![]() |
Az önce olgunlaşmış bir habenero nun yarısını yedim harika aroması acılığı tahminimden iyi ;)
|
Alıntı:
afiyet olsun allah o acıları yemeyi banada nasip etsin :D kırmızmı turuncu mu habaneronuz ? |
Mesajımı biri kırpmış:D:D.Kimin kırptığını biliyorum ama aramızda kalsın:D.
|
Her diktiğiniz fidenin fotoğrafını eklemeyin. 8 tane diktim deyip, 8 fotoğraf görünce, "pes attık" dedim :)
|
Sayın vanacha,
Habaneroyu nasıl yiyebildiniz,alerji filan yapmadı mı? Beter acı bir biber. Geçen seneden kalan bir saksımdaki habenero her türlü kötü muameleye rağmen 2 tane biber verdi , dokunamıyorum bile:) Habanero ile geçen yaz acısos yapmaya çalıştım. Son derece kötü plastiğimsi bir koku yayılınca domatese bahane bulup kaynattıktan sonra döktüm. İkinci denememde de aynı kokuyu hissedince sorumlunun habanero olduğuna karar vermiştim:) Bu sene sadece jalapeno ve arnavut biberini fazla sayıda yetiştirdim. Ben de acısos yapmak istiyorum. Tarifinizi mutfak başlığında paylaşırsanız sevinirim. |
habanerolar dünyada genel anlamda sos yapımı icin üretilen bir biber neden öyle kokutmus anlayamadım sayın maki01 :)
benin bhut jolokialarım tomurcuklandı eve gidince resimlerini cekip ekleyecegim |
Evet habeneroyu yedim mükemmel bir acı terletiyor ama değer:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
elde ettiğimiz bulamaca iki çay kaşığı şeker beş tatlı kaşığı sirke bir çaykaşığı tuz iki diş sarımsak ekleyerek karıştırıyoruz mis gibi acıssomuz hazır isteğe göre sirke ve şekeri azaltıp artırabilirsiniz tabi tadına bakabilirseniz:)) yaptığımız bu sosu her türlü et ürünü ile kullanabilirsiniz mmükemmel oluyor. küçük şişelerde saklayabilirsiniz. afiyet olsun |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim süs biberim. Tohumdan yetiştirdim, çiçeğini daha yeni açtı. Sorunu küçük saksıda oluşu. Şimdi ben bunu toprağıyla, kökünü bozmadan büyük saksıya geçirsem diyorum. Ama korkuyorum.
Eklenti 166470 |
;)Sevgili SDurul,ben sizin yerinizde olsam hiç bozmam.Saksınız süs biberleri için yeterli zaten kafanızı takmayın.
Selamlar. |
Merhabalar bu gün yeni üye oldum sitenize tesadüfen rastladim ve inceledigimde gercekten mükemmel bi site ve tüm konuyu okudum sizlere bir kac sorum olacak temmuz ayinda kendi kuruttum biber tohumlarimi ekmisdim temmuz ayi sonunda cimlenmeye henüz yeni baslamisdiki tatile gitmek zorunda kaldim ve komsuya birakmak zorunda kaldim... sasirtma fln hic birsey yapmadim ve döndügümde baya bi büyümüsdü ama kökleri biraz disarda gibiydi o halinin resmini ekliyeyim önce..
http://img814.imageshack.us/img814/5...0920102015.jpg sora 8 tane fidanimi farkli bi yogurt kovasina sasirttim 8 tane birden hepsini ekdim bilmiyordum cünki... o resmide ekliyeyim. http://img177.imageshack.us/img177/326/170920102072.jpg bu haldeyken 1 ay gibi bi zaman sürecinde büyüdüler ve asagidaki resimdeki halini aldilar. http://img337.imageshack.us/img337/2...1020102107.jpg apartiman bahcemizden aldigim toprak ile yetisdirdim bu biber fidelerimi fakat bu zamana kadar hic gübre fln kullanmadim yapraklari gayet saglikli gözüküyor. torf toprak kullanmami ve 8 fiyeti ayirmami önerdiler bana genis bi saksida 3er tane olsa yeterli dediler. bende bu gün cicekciden aldigim torf toprakla ayirdim 2 saksi olarak torf toprakla kirmizi topragi karisdirip ayirdim. ( kirmizi toprak torf topraga göre azinlikda) simdiki hallerinin fotograflarini yükleyip asil soruma gelmek istiyorum. 1. http://img839.imageshack.us/img839/3...1020102114.jpg 2. http://img543.imageshack.us/img543/3...1020102112.jpg biberlerim bu zamana kadar cicek acmadi acaba simdi saglikli yetirsirmi ? hic cicekde acmadi saglikli yetisip mevyesini yiyebilmem icin ne yapmam lazim yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar. kaloriferli evde oturuyorum ve sabah günesinde güneslendirip havalandiriyorum sora iceri aldigimda isik gören bi yere koyuyorum yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar bide bu günden sora sulama seklim sizce nasil olmali ? |
Yardim edecek yokmu arkadaslar?
|
Orada güneş görüyor mu?
|
Evet günes görüyor ben sabahlari öglenden önce veya aksama dogru günese birakiyorum balkonda havalandiriyorum fakat günesde cok fazla kalamiyorlar 20 dakka bi sürecde bakiyorum ki yapraklari kendini sali vermis ve soluk gibi boyunlarini büküyorlar iceri aldigimda geri kendilerini toparliyorlar meyvelerini yemeyi cok istiyorum yardimci olun lütfen.. :(
|
Biber normalde bol güneş sever ve başka bir eksiği yok ise güneşte çiçek açar, arılar ve başka tozlayıcılar yarafından tozlanarak meyve verir. Keşke hep balkonda durmaya alıştırsaydınız.
|
peki simdi ne yapmam lazim acaba bilmiyorum bilen biri yokmu ? bu baslik altinda görmüsdüm birisinin daha cicekleri günesde durunca soluyo gibi oluyormus.. köklerinin isinmasindan dolayidir diye cevap vermisler.
suanda torf toprakla kirmizi topragi karisdirip yeni saksilara ekdim ayirip yalniz torf toprak daha fazla kirmizi toprakdan 3 günde bir sulama yapmayi düsünüyorum daha baska eksigi ne olabilir ki ? ne yapmam lazim fazla bilgiye sahip degilim. |
;)Sayın,Aslaner öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Biber konusunda size bir önerim var.Gündüzleri biberlerinizi balkona aldığınızda güneşten solunca balkonun gölge bir yerine çekin.Hatta mümkünse biraz solsunlar güneşte sadece yanmamalarına dikkat edin o kadar.Biraz susuzluğu görünce biberler tohuma yatar ve çiçek açmaya başlarlar.Ben Haziran 15'de şaşırttım biberleri ve hep balkonda kalıp o ortama alıştılar.Şimdi hava soğuk olmasına rağmen balkonda duruyorlar ve keyifleri gayet yerinde gibi görünüyor:)).Ama sizinkiler rahata alıştıkları için :)) biraz daha özen göstermelisiniz.Şimdi dediğim gibi yapacağınız şey biberden verim almak istiyorsanız olabildiğince açık havaya çıkartın.Gölgeye alacağınız zamanda gene balkonda kalsınlar.Sadece akşamları alın içeriye ve bu düzene alışsınlar.Akşam içeriye aldığınız yerle gündüz balkona koyduğunuz yerleri belirleyin hep aynı olsun.Unutmayın çünkü,herhangi bir bitkiden ne olduğu önemli değil verim almak istiyorsanız olabildiğince tabiyattaki ortamını sağlamaya çalışın,yani yeri olabildiğince sabit olsun.
Selamlar. |
Hosbulduk Sayin Emre Ilhan Kusura Bakmayin (: Anca girebildim nete.. Dediklerinizin hepsini yapiyorum ztn ama ne bilim olmadi halen :)) birakdim bende cani ne zaman isterse artikk...
|
;)Sayın,Aslaner merak etmeyin mutlaka meyvesini yiyeceksiniz,tabi ki bi aksilik olmazsa.Bir söz var bende biber yetiştirmeye ilk başladığımda sizin gibi sabırsızlanırken bana bu sözü söylemişlerdi.Biber,gölge ve sabır ister.:))
Selamlar. |
antep gibi sıcak yerde yaşıyorsunuz biberinizin içeride durmasına sebep dışarıda üşümesi olamaz herhalde
|
tohumkolik
arkadaşlar buğday çimini her sabah suyunu çıkarıp içince bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş,bende hiç işlem görmemiş buğday aldım,bahçe toprağı ile turuf karıştırdım bahçe toprağı daha çok turufu üzerine serpiştirdim suladım buğdaylar inanılmaz bir şekilde 2 3 günde çimlendi bahçe toprağından olsa gerek öyle güçlü öyle güzellerdiki (bir dahaki denemede resimde ekleyeceğim) 10 15 günde cidi şekilde uzadılar, bende bunların başlarını kestim, yarım çay bardağı su ekleyerek minik mikser robotta çektim su olmaz ise mikser çekmiyor bu işlemler için amerikada özel mikser varmış ama ben buralarda bulamadım,bulan olursa banada söylesin,çektiğim çim suyunu küçük süzgeçten bardağa döktüm toplam bir fincan çim suyu oluyor bunu her sabah aç karnına içmek gerekiyor,bize lazım olan bardaklı mikser ve küçük tel süzgeç,iki dakikada bu işlem bitiyor, şimdi asıl güzel haber, bu çim suyunun tadı müthiş, neye benziyorderseniz bana doğayı ve varlığımı hissettirdi,mucize gibi bir şey daha önce böyle bir tat görmedim,ilk başta ot, toprak ,çeşitli minerallerin tadını düşünüyorsun sonra sana verdiği his doğa oluyor,tohumuna ve toprağına göre bu tat değişirmi bilemem........şimdi kötü haber ben bunları çimlendirdim sorun yok ama çimler 10 cm olunca toprağın üzeri pamukçuk oldu tarlada 'da böyle oluyormu bilemem( nerede hata yapıyorum acaba)toprakmı ,sumu , havalandırma'mı saksılar kaplı ama pencere açık balkon 'da duruyor,hangisi yanlış iki defa denedim aynısı oldu köklerine baktım saksının dibine inmişler yüze yüzeydehiç kök yoktu,bu çimin toprak yüzeyinde olan pamukçuk hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazınız bu küçük sorunuda bitirmek istiyorum, şimdiden teşekkürler........
|
Tsk ederim Emre Bey... evet sabir isteyen bir is :) ins. cikarsa kismetse yeriz. Gülbeseker tabi ki disarda duruyordu her zaman ama simdi bu aylarda hava geceleri soguk oldugu icin bu aralarda aliyorum. :)) disarda durmasi deqildi sorunum günesde durunca solmasiydi ;)
Saygilar. |
Arkadaslar gecen ayin 23ünde kibrisa gittim ve daha dün geldim annem bakiyordu biberlerime geldigimde bakdim büssürü cicek acmis biber fidelerim ve üzerlerinde 2 3 tane kücük biberler bulunmakta fakat yapraklari sarariyo dökülüyor balkonda degil fidelerim evin icinde evimizde kaloriferli günesde görüyor ne yapmam lazim ? yardimci olabilirmisiniz rica etsem .
|
;)Sevgili Aslaner,biberlerinizin çiçek açıp meyve tutmasına sevindim.Büyük ihtimalle o 2-3 tane küçük biberleri büyütüp yapraklarını dökücektir malesef.Malum artık sonbaharıda geçtik kış geldi sayılır.Keşke daha önce ekseydiniz biberlerinizi.Ama üzülmeyin üzerindeki biberler kendi halinde kızarsınlar onları saklayın tohum olarak.Baharda yani Martta ekin o tohumları bakın görün hiç zorluk çekmeyeceksiniz.Balkondaki ortamlarınada alışacaklar ve güneştende solmayacaklar.Ben zamanı gelince size tohumları ekmeniz gerektiğini hatırlatırım mesajla.Ama siz yeterki tohumları almayı unutmayın.Bu arada bende balkondaki biberlerimi söktüm artