![]() |
Yeşil kısımları donsa bile, odunsu kısımlarının dona dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Ama gel gelelim doğunun karına da dayanacağını hiç zannetmiyorum. Tabi ki deneyenler daha iyi bilirler.
|
Alıntı:
|
Acı biberi tatlandırmak için toprağa ne dökmek gerekir. Sanki toprağa bir şey dökülünce biberlerin tatlandığını hatırlıyor gibiyim.
|
Biberin acılık derecesinin sulamayla alakası var. Ne kadar az sularsanız biberleriniz o kadar acı ürün verir. Fakat topraktan verilen bir tatlandırıcıyı hiç duymadım, belki de vardır.
|
Alıntı:
|
Aslında nispeten öyle ama bu seferde çiçekleri döküyor ve kök çürümesi yapabiliyor. Miktarı çok iyi ayarlamak lazım. Sonuç; acı biber gene acıdır, sadece acılığı biraz hafifliyor. Zor iş bence.:)
|
Alıntı:
|
Dolmalık Biber
2 Eklenti(ler)
Dolmalık biberlerim olmaya başladı. Tabii ki bu yılın fideleri değil;) geçen yıl kandil cinsi dolmalık biberlerim çok bereketliydi bardak gibi harikaydı. Sonbaharda sökmedim bu yıla kökü sağlam girdiler ben de az budadım. Çabucak yeşillenip çiçek açtılar ve...biberler gelmeye başladı.
|
köşeli yağmur oluğundan biber saksısı
4 Eklenti(ler)
Balkonda yeteri kadar yer olmadığından demir korkuluklara, köşeli su oluklarını teller yardımıyla asılı halde bırakıp içine hafif ve drenajı sağlam olsun diye;
torf+solucan kompostu+parçalanmış beyaz eşya straforu kullandım. Biberlerin üzerinde çiçek tomurcukları açmaya başladı. 12 adet biber fidesinin balkonda ayaklarımıza dolanmadan büyümeleri gayet keyif verici :cool: Eklenti 298571 Eklenti 298572 Eklenti 298573 Eklenti 298574 |
Biberlerimin yaprakları niçin buruşuyor?
2 Eklenti(ler)
Biber fidelerim gayet keyifliydi. Çiçek açmaya da başladılar ama birkaç gündür taze çıkan yaprakları sanki kavrulmuşçasını buruşuyor. Bunun sebebi nedir, ne yapmalıyım?
|
Alıntı:
Ben gülleci bulamacı kullanmıştım. |
Alıntı:
Bende ilk haftalarda yaprak biti için ilaçlama yapmadığımdan, az da olsa bazı yapraklar böyle olmuştu. Daha sonra ilaçlama yapınca, yeni gelen yapraklar düzgün çıkmaya başladılar. Zaten yaprak bitleri veya bu tarz zararlılar, bitkiden bitkiye mantari hastalıkları da taşırlar. Bu sebeple, zararlı mücadelesiyle beraber mantar mücadelesi de yapmalısınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaprak bitleri bulaşmış yapraklara ilacın ulaşması zordur. Çünkü içe kıvrılan yaprağın içinde yaşarlar. Bu yapraklar koparılıp atılmalı, zaten gelişimi durmuştur. Yerine yeni sürgün yaprakları gelir. Bu yapraklar ilaçlama ile korunmalı... Eğer bitkinizi kaybedilecek duruma gelirse kalıntı kontrollü için tavsiye edilen 'decis' kullanılabilir... |
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife;
Öncelikle kusura bakmayın, başlığı gözden kaçırdığım için cevap yazamadım size. Sağolsun, Halil hocam yardımcı olmuş:) Aldığınız bit ilacının ismini yazabilirseniz sevinirim. Ben, acetamiprit kullanıyorum. Mavi toz(SP) formülünde:) |
benim de başım bu bitlerle dertte .çiçeklerin içine doluyorlar .arap sabunu denedim ama baş edemiyorum. şimdi bir avuç kırmızı biberi bir litre suda bir gece beklettim ve suyunu püskürtüyorum inşallah etkili olur.çok hızlı çoğalıyorlar..her gün büyüteç elimde onları takipteyim..
