![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
gözünüz aydın *** meyveye döndüğünüde görürsünüz selametle. emin olamayız ama early burlat a benziyor fotoğraftaki kirazlar. olgunlaşmadan önceki son hafta gibi. benim bahçemdeki early burat ta çok benziyor çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
Herkese Merhaba- Bu listeye yaklasik 5 gun once North Wonder kiraz cesidi ile ilgili yazdigim sorular tamamen silinmis. Moderator bu konu ile ilgili hicbir bilgi vermedi. Bir bilgilendirme rica ediyorum. Sorumu tekrar sormak istiyorum: North Wonder diye bir kiraz cesidinden haberdar olan kimse var mi? Bu turun menseyi nedir? Ozellikleri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Resimler çok güzel. Bazılarını da uçaktan çekmişsin! demi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili arkadaşlar bahçem kuçuk tek kiraz agacı diktim yanına başk kiraz gereklimi aşılı napolyon diye verdiler yanıtlarsanız sevinirim teşekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Kiraz
Öncelikle herkese merhaba. Foruma baştan sona kadar okudum. Başta hizals, hexus, aliok1, Samsunlu55, k0900 beyefendilere çok teşekkürler ediyorum, bilgilerini paylaştıkları için. Forumu okudum ve aklıma takılan soruları sormak istiyorum. Öncelikle yaklaşık 40 dönümlük(Kırşehir'de rakım bulunduğum yerde 900 civarı ve iklimi Kırşehir'in iklimine göre biraz daha yumuşak) bir yerimiz var ve meyve bahçesi yapmak istiyoruz. (tarlada su mevcuttur) Sorularıma gelecek olursam; 1-Bodurda 7 yıl sonra çok kurumanın olduğu ve yarı boduru önermişler (hizals beyefendi önceki mesajlarında demişti yanlış hatırlamıyorsam). Tam olarak sizler ne önerirsiniz? 2-Bodur meyvenin yıllara göre verimini(4. yıl 10 kilo gibi...) ve yarı bodur meyvenin yıllara göre ortalama verimini söyler misiniz? Hangisi daha verimlidir ve birinin diğerinden avantajı nelerdir? 3-Anaç olarak Mahalep(bildiğim kadarıyla kurak bölgeler için daha verimliymiş), Kuş Kirazı, Gisela 5-6 dan hangisini önerirsiniz? Veya başka anaçlar olabilir. 4-Mesajlardan anladığım kadarıyla 0900 ü dikeceğim. Bu 0900 ü döllemek için hangi çeşitleri dikebilirim ve dölleyiciler rüzgara göre nasıl ayarlayabilirim? 5-Bulunduğum yerde çok rüzgar olmasada rüzgarı önlemek için arazinin kenarlarını kavak ağaçları dikmeyi düşünüyorum. Acaba uygun olur mu?( Döllemede sorun olur mu?) 6-Hiç kimse bahsetmemiş herhalde ya da ben göremedim acaba sulama hakkında bilgi verir misiniz? Ortalama kiraz ağaçları(çeşidine göre ****** de) kaç günde ne kadarlık bir su istiyor? 7-Tarlanın heryerine kiraz mı ekeyim?( Bana özellikle piyasanın içinde olan arkadaşlar alternatif olarak sunabilecekleri önerileri varsa sevinirim) Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir kez daha söylemek istiyorum bilgilerinzi paylaştığınız için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım. Öncelikle bulunduğunuz havzada kiraz üretimi yoksa 40 dönüme yapacağınız bir kiraz bahçesini pazarlarken zorluk yaşayabilirsiniz. Bu zorluk satılmaması anlamında değil ancak nakliyesini sizin üstlenmeniz anlamında olacaktır. (ek maliyet) çünkü ne yazık ki ihracata ürün yapan firmalar günlük en azından bir kamyon ürün alabilecekleri kapasitelere kantar açarlar. 1- Ben bodur dikimden yana olmadım , iklim ve toprak yapınıza göre yarı bodur ya da klasik anaç uygundur. 2- Yarı bodur biraz daha iri yapılı bir ağaç olduğundan bodurdan daha fazla verime yatar ancak verim karşılaştırması ağaç başına bir ölçü değildir çünkü bodurda dönüme düşen ağaç daha fazladır. 3- Mahlep bildiğim kadarıyla Ege bölgesinde oldukça yaygın. Kuş kirazi iç ege ve göller yöresinde banko denilebilecek seviyede kullanılıyor. Gisela 5 bodur anaç ve olumlu sonuçlar alınmadı . Gisela 6 yeni yayılan bir anaç çok fazla bir bilgim yok. Max 60 veya kuş kirazı tavsiyem. 4- Yörenizin hasat dönemi hangi bölgeyle çakışır bilemem ancak geçci çeşitlere yönelebilirsiniz(Sweetheart , Regina vb) Sweetheart kendini dölleyen bir çeşit ve meyvesi de ihracata oldukça uygundur. Yani bahçenin 3 te biri 0900 kalanı sweetheart ve dölleyici olabilir. ya da tam tersi geçci yerine erkenci bir plantasyon. 5- arazi sınırlarına kavak ya da boylu ağaç dikimi döllemeye sorun oluşturmayacağı gibi bahçeyi diğer yabancı fiziki tehlikelerden de koruyacak doğal bir olgudur. 6- Kiraz ağaçları yerine toprak nemine göre sulama ihtiyacı belirlenir. yörenin yıllık yağış ortalaması , nem koşulları ve su tutma kapasitesi gibi birçok etmen sulamada faktördür. Damlama , sprinkler ve yeni yayaılan askı sistem destekli sulama sistemleri oldukça faydalı ve modern sulama imkanları sağlamaktadır. 7- Üretimin efektif olabilmesi için tek parselde tek ürün olması avantajdır. Birden fazla ürünle yapacağınız tarım ilaçlama ve gübreleme zamanlarındaki farklılıktan hem masraf hem de diğer ürünler için kalıntı tehlikesi oluşturabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
