dikin diye yazmışsa Eylül erken sayılmaz diye düşünüyorum... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sulamayı çok yapmayın mümkün ise sulamayın.Kök gelişimi havaların soğumaya başladığı zaman olur.Su verince kök yapar.Daha erken.Sadece lilium , safran , göç göç sulama yapılabilir. Diğerleri su istemez.Toprakta dursun ama su vermeyin. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bitki, bitkiler |
|
|