![]() |
evet resim ekliyorum.
|
4 Eklenti(ler)
sanırım olmadı
|
pardon,pardon olmuş. evet bu biberlere ne yorum yaparsınız. bizim evde kimse yemedi herkes korktu valla,eşim ikiye böldü attı.
|
Alıntı:
Sadece şekil bozukluğu fena halde yılana bezemiş... Afiyet olsun... |
Alıntı:
|
tüm çabalarıma rağmen eşimin koparmasına mani olamadım.tadına bakmadım evdekilerde yemek istemedi.
|
dikkat edin zehirli olmasin
|
çuvalda patates videosu
[QUOTE=ahmetihsan;996139]Rica ederim sayın limon_sever.[/QUOTE
Sayın Limon sever, çuvalda patates videonuzu yayınladım. Bu adresten izleyebilir ve izletebilirsiniz. ÇUVALDE PATATES - YouTube |
[QUOTE=ahmetihsan;1005367]
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Üçburun biber fidelerinden biri
Eklenti 324138 Lezzet on numara. Etli harika bir biber. Verimi güzel. |
merhaba limon sever üç burun biber fide veya tohumu nerden temin etmiştiniz. paylaşırsanız sevinirim
|
Alıntı:
Tohumunu çok aradığım ve bulamadığım bir biber çeşidiydi. Tesadüf eseri yonca tohumu almak için gittiğim yerde gördüm ve hemen satın aldım. Tohum satışını yapan firma ve ürünü. İnternetteki diğer web siteleri çok az sayıda tohumu satışa sunarken, bu firmanın paketinde yüzlerce tohum mevcut. |
afiyet olsun
|
Bu sene balkonda, saksıda biber yetiştirmeye çalıştım. Ne yazık ki yaprak bitlerinden kurtaramadım fidelerimi. Ben de çözümü fideleri bahçeye taşımakta buldum. Bahçede yaprak bitlerinden eser kalmadı.
Aşağıdaki resimdeki biberler ise pazardan aldığım fidelerden. Bu sene iyi biber yedim diyebilirim.;) Hala da çiçek açmaya devam ediyorlar. http://i49.tinypic.com/2ujt7ys.jpg Tohumdan yetirdiğim köy biberlerim ise çok nazlı çıktı.Kaç aydır oldukları yerde sayıyorlardı. Bugün ilk defa bir tane biber koparıp yiyebildim. Ya tohum almada ya da çimlendirmede bir hata yaptım ki, gelişmeleri çok geç oldu :( |
1 Eklenti(ler)
Balkonumda yetiştirdiğim biberler...
|
2 Eklenti(ler)
bunlar da benden...
|
Meksika Biberi
2 Eklenti(ler)
Balkonumda ki Meksika Biberi sonunda meyveye durdu.
Geçen hafta hırpalayacağım dediğimde Halil ağabey, " Hırpalada da tozlaşsın " diye yazdıkları gerçekleşti. Biberin boyu 52 cm.'e ulaştı. Üzerinde bir sürü çiçek tomurcuğu var. Kışlık biberlerim yolda yani. |
Alıntı:
120 günden beri yağmur düşmüyor, ilk yağmurlarda _sanırım çarşamba günü deniyor_ hava sıcaklığı özellikle geceleri birden düşebilir. Yağmurla beraber güçlü rüzgar da olabilir, balkonlarda yetişenler için dikkat etmek gerekiyor... Kolay gelsin... |
Balkon sahanlığına indiririm. Hem rüzgardan korunur hem daha fazla güneş görür.
Bulunduğu yer ve açı sebebi ile Sabahları 2 saat güneş alıyor |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Marketten küçük saksısı ile aldığım Meksika Biber tohumunu mayıs ayı sonunda ekmiştim. 2 Kez yer değiştirme yaptırmış olduğum biberlerimin görsellerini ilginize sunuyorum. Daha hiç bir meyvesini (biberini) yemiş değilim. Gelecek sene için üzerinde tohumluk meyve bırakacağım. Ayrıca biberimi de balkondan içeri alıp soğuklardan koruyacağım. Umarım gelecek sene yaz mevsiminde tekrar meyve verir ve tohumlarından yetişen torunlarını da görebilir.;) |
1 Eklenti(ler)
25 Eylül akşamı durumu.
Ellerinde Tohum olan arkadaşlarımız 2012 - 2013 Dönemi Tohum Takas Etkinliğine katılmayı unutmasınlar lütfen. İlgili Sayfamız; http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...tm#post1024296 |
biberleri ve özelliklede o güzelim yapraklarını gördükçe içim gidiyor şimdi ne güzel turşusu olur o canım yaprakların...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben yapıcı değilim yiyiciyim sadece ;) ama annem yapar tarifide biber yapraklarını topladıktan sonra kaynayan suyun içine atıp bir taşım kaynatılır çok çabuk haşlandığı için erimemesine dikkat edilmelidir. sonra tatlı biberleride ortalarından delip haşlanır eğer isterseniz pezik(pazı) doğranıp haşlanır. hepsi soğduktan sonra birbirleriyle karıştırılıp sarımsaği ve tuzu eklenir çok az birşeyde sikrke konur bidonuna yerleştirilir...
acı seviyorsanız acıbiberde katılabilir biz soğanlı yine kavurmasını seviyorum...bizde turşu denince çoğunlukla soğanla kavrulur **** sade yine tereyağında kavrulur..;) |
Önce saksıda yetiştirmeyi deneyip, yaprak bitlerinden kurtaramadığım biberlerimi bahçeye taşımıştım. İçlerinde 9 kök acı biber vardı. Bir kaç tanesi çok cılızdı, kuruyacaklar sanmıştım ama onlar da büyüdüler.;)
Ben çok acı biber seven biri değilim. Biberleri tüketmek için küçük bir kavanoza turşu yaptım, birazını kuruttum. Gene de bitiremedim. Geçtiğimiz cuma toplayıp okula götürdüm, bir arkadaşa verdim biberleri, turşu yapacakmış. Onda biberleri gören diğer arkadaşlar şimdi beni arıyor. Biberlerim popüler oldu, isteyen isteyene :p |
Alıntı:
Bu biberlerinizi hala hayattalar mı? |
Gözüm gibi baktığım köy biberlerime yaprak bitleri dadandı:( Onları bahçeye ekeli 6 aydan fazla oldu, bir şey olmamıştı. Bir haftadır üstlerinde yaprak bitlerini görmeye başladım. Yarın ilk işim arap sabunu almak olacak. Forumda okuduğum kadarıyla, yaprak bitlerine karşı arap sabunu etkili oluyormuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025