agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

tuya 10-11-2012 15:40

Birde acı biber sosunu deneyin sayın yeşile özlem acı biberiniz varsa elinizde haşlayın soğuyunca bitlerin üzerine fıs fıslayın bakalım ne olacak birçok bitkide işe yarıyor umarım sizin köy biberin de de işe yarar

Yeşile_Özlem 10-11-2012 23:05

Sayın tuya, bahçede 9 kök acı biberim var. Ben acı biber fazla yiyemiyorum, o yüzden biberleri toplayıp, iş yerimdeki arkadaşlara dağıtıyorum. Bugün baktığımda acı biberlerimin yeni yapraklar çıkardığını gördüm ve üzerinde bol miktarda biber var. Peki ne kadar biber haşlamam gerekiyor ? Bahçede 20 kök köy biberim var, bitler nerdeyse yarısına bulaşmış durumda :(

tuya 11-11-2012 00:13

Sayın yeşile özlem hiç ölçü kullanmadım inanın ama yarım litre suya 8-9 adet acı biberi parçalayıp haşlayın soğuyunca süzün ve bitlerin üzerine püskürtün inşallah etkili olur sonuçtan bizi de haberdar edin :rolleyes:

Bu işlenleri yaparken mümkünse elinize bir eldiven takın yoksa elinize bulaşan acıyı kazara yüzünüze gözünüze sürersiniz Allah muhafaza :dilli:

şimdiden kolay gelsin :rolleyes:

sarin 11-11-2012 09:56

Sayın Tuya,

Bunu daha öncede okudum sitede. Merak ettiğim konu şudur? SEbzelerin veya meyvelerin çiçeklerine bu acı su zarar verir mi?

Yeşile_Özlem 17-11-2012 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1045976)
Birde acı biber sosunu deneyin sayın yeşile özlem acı biberiniz varsa elinizde haşlayın soğuyunca bitlerin üzerine fıs fıslayın bakalım ne olacak birçok bitkide işe yarıyor umarım sizin köy biberin de de işe yarar

Sayın tuya, önerdiğiniz gibi, bugün biraz acı biber haşlayıp, suyunu püskürtücüye koydum. Biberlerime püskürttüm ama ne kadar etkili olacak bilemiyorum. Çok fazla yaprak biti var ve karıncalar da onlara eşlik ediyordu. Karıncaları öldürmek istemiyorum.:( Yarın etkili olup olmadığına bakacağım.

tuya 18-11-2012 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşile_Özlem (Mesaj 1049940)
Sayın tuya, önerdiğiniz gibi, bugün biraz acı biber haşlayıp, suyunu püskürtücüye koydum. Biberlerime püskürttüm ama ne kadar etkili olacak bilemiyorum. Çok fazla yaprak biti var ve karıncalar da onlara eşlik ediyordu. Karıncaları öldürmek istemiyorum.:( Yarın etkili olup olmadığına bakacağım.

sayın yeşile özlem sonucu merakla bekliyorum benim bir çok bitkimde faydası oldu ama dilerim sizin biberlerdede işe yarar sonucu bizlerle paylaşın lütfen iyi günler diliyorum

tuya 18-11-2012 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1046352)
Sayın Tuya,

Bunu daha öncede okudum sitede. Merak ettiğim konu şudur? SEbzelerin veya meyvelerin çiçeklerine bu acı su zarar verir mi?

sayın saiın ben çiçekli bitkilerimde kullandım bir zararı olmadı bir zarar vermez diye düşünüyorum ama siz yinede temkinli yaklaşıp önce çiçeğin birinde deneyin eğer etkilenmesse diğer taraflarada uygularsınız sonucu bizimlede paylaşın lütfen kolay gelsin

Yeşile_Özlem 16-12-2012 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1050082)
sayın yeşile özlem sonucu merakla bekliyorum benim bir çok bitkimde faydası oldu ama dilerim sizin biberlerdede işe yarar sonucu bizlerle paylaşın lütfen iyi günler diliyorum

Acı biber sosu yaprak bitlerine karşı etkili olmuştu sayın tuya. Epey azalmışlardı, yaprak üstlerinde kararan bitleri görebiliyordum. Bundan sonra yaprak bitlerine karşı bu yöntemi deneyeceğim.

Geçtiğimiz cuma gecesi hava çok soğuktu. Cumartesi sabahı bahçeye baktığımda biberlerimin soğuktan etkilenmiş olduğunu gördüm. Üstlerindeki bir kaç biber de donmuş. Biberlerim devrini kapadı. Seneye nasip artık.;)

zebra 20-03-2013 18:40

Arkadaslar dolmalik, sivri biberlerimin tohumlarini voyellere koyali 4 hafta oldu ve sadece 1 tanesi fide verdi. Acaba torfu acip bir bakayim mi? Torf, ozel cimlendirme torfu. Sicaklik devamli 20-23 derece arasi. Topragin su orani normal, islak degil (sonucta simdiye kadar 100 yakin tohum cimlendi).

ciroz 20-03-2013 18:46

Sn zebra,
Biber tohumları göreceli olarak diğer türlere göre geç çimlenirler.

Konuyu baştan sonra tararsanız, sorunuza daha detaylı cevapları bulacaksınızdır :)

Sabredip diğerlerinin de çimlenmesini bekleyin derim.

zebra 20-03-2013 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciroz (Mesaj 1124282)
Sn zebra,
Biber tohumları göreceli olarak diğer türlere göre geç çimlenirler.

Konuyu baştan sonra tararsanız, sorunuza daha detaylı cevapları bulacaksınızdır :)

Sabredip diğerlerinin de çimlenmesini bekleyin derim.

Hakikaten bu cimlendirme ve sebze yetistirme olayi sabir isteyen bir is bizim gibi amator ruhlar icin. Hadi iki hafta daha bekleyelim, tavsiyenize uyarak.

zebra 20-03-2013 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 777333)
Hibrit tohum olayına dikkat edin. Eğer; pazardan aldığınız, kurutulmuş biberlerin bitkisi hibrit tohumdan üretilmiş ise yetiştireceğiniz fideler verimsiz olabilir. Çünkü; hibrit tohumların 2.dölünde açılma olur. Ama deneyebilirsiniz. Kısacası şans işi.:)

Ikinci dolunde acilma oluyor ne demek oluyor acaba? Bir de eski sayfalarda, 7-9 yapraktan sonra tepe alma bahsi gecmis. Acaba fidenin tepe kismini mi kesiyoruz?

h_dogan 20-03-2013 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zebra (Mesaj 1124271)
Arkadaslar dolmalik, sivri biberlerimin tohumlarini voyellere koyali 4 hafta oldu ve sadece 1 tanesi fide verdi. Acaba torfu acip bir bakayim mi? Torf, ozel cimlendirme torfu. Sicaklik devamli 20-23 derece arasi. Topragin su orani normal, islak degil (sonucta simdiye kadar 100 yakin tohum cimlendi).

Tohumlarınız taze mi?

zebra 20-03-2013 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1124415)
Tohumlarınız taze mi?

Bazisi 2011'den digerleri 2012 yaz mahsulu. 2011'den olandan 1 tane fide cikti, digerleri hala cimlenmedi. Cok uykucu ciktilar :)

h_dogan 20-03-2013 22:29

Dediğiniz sıcaklıkta en fazla 20 günde çıkmaları gerekirdi. Sorunu merak ettim şimdi. Tohumlarınız da eski değilmiş.

zebra 20-03-2013 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1124431)
Dediğiniz sıcaklıkta en fazla 20 günde çıkmaları gerekirdi. Sorunu merak ettim şimdi. Tohumlarınız da eski değilmiş.

Birazini kayinpedere verdim(tecrubeli bahcivan :D) ve onda da gecen haftaya kadar cikan olmamisti. Ama simdi onda durum nedir bilemiyorum.

Bugun carliston dedigimiz (sweet banane pepper) tipi biberi ektim, bakalim onlar ne tepki verecek bu ortamda :) 2 gun icinde de dolmalik kirmizi biber ekecegim. Cikana kadar ekecegim :p

hira 20-03-2013 22:56

bende 8 martta kırmızı biber tohumları ektim ses seda yok bakalım:) onlar cıkmadıkca hep yenilerini ekiyorum, masanın üzerine gazete serim sıraladım ev sera gibi :) bardakların hesabı yok:)

sertug guray 20-03-2013 23:04

arkadaşlar bu mevsim tam tohum ekme mevsimi.Bu mevsimi kaçırmayıp yaz boyu taze taze biberlerimizi yemek lazım :)

Revnak 21-03-2013 00:24

1 Eklenti(ler)
Ben de tam sizin gibi düşündüm; acı, tatlı ve dolmalık olmak üzere 5 çeşit biber tohumu ektim.
Hemen hemen aynı sürede çimleneceği yazıyor diye boş kalan yerlere de 3 çeşit patlıcan ektim;)

Eklenti 380145

hanımeli 22-03-2013 14:18

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
bende 12 mart ta domates ve biber tohumlarımı ekmiştim,deneysel bir ekim oldu.
1. grupta tüm tohumları poşetten çıkarıp torfa 12 mart ta ektim

2. grupta domates ve biber tohumlarını 12 mart ta aspirinli suya yatırdım.
14 mart ta ektim.

1. gruptaki domatesler 4. gün çıktı biberlerde ses seda yok
2. gruptaki domatesler 2. günde çıktı,biberlerde ses seda yok

1. gruptaki biberler 8. gün çıkmaya başladı,
2. gruptaki biberler 6. gün çıkmaya başladı.

aspirinli suda bekleyen tohumlar diğerlerinden çok farklı bir gelişim göstermedi,aksine hala çıkmayan tohumlar var.

şuanda iki gruptaki domates ve biberlerin boyları nerdeyse eşit.

zebra 22-03-2013 14:26

Sizin adiniza sevindim Hanimeli. Benim biberlerden ses soluk yok. Ne hayaller kurmustum oysa ki:) Herhalde kayinpederin biberlerine sulanacagim eger fazladan varsa :)

yagmur 22-03-2013 14:31

evet ne kadar guzel cikmislar kisa surede bende 5.03 ektim.
Ama bisey yok sizinkiler icerdemi sayin hanimeli benim ektiklerim bahcede
Kucuk cam seradalar ama hava iyi deyil. Sanirim ondan.)))

attar 22-03-2013 15:38

2 Eklenti(ler)
biber fideleme
ekim tarihi 1 mart
çimlenme tarihi 13 mart

Eklenti 380738
Eklenti 380739

attar 22-03-2013 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ""yag-mur"" (Mesaj 1125255)

bu mevsimde dışarıda çimlenme süresi oldukça uzar, gece sıcaklığı düşük olmaması gerekir

zebra 22-03-2013 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1125305)
biber fideleme
ekim tarihi 1 mart
çimlenme tarihi 13 mart

Eklenti 380738
Eklenti 380739

Masallah, ne guzel fotograflar. Neredeyse ye beni dercesine ;)

hanımeli 22-03-2013 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ""yag-mur"" (Mesaj 1125255)

benimkiler içeride kullanmadığım bir odanın camının önünde,
akşamları kaloriferi açıyorum,hala soğuklar bitmedi çünki,

odanın isisi sabit 22-24 derece arası.akşam 6 dan sonra 11 wat lık 2 küçük florasanla ışık takviyesi yapıyorum saat 10 akadar,

şimdilik iyi gidiyor,yaptığım herşeyi bu siteden öğrendim
umarım bol bol sebze yeriz bu sene.

yagmur 22-03-2013 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1125309)
bu mevsimde dışarıda çimlenme süresi oldukça uzar, gece sıcaklığı düşük olmaması gerekir

tamam o halde en kisa zamanda bende bide evde denerim
disardakiler dediginiz gibi sogut oldugu icin gec cikacaktir.
Sizin tohumlarda cok guzel cikmislar . Elinize saglik .)))

yagmur 22-03-2013 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1125341)
benimkiler içeride kullanmadığım bir odanın camının önünde,
akşamları kaloriferi açıyorum,hala soğuklar bitmedi çünki,

odanın isisi sabit 22-24 derece arası.akşam 6 dan sonra 11 wat lık 2 küçük florasanla ışık takviyesi yapıyorum saat 10 akadar,

şimdilik iyi gidiyor,yaptığım herşeyi bu siteden öğrendim
umarım bol bol sebze yeriz bu sene.

tamm bende sizler gibi deneyim bakalim . Sonuc nasil olacak
belki yarin ekebilirim tohumlari. insallah yeriz bol bol
hemen hemen bol bol oluyor bakalim bu yil nasil olacak.)))

naturefan 22-03-2013 18:59

Biber

1 Eklenti(ler)
Eklenti 380805

naturefan 22-03-2013 19:32

Üstteki (686) resimdeki biberleri kış öncesi bahçeden toprağı ile saksıya yerleştirip, içeri almıştım. Şimdi yeşermeye başladılar. Gündüz balkona çıkarıyorum. Biber ve patlıcanların uç kısımlarını budayıp, diksem köklenir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025