Selam
selam arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum ve aradığım siteyi bulduğumu zandediyorum.Benim kiraz bahçem var ama acemiyim yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
sayın deniz akvaryumu teşekkurler ama nereden temin edebilirim Trabzonda bulacagımı sanmam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Arkadaş merhaba.Ben Çankırıda kıraz bahçesi kurmak istiyorum.Öze3llikle alara tam bodur kirazları hakkında bilgilerinizi paylaşırmısınız selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
rakım(denizden yükseklik)1850
arkadaşlar ben 2007 yılında niğdenin bir köyünde deneme amaçlı 1850 rakımlı tarlaya 80 tane kiraz diktim ve geçen yıl tadımlık olarak meyvesini gördük denememizin sonucu olumlu olunca bu yıl 500 tane daha diktik kirazlar ağustosun 10 u gibi olgunlaşıyor acaba bu tarihte satışta sorun yaşarmıyız ihracat sezonu bitermi çünkü türkiyenin en son kirazı olacak şu anda kirazlar hala tomurcuk halinde bu yıl diktiklerimiz arasında 43 tane alara yarıbodur kiraz fidanıda var bu konuda olumlu olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.bu yükseklikte kirazyetişirmi sizce. Düzenleyen senturk51 : 22-04-2010 saat 20:31 Neden: eksiklik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
sn.harami ben bu alara fidanları daha bu yıl diktim.onun için daha iyimi veya kötümü olduklarını bilmiyorum fidanlar daha yeni uyanıyor. Düzenleyen senturk51 : 03-05-2010 saat 22:30 Neden: eksiklik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
sevgili kiraz 26 denize yakın yerde kiraz zor mu yetişir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sorun denize yakınlıkta değil soğuklama ihtiyacında çıkıyor. Aşağıdaki linkte soğuklama süreleri yazıyor. Sizinkine en yakın Giresun'u referans alabilirsiniz. http://www.alasagfidancilik.com/sss.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sorunuz Sn. senturk'e, bir hususu belirtmeliyim. Alara anaçlı ziraat 0900 kirazlar diğer tüm anaçlardan geç çiçek açıp, geç meyve veriyor. Farklı anaç üstündeki 0900 lerde gözlemim böyle. Anaçtan kaynaklanan bir özellik galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
geç çiçeklenme don olaylarına karşı bir avantaj gibi geliyor bana, tabi ikliminize göre değişir. ama geç ürün aldığınız için yurt içi satışta ve ihracatta zorluk olmaz mı ? yukarda bi arkadaş daha sormuş ihracat sezonu ne zaman son buluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar batı karadenizde alternatif olması durumunda 300m mi 700m yükseklik tercih edilmesi daha doğru olur verim açısından. Düzce soğuklama süresi 2300 saat. il merkezi rakımı 150m. orta dercede nemli . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
*** lar kiraz aralarını ızgara ile sürmek yanlışmı acaba benim behçe yarı bodur (z 900 ) yallaşı 70 dekar bilğilendirirmisiniz teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Askerde olduğum için uzunca bir süredir sizlere yardımcı olamadım. Sayın şentürk51, ihracat sezonu yurtdışındaki tüketim ve fiyatlarla orantılı olmakla birlikte agustosta çok yoğun bir şekilde devam etmez. ancak eminim ki kirazlarınıza alıcı bulmakta zorlanmayacaksınızdır. North Wander çeşidi ile ilgili olumlu bilgiler edinmiştim. Çok yaygın olmamakla birlikte kendi çiftliğimize diktiğimiz çeşitler arasında bulunmaktadır. Çanakkale Ezine ve Bayramiç'te bulunan Alara Fidan'ın tesislerinde ağaçları inceleme fırsatınız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Düzenleyen senturk51 : 22-05-2010 saat 20:13 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2007
|
Bu sene kirazlar meyve bağladıktan sonra nohut gibi olunca sararıp döküldü aynı sorundan burdaki başka yerdeki ağaçlarda da var acaba sebeb nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Geçen hafta bir kaç günlüğüne köye gittim.İki gün önce döndüm.Çektiğim kiraz fotoğraflarını sizinle paylaşayım.İsterseniz turfanda bir çeşit olan early burlat ile başlayalım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |