![]() |
Bende 1 ocakta ince kıl biber tohumu ektim. Bakalım büyüme hızları ne olacak. İşte fotoğrafları.
http://img585.imageshack.us/img585/4995/16012012801.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Size bol sanslar, maalesef benim biberlerim bodur olarak kaldilar, buyume ya da bozulma gostermiyorlar.
|
Alıntı:
|
Eğer varsa evin güneyinde bütün gün güneş alan bir yere koymanız çok faydalı olur. 7-8 saat lamba yakarsanızda aynı etkiyi yaparsınız. Lambayı kaç saat açıyorsunuz?
|
Tesekkurler yardimlariniz icin.
Daha buyuk bir saksiya aldim bir kac tanesini ve kalorifer yakinina getirdim. Sonucta yeni bir dal ve iki yaprak actilar :) |
bu zamanda biber yetiştirmek ilginç çiçek açsa bile meyvesi olmaski
|
Neden olmuyor? Evde bakiyorum biberlere, gayet sicak bir ortamdalar.
Burada carliston ve sivri bulunmuyor maalesef, o yuzden Turkiye'den getirdigim birkac biberin tohumlarini cimlendirdim. |
daha zamanı var da o yüzden. sizin olduğunuz yer baz alınırsa bu durumu sizin adınıza güç duruma sokar. ürün almanız zor gibi duruyor. ama inşallah yanılırım.
|
Tijli biber
1 Eklenti(ler)
Geçen yazın biberi kışı evin içinde geçirdi ölmedi üstünde bıraktığım tohumluklar aynen duruyor şimdi de yeni çiçek açmaya hazırlanıyor :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ancak baharda hızla buyusede verımlı olmadı buradakı durum güneş ışıklarını alamamamsından dolayıdır şu an itibariyle rutın bırakıp baharda güçlü bir gübreleme yapılır sıcaklar bıraz arttımı verıme başlar bu mevsımde yaşaması bile başarıdır baharda ıyı bır gubreleme yapmayı unutmayınız bır kaç sürgün verırse en alttakını bırakırsınız |
2 Eklenti(ler)
Sayın Safranlı,
Biberi kurban bayramında çimlendirmiştim. 1 ay kadar öncede saksıya almıştım. Yani geçen yazdan kalma değil. Çok güzel tomurcuklar çıkıyor. Bende epey sevinmiştim. Bol bol biber yiyeceğiz diye. Ama ilk 3 çiçeğini döktü. 4. çiçeğinde de sararma belirtisi var. Cam önünde durduğu için güneşten epey etkilendi galiba ve alt kısımda kalorifer peteği olduğu için bir de saksı seramik olduğu için saksı ısısından dolayı çiçekleri dökülmüş olabilir diye düşünüyorum. Yaprakları da buruştu. Tamamen sıcaktan olduğunu düşünmeye başladım. Cam önünden çekip peteğe uzak bir yere koydum. Öğlen güneşi görüp görmeyeceğini bilmiyorum. Birde böyle deneyeyim diyorum. Eklenti 272005 Eklenti 272006 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
yaklaşık bir ay kadar önce ektiğim cayenne biber tohumları yeni çimlendiler. Bu arada geçen sene yaz başında bahçeye dikilen biberler(ne tür olduğunu bilmiyorum, fide olarak almıştım) ne durumdalar diye bugun bakarken bir de ne göreyim, üzerinde biberler var. İki gün önce Lefkoşa-Girne arası boğaz tabir edilen yere, ve de yüksek bölgelere kar yağışı oldu. O soğukların etkisi de fotoğrafta görülüyor, soğuk vurmuş yapraklarına, kararıp, kıvrılmışlar biraz. Aşırı acı bir biber cinsi. Yenmeyecek kadar acı, zaten fazla tüketemedik. Ama bu sene daha iyice körpe iken koparıp tüketmeyi deneyeceğim bakalım. İşte bu da kış biberi :rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu bu zamanda biber yetiştirmek ilginç çiçek açsa bile meyvesi olmaski Gerekli şartlar ve ortam oluşturulursa özellikle sıcaklık biberler rahatlıkla kapalı ortamlarda yetiştirile bilir ve ürün alınır. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapraklardaki beyaz leke
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Biberlerim buyudu :), bazilari cicek bile verdiler. Maalesef bir problemim var. Cicek acan dalin yan yapraklari beyaz lekeler olustu. Bocek/beyaz pire olduklarini sanmiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum :) |
Biberinizde bakteriyel leke hastalığının başlangıcı var.
Bu link faydalı olur sanırım.http://www.bitkisagligi.net/Biber/oz...in=Xanthomonas campestris pv. vesicatoria |
1 Eklenti(ler)
Tesekkurler,
o siteyi onceden incelemistim, bakteriyel leke hastaliginda kahverengi lekeler gorulur deniliyor, fakat benim biberin yapraklarindaki lekeler beyaz. Ve bir hafta gecmesine ragmen yapraktaki lekelerde artma olmadi. Tesadufen bu hastalikla ilgili birkac site buldum, adi edema, bazi bitkileri evde yetistirmekten ve asiri sulama yuzunden oldugu, bulasici ve oldurucu olmadigi yaziyor. http://www.thehotpepper.com/topic/28174-edema/ http://extension.umass.edu/floricult...a-spring-crops |
yaklasik 2.5 ay 3 ay önce köyden temin ettigim biber tohumlarini ekti. biraz sIk ekmisim. 5 santim oldugunda sasirttim 20 santim civarindalar iki gün önce gercek saksilarina ektim. su an iyi durumdalar ve yan sürgünleri büyümekte. uc kirma islemi yapmadim. ne yapmaliyim... fotograflarini en kisa zamanda yükleyecegim...
|
Bahçe için evde yetiştirdiğim biberler, çiçeklenme üzere.
Iyi günler. Şubat'ın ortasında ektiğim Türkiye dolmalık biberlerim (acı) 20-25 cm oldular ve en üstte küçük "tohumcuklar" gelişiyor. Bunlar çiçek olacaklarsa, şimdiden kopartırsam bir zararı olurmu? 11cm'lik saksılardalar. Çiçeklenirseler devam büyürlermi? Niyetim Mayis'in en erken ortasında dışarıya, bahçeye ekmek.
Cevaplarınız için, şimdiden çok teşekkür ederim. |
* Sevgili arveyu, asıl yerlerine diktikten sonra fideler canlanana kadar ki bu 7-15 günlük bir süredir. Suyunu eksik etmeyin, yani toprağın üzeri hep hafif nemli olsun fakat çamur etmeyin. 7-15 gün sonra fidelerin tuttuğunu canlanan gövdelerinden ve dirilen yapraklarından anlıyorsunuz zaten. Artık bu aşamadan sonra suyu çok sınırlı miktarda veriyoruz. Yapraklarını büzüştürdüğü zaman bilin ki susuz kalmıştır. Böyle olduğu zaman sadece tekrar dirilecek, hayatta kalacak kadar su veriyoruz. Ta ki ilk meyveleri fındık büyüklüğüne gelene kadar. Daha sonraki aşamaları hep beraber yaşayarak görürüz. Önceki sayfaları okursanız size çok iyi rehber olacaktır. Ben de her sene olduğu gibi bu sene de biber yetiştireceğim fakat bu sene tohumdan üretmedim, fide alacağım.:)
* Sevgili Toprakhasreti; Fidelerinizin çiçeklerini kopartırsanız ileride yeniden vereceklerdir. Burada dikkat etmeniz gereken dikim zamanına kadar fideleri çok sulayıp şimartmamanız. Yoksa bitkiler boya kaçar ve verimsiz olurlar. Ben sizin yerinizde olsam olanağım varsa dikerim ama oraların iklimi nasıl bilemiyorum. Hava kaç derece, dikim için uygun zaman değil mi? |
Bir gün güneşli, 20-23 °C olursa, ardından 1 hafta 8-10 °C (bu son 3 gün gibi), bulutlu geçiyor günler.
Sayın Emre bey, bu çiçek olacak tomurcukları koparmak, bitkilerin güçlenmelerine faydalı değilmi? Yani, çiçek üretirken'de enerji harcıyorlar, ama boşa galiba, çünki zaten meyve gelişimi için, klimatik şartlar elverişli değil galiba. Yani dikim zamanına kadar, güçlü bitkiler yetiştirmiş olurum düşüncüsündeyim, yanılyormuyum? Dediğinizi yapıp, şımartmıyacağım. Teşekkür ederim. |
Evet, dediğiniz gibi. Bitki gücünü gelişmeye verecektir. Hatta daha sonra ki vereceği çiçeklerin meyveleri daha güçlü olur. Dikim zamanı konusunda malesef size yardımcı olamıyorum, çünkü; oraların iklimi konusunda hiç bilgim yok. Çevrenizde ki sebze yetiştirenlerden fikir alabilirsiniz veya Almanya'da yaşayan üyelerimizden.
|
Yeterince yardımcı oldunuz, sayın Emre bey. Soğukluğa dayanıksız sebzeler için, dikim zamanı buralarda Mayıs'ın ortasından itibaren tavsiye ediliyor. Bende en erken Mayıs'in başına kadar sabır etmek istiyorum. Hoşça kalın.
|
;)Rica ederim sevgili Toprakhasreti. Erken dikim zamanını beklemeniz en doğrusu olacaktır. Yardıma ihtiyacınız olursa doğa severler olarak hepimiz buradayız.:)
|
1 Eklenti(ler)
Biberin 3-4 yıl yaşadığı başlıkta yazıyordu..
Benimki geçen yıldan kalma.. Üzerindeki biberler bile çürümeden yeşillenmeye başlamış.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Zaten tek kök acı biberim vardı.. O da o.. Bu kış İzmir'e bir kere kar yağdı ciddi soğuklar oldu.. Mantıken, dona dayanıklı diyebiliriz :))) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025