|
Alıntı:
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Kusura bakar mıyım hiç aksine buradaki yardımseverlik beni çok mutlu ediyor. Hele ki benim gibi acemi olunca! Goldben 20 SP isimli ilacı verdiler zirai ilaçlar satan bayiden. Benimki de mavi toz. Onu kullandım. Kıvrılmış olan yaprakları da kopartıp uzaklaştırdım. İnşallah çare olur. Güzelliklerle kalın... |
Ricâ ederim:)
Evet, aynı ilaç. Etken maddesi acetamiprit. Yani bu ilaç sistemik. İlaçlama yaptıktan sonra bitkinin özsuyuna geçiyor ve yaprak bitleri de bitkinin özsuyuyla beslendiği için, hepsi ölüyor, ben çok memnunum. Size de bunu önerecektim ki zaten kullanıyormuşsunuz:) Bekleme süresi 3 gün ama ben genede 1 hafta bekliyorum. |
Alıntı:
Benim biberler iflah olmadı:( İşin kötüsü diğer bitkilere de geçmeye başladı sorun. Salatalıkların yaprakları bir garip olmaya başladı. Şebboylar kıtır yenmiş. Haseki küpelerinin yaprakları delik deşik. Latinler ona keza... Baktım olmuyor, söküp attım fideleri. Şimdi yeni fide alacağım, onları hastalık gelmeden ilaçlayacağım ki yine üzülmeyeyim... |
Geçmiş olsun, çok üzüldüm.
Tecrübe kazanmış olarak düşünün. Hastalık veya zararlı gelmeden önleminin alınması gerektiğini, yaşayarak görmüş oldunuz. |
iyi günler.ben yeni üyeyim biber hakkında sorun yaşıyorum.ben biber domates ve salatalık fidelerimi 1buçuk ay önce aldım.fakat domates ve salatalık fidelerim tuttu çüçek açtı fakat biber fidelerimin boyları aynı.1 veya en fazla 2 cm boy atmışlar.süs biberim de sürekli yaprak çıkarıyor.boyları hemen hemene ilk aldığım zamanki boyları gibi.ne yapmam gerekir?ve şimdiye kadar böyle olmaları normal mi?
|
Samandağ Biberi
3 Eklenti(ler)
çok acılı çok...
|
ben eminönünden 2 fide almıştım vede şimdi ikiside üzeridelrinde 15 kadar çiçeklenme yaptı hatta biber çıkartanda oldu benim diyeceğim bir fidanımın boyu 12 15 cm civarı ama üzerinde yeni yeşeren 18 kadar çiçek var yine bir diğer fidanda ise 12 kadar çiçek var buda 23 cm civarlarında vede ikiside 2,5 lt bidonlara gömülü acaba bu kadar küçük fidelerden bu kadar çok biber almak ne sakınca doğuracak acaba sizce
|
arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Bu yaprak bitleri nerden geliyorlar. Topraktan mı çıkıyor. Sineklerin ayaklarında mı geliyor. Var mı bu konuda bilgisi olan.
|
biberde koltuk alma yapılıyormuyu acaba bende 35 cm bir biber var çiçeklenmeler mevcut vede 40 kadar yaprak var üzerinde bunda da domates gibi yaprak koparma yapılıyor mu acaba
|
ya biberlerin boy atması durdu eminönünden tatlı biber diye verdikleri dolmalık biber çıktı vede şimdi 2,5 lt lik kola şişesinde duruyor boy atmıyor çiçekler açtı şu an 3 4 tane dolmalık biberde fışkırdı acaba şişedeki toprak az geldi diyemi boy atmadı bendeki 35 cm üyksekliğinde bir biber fidesi, yine domateste mevcut vede oda 3 lt kova içinde oda domates veriyor 2 tane şimdi üzerinde yine 6 kadar çiçek daha var onunda boy atması durdu bu boy atmalar niye durur bir bilginiz var mı acaba
|
Herkese merhaba :) acemi bir sebze yetiştiricisi olarak bir kaç sorum olacak sizlere. yaklaşık bir ay önce saksıda domates ve biber aldım. Gayet güzel büyüdüler. Yalnız iş çiçek açmaya gelince domateste hala bir hareketlenme olmazken biberim beyaz çiçekler açarak beni çok sevindirdi. ancak açan çiçekler sararıp büzüldü ve kupkuru oldu :( acaba sebei nedir ? sebzelerimi her akşam suluyorum balkonum da güneşli tüm gün güneş vuruyor üzerilerine acaba neden çiçekler kuruyor? yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler
|
benim de ufak bir sorum olacaktı. bu sene diktiğim biber fidelerini, sezon sonunda sökmem gerekir mi? sökmesem de seneye de bekletsem, yine sebze veriri mi?
|
maysan80; biberler 2 yıl yaşayabiliyor diye okumuştum galiba yanılmıyorsamfakat dondurucu soğuklarda içeride olması daha iyi olabilir genede daha detaylı cevapların gelmesini bekliyoruz buradan
likaba; biber ççekleri kurumadan zaten bber vermiyor onu dile getireyim domatesler için ise ben 2 tane aldım eminönünden biri kurudu diğeri domates yaptı ama 2 tane şimdilik ama bodur kaldılar bunlarda nedenini tam bilmiyorum, su ihtiyacını yapraklara bakarak su verin derim bol sulamada iyi olmıyabilir ama domates için başkalarının yorumunu bekliyoruz daha çok |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025