View Single Post
Eski 17-05-2015, 07:04   #246
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihangir-brazil Mesajı Göster
Merhaba sorunuma cevap yazarsanız sevinirim....Ben Brezilya'da yaşıyorum 1 hafta önce 3 tane sümbül aldım,eve getirdim ve bir gün evin içinde kaldıktan sonra bahçeye koydum,sümbüller saksıdaydı,daha sonra çiçekleri soldu ve biz güney yarım kürede olduğumuz ve subtropikal bir mevsime sahip olduğumuz için burada şu anda sonbahar (kışa doğru gidiyoruz) akşamları biraz soğuk oluyor bu yüzden sümbülleri içeri aldım ve ertesi gün önce bordo renkli olan yaprakları düştü ve soğanından yeşilimsi sümüksü bir su gelmeye başladı aynısı diğerlerine de olmaya başladı ben de saksılarından çıkarıp cam kavanozlara koydum kökleri suyun içinde ama soğan suyun içinde değil,şimdi ne yapmam gerekiyor öylece bekleyim mi yoksa sudan çıkarıp soğanları korumaya mı alayım...bir de sümbül yılda sadece 1 kez mi çiçek açar...Saygılar...
Sn cihangir*brazil, Sümbül başlığında bazı bilgiler paylaşılmış. Sümbül yılda 1 defa çiçek verir. Yeşil yapraklar soğanını besler ise ertesi yıl yine çiçek verir. Besleme dediğimiz ise; Toprak içinde kökleri ile mineral maddeleri ave suyu almak, bunları bol güneş ve temiz havada birleştirmek ve soğan içinde depolamakdır. Soğuk dan zarar görmez sümbül. çiçekden sonra yaprakları da sararınca dinlenmeye girer 3 ay kadar dinlenir soğanı. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön