![]() |
Saksıda yetiştirdiğim çok verimli kıl biberini çoğaltmak istiyorum. Ama annemin sürekli söylediği bir şey var. İlk çiçek açan meyveden tohum alındığı zaman en dipten itibaren verir, ama çok çok sonra tohumluk bırakırsan tohumdan yetiştireceğin biberler epey bir süre çiçek vermez diyor. Ben bu biberi nasıl çoğaltacağım? Üstünde bir sürü çiçek oluşturuyor ve neredeyse hepsi meyveye dönüyor. Ben bu biberi çok sevdim ve 3 tohumdan sadece bu çimlenmişti. Süs biberi yetiştirdiğimi sandığım biber kıl biber olmuştu. Ağaçlar.net'ten kim verdi hatırlamıyorum ama çok verimli. Videosunu çektim. Ama video sitelerine yükleyemedim. Email adresine videoyu gönderebileceğim ve video sitelerine yükleyebilecek bir üye arkadaş arıyorum. Videoyu gördükten sonra neden çoğaltmak istediğimi daha iyi anlatmış olurum :)
|
Sayın limon sever. Size bu konuda yardımcı olabilirim.
|
Sayın limon sever. tohumlık biber dalında kurursa ondan güzel tohumluk olur ilk biberi **** son biberi fark etmez yeterki dalında olgunlaşsın
|
Doğru, ilk biber ya da son biber farkemez de ince bir ayrıntısı var ama.
Eğer ilk biberi tohumluk yaparsanız, o tohumlardan yetiştirdiğiniz biber fideleri daha erkenci olurlar:) |
Alıntı:
|
Erkencilikten kastettiğim, biberin daha çabuk meyve vermesiydi. Yoksa, çimlenme zamanının farklı olcacağını zannetmiyorum.
Daha önce çimlenme açısından denemedim ama ilk biberden tohum aldım. Ertesi senekiler sanki daha verimli gibiydi. Birde, 1 hafta-10 gün gibi daha erken verdiğini görmüştüm... Malesef mucize derecesinde olmuyor. Çok heveslenmiştim ama hayâl kırıklığına uğramıştım:) Halk arasında, bilir kişilerin tavsiyeleri genelde bu yönde. Bu durumda, çimlenme açısından deneme yapmak size düşüyor galiba:) Ben bu sene biberleri hazır fide şeklinde aldım. Birde, farklı cins biberlerim var. Onun için tohumların sağlıklı olmadığını düşünerek ilk biberleri turşu yaptım:) Gerçi onu da pek becerebildiğim söylenemez :D |
Sayın Emre İlhan,
Ben çimlenme değilde ne kadar sürede meyve vereceğinden bahsetmiştim :) Ufak bir anlatım bozukluğu yapmışım :) |
Alıntı:
Mailinize videoyu yükledim. Bilginize. |
videonuzu youtube de yayınladım
Alıntı:
|
Sayın ahmetihsan,
Çok teşekkür ederim. ağaçlar net den limon_sever e ait biber fidesi görüntüsü biber.mp4 - YouTube |
Rica ederim sayın limon_sever.
|
Acil Yardım...
Merhaba arkadaşlar ben adanadan mahmut elimde çok güzel biber tohumları vardı biyerden gelmişti özel ve güzel bir süsbiberiydi saklıyordum geçen hafta marketten sandık aldım çay posasıyla toprağı karıştırıp samdığa döktüm tohumlarıda serpiştirdim hiçumudum yoktu çıkaccağından ve 1 haftada hızlarına yetişemiyorum 100-150taneden fazla fide verdi 1haftada bana yardım edin ne yapacağım arkadaşlar baş edemiyorum hergün dahada büyüyüp yenileri çıkıyor topraktan sizlere sorum ben şaşırtma yapmadan bu şekilde buyuseler biber veririmi yoksa saksılara gücüm yetmicek okadar saksıyı bulmam imkansız yardım edin hocalarım..resimler 1haftada böle oldu hergün yenileri çıkıyor acil yardım.. |
Hepsini dikmek zorunda değilsiniz'ki. Ne kadar fide olsun istiyorsanız, o kadarını dikin. Bir kaç tane de yedek bırakın. Tutmayanların yerine dikersiniz.
Bir de, fotoğrafların boyutunu biraz düşürün. 550-600 piksel arasında yapıp, tekrar yükleyin. Tabii, bunlardan ziyade, daha net çekilmiş fotoğraflar olsun. Fotoğraf yükleme ile ilgili bilgileri buradan okuyabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6256.htm |
Teşekkür ederim ama 640-480 oluyor 550-600 olmuyor yeni resımlerde uygularım fakat ben bu fideleri ne zaman saksılara koymam gerek bırde yazık hepsini ekmem gerek içim el vermez ölsün istemiyorum diğerleri nasıl saklıcam bu şekilde meyve vermezler diilmi saksılara koymadan teşekkürler şimdiden.
|
2 Eklenti(ler)
Benim biberlerimde ilginç bir durum yaşanıyorum.
Aynı cins biber ve aynı toprak karışımında ve aynı gün ekilip-şaşırtılan, aynı yerde duran ve aynı gün sulanan biberlerimden bir saksıda'ki devasa boyuta ulaşırken, diğer saksıda'ki pek küçük kaldı. Saksı ebatları da hemen hemen aynı. Devasa boyuta ulaşanını, 2 kere uç alma yapmama rağmen durduramıyorum. Diğerinden henüz uç bile almadım oysa. |
Kullandığınız fotoğraf düzenleme programında, fotoğraf boyutu bölümünde'ki 640 yazan yeri tıklayıp, 640 rakamlarını silip, 550, 580 ya da 600 yazın ve öyle kaydedin. Otomatik olarak ayarlanacaktır. Yüklediğim üstte'ki fotoğrafları picasa programında 580 yazıp, dışa aktar sekmesi ile kaydediyorum ve tam ayarında oluyor.
Fidelere kıyamayacaksanız, eşinize dostunuza dağıtabilirsiniz. Süs biberleri zaten çok verimlidir. 5 ile 10 arası fide, size fazlası ile yeter. Henüz çok küçük oldukları için, biraz daha büyümelerini bekleyin. Ondan sonra şaşırtırsınız. |
Alıntı:
Fidelerin 2 gerçek yaprakları geliştiği zaman, şaşırtma yapabilirsiniz:) Bu yaklaşık 20 günlük bir süreçtir... Bkz; Fideler, bu mesajdakiler kadar olunca, şaşırtma yapabilirsiniz... Bkz, bkz |
Alıntı:
|
Hazır fide almıştım. Satıcı, ince koyu yeşil uzun ve tatlı olan biber cinsi, diye vermişti.
Hatta, tezgahta fidelerin yanında kendi cinsinden olan biber meyveleri de vardı (örnek olsun diye koymuş). İlk yıl, bu biberlerden yetiştirmiş ve bahçe sayfama koymuştum. Yalnız bahsettiğim tür ince kıl biber değil. Koyu yeşil, acı biberler var ya, işte onların tatlı olanı. Cinslerini bilmiyorum. Enterasan olan, bu iki saksıda'ki biber de aynı cins. Biri büyüyor, diğeri daha küçük kaldı. Genetik yapıdan olsa, her ikiside büyük olur du. Şaşırdığım nokta da bu zaten. |
Pekii, iki saksı arasında bir fark var mı? Yani; saksı harcı, gübreleme, bitki koruma vs...
|
Farkın büyük bir ihtimal neden kaynaklandığını, dün yazmayı unutmuşum :) Büyük bibere dikkat edersek demir kovada. Biberler genelde demiri seviyorlar. Ve iyi gelişiyorlar.
|
Limon sever,
bu dediğin olabilir. Çünkü, aynı cinsin diğer fidelerinin hepsinin saksıları plastik. Yalnızca bu teneke de. Plastik saksılarda'ki bir kaç fideyi, tenekelere aktarayım. Eğer neden bu ise, çabucak büyürler ve emin oluruz böylece. Emre, toprak karışımı, sulama, dikme, güneş görüp-görmeme, besin.. gibi tüm etkenler aynı. |
2 Eklenti(ler)
merhabalar,
2 ay once fideden ektigim yağ biberlerimde şöyle bir derdim var. internette biraz araştirdim. güneş yanigina benziyor gibi geldi. emin olmak icin size sorayim dedim. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. |
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım,hatam olursa bu yüzden kusura bakmayın.ufak bir problemim var. evde yetiştirmeye çalıştığım biberlerim üç gün önce çiçek açmaya başlamışlardı. yalnız dün akşam eve döndüğümde çiçeklerden birinin toprağa düştüğünü fark ettim, beyaz yaprakları tek parça halinde düşmüş. acaba biber oluşması durur mu?Bilgilendiriseniz çok sevinirim.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm hoş geldiniz sevgili cüneyt26...;) |
Hoşbuldum Halil Bey. Çok teşekkür ederim. Peki çaresi nedir acaba? havalar malum bugünlerde 40 dereceleri bile bulabiliyor. cam balkonumda yetiştirmeye çalışıyorum biberlerimi. 8 saat direk güneş ışığı alıyorlar.Zararı olurmu acaba? Yoksa evin içine mi almalıyım ortalama 28 derece oluyor evin içi.
|
bir kaç gün önce bahçeden biber topladım,bir tanesinin şekli tıpkı yılana benziyordu.
|
kimse yemeye yanaşmadı.
|
eski üyeydim ama şifremi unutmuşum, yeni üyelik yaptım ama 5 mesaj sonrası resim ekleyebilirim.
|
çok özür son iki mesaj.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025