agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni131Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-09-2015, 17:52   #1
Yeni Üye

seker07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2015
Merhaba sumbul frezya safran nergis soganlarimi 7 eylulde diktim.balkonda duruyorlar.kurudukca suluyorum.dogrumu yapiyorum.hiç yeserme filiz yok.bilgi verirmisiniz lutfen

seker07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2015, 21:05   #2
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seker07 Mesajı Göster
Merhaba sumbul frezya safran nergis soganlarimi 7 eylulde diktim.balkonda duruyorlar.kurudukca suluyorum.dogrumu yapiyorum.hiç yeserme filiz yok.bilgi verirmisiniz lutfen
Eğer sulamayı kesecekseniz soğanlarınızın birini çıkarıp kök salıp salmadıklarına bakmanızı öneririm. Köklenme başlamış ise sulamaya devam edersiniz, bir ara filizlenirler.

seker07 beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2015, 21:16   #3
Yeni Üye

seker07's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Eğer sulamayı kesecekseniz soğanlarınızın birini çıkarıp kök salıp salmadıklarına bakmanızı öneririm. Köklenme başlamış ise sulamaya devam edersiniz, bir ara filizlenirler.
Evet sicaklardan dolayi surekli kurudu topragi sık suladim.koklenme olmamissa cikarsammi topraktan acaba koklenme olani serin biyere kaldirayim olurmu sizce

Eski 16-09-2015, 22:17   #4
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seker07 Mesajı Göster
Evet sicaklardan dolayi surekli kurudu topragi sık suladim.koklenme olmamissa cikarsammi topraktan acaba koklenme olani serin biyere kaldirayim olurmu sizce
En iyi bildiğim Frezya, diğerleri hakkında pek bilgim yok. Frezyalar toprakta bırakılırsa Eylül ayında filizleniyorlar. Filizleninceye kadar serin bir yerde durmaları tavsiye ediliyor freezya sayfasında.

Ben Müşkülümü bu yaz topraktan çıkarmamıştım filizlemişler. Diğer sonbaharda dikilen soğanlı bitkiler için de Eylül dikimi uygun olabilir, sadece tahminim böyle. Soğanları satın aldığınız Sn. hocam100 de dikin diye yazmışsa Eylül erken sayılmaz diye düşünüyorum...

YeniGine ve Jakin beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2015, 09:37   #5
Yeni Üye

seker07's Avatar

Alıntı:
En iyi bildiğim Frezya, diğerleri hakkında pek bilgim yok. Frezyalar toprakta bırakılırsa Eylül ayında filizleniyorlar. Filizleninceye kadar serin bir yerde durmaları tavsiye ediliyor freezya sayfasında.

Ben Müşkülümü bu yaz topraktan çıkarmamıştım filizlemişler. Diğer sonbaharda dikilen soğanlı bitkiler için de Eylül dikimi uygun olabilir, sadece tahminim böyle. Soğanları satın aldığınız Sn. hocam100 de dikin diye yazmışsa Eylül erken sayılmaz diye düşünüyorum...
Tesekkurler bilgiler icin.

Eski 17-09-2015, 22:08   #6
Ağaç Dostu

hocam100's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Sulamayı çok yapmayın mümkün ise sulamayın.Kök gelişimi havaların soğumaya başladığı zaman olur.Su verince kök yapar.Daha erken.Sadece lilium , safran , göç göç sulama yapılabilir. Diğerleri su istemez.Toprakta dursun ama su vermeyin.

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bitki, bitkiler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025