![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Ziraat 900,akşehir napalyonu,dalbastı,salihli napalyonu genel hatlarıyla aynı özellikleri taşımaktadırlar. bu konuda çok tecrubeli insanların ayırabieceği ufak farklar olabilmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Madem kordia kirazı ile ilgili konu geçti yukarıda ,bende yabancı sitelerden elde ettiğim kordia cinsi kirazların resimlerini vereyim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Kirazla ilgili yabancı sitelerde gezerken sonata diye bir çeşit dikkatimi çekti .Çok kaliteli ve iri bir cins gibi görünüyor. Türkiyede pek bilinen bir çeşit değil galiba... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
sonat cinsinin Türkiyede yetiştiren hiç duymadım. zıraat 900 bize yeter. yeterince dölleyici kullanarak ağaç başı verimi artırabiliriz. birde kullanacağımız ilaçlara dikkat edersek ,ilaç kalıntılarından korunursak kiraz ihracat talepleri artacaktır.(yasak ilaçlar kesinlikle kullanılmamalı ve mümkünse organik kiraz yetiştirmek için çabalamak lazım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
araştırma merkezlerinde zıraat 900 kalitesinde kendini döleyebilen kiraz çeşiti üretmek için çalışmalar yapılıyor. zıraat 900 ile kendini döleyebilen (labins,stella, sweet heart v.b) kirazlar arası melezlemeler yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz çeşitleri ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. .... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. .. ![]() .................................................. .................................................. .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
![]() .................................................. .................................................. ...... ![]() .................................................. .................................................. ...... ![]() .................................................. .................................................. ...... ![]() .................................................. .................................................. ...... ![]() .................................................. .................................................. ...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() .................................................. .................................................. ..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
merhaba yaşadığım yerdeki rakım 1300 metre daha cok kuzey rüzgarlarını alıyor hemen hemen 2 senede 1 geç donlar oluyor buraya gore onereceginiz kiraz çeşitleri varmıdır simdien cevaplarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Ziraat 900 çeşidini yetiştirebilirsiniz.Geç çiçekleneceğinden donlardan zarar görmez diye biliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
Arkadaşlar; Daha önce de sorulmuştu açık bir yanıt görmedim. Yine soralım. İzmir Karası ile Kara Gevrek aynı ürün mü? yoksa farklı bir tür mü?. Lütfen bu konuda uzman olan bir arkadaşımız yanıt versin. Ben de kirazlarımı çeşitlendirmek istiyorum. Bu bilgiye ulaştıktan sonra sipariş vereceğim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
arkadaşlar bu seneki aşılanacak fidanlarım için early burlat, vista, stella, merton late, b. gaucher, noble, van, swetheart gibi çeşitlerin aşı kalemine ihtiyacım var. kiraz bahçesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Yeni Üye
|
sayın ihsan kaya hocam bende manisa demircil iyim ve kiraz üreticiyim. aşı kalemi konusunda yardımlarınızı bekliyorum. ve ****** yetiştiricilik bilgilerinizden faydalanmayıda umuyorum. ilginiz için şimdiden telekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sn manisali bu cinslerin aşıları yalova araştırma enstütisinde temmuz sonunda bağlatı kurulup göz aşışı olarak temin edilebilinir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mühendislerden bilgi alabilirsiniz. Örnek bahçeleride var. ( Tokat'tan Turhal'a girişte sağda) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Bu kirazlar early burlat galiba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Yeni Üye
|
gözünüz aydın *** meyveye döndüğünüde görürsünüz selametle. emin olamayız ama early burlat a benziyor fotoğraftaki kirazlar. olgunlaşmadan önceki son hafta gibi. benim bahçemdeki early burat ta çok benziyor çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Bu kirazlar erkenci bir çeşit olan early burlat kirazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
İDRİS ANACI (Prunus mahleb) : İdris anaçları alçaktan aşılandığı için daha küçük anaçlar oluşturur. Kireçli ve kurak topraklara iyi uyum sağlar. Ancak nemli ve ağır topraklara karşı hassastır. Genel olarak nemli topraklarda kiraz ve vişne için idris anaç olarak kullanıldığı zaman 7-8 yaştan sonra ağaçlarda kuruma ve ölümler meydana gelir. Böyle yerlerde yabani kiraz anacının kullanılması gerekir. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
Herkese Merhaba- Bu listeye yaklasik 5 gun once North Wonder kiraz cesidi ile ilgili yazdigim sorular tamamen silinmis. Moderator bu konu ile ilgili hicbir bilgi vermedi. Bir bilgilendirme rica ediyorum. Sorumu tekrar sormak istiyorum: North Wonder diye bir kiraz cesidinden haberdar olan kimse var mi? Bu turun menseyi nedir? Ozellikleri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili arkadaşlar bahçem kuçuk tek kiraz agacı diktim yanına başk kiraz gereklimi aşılı napolyon diye verdiler yanıtlarsanız sevinirim teşekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
agac, dal, kiraz, köklendirme |
|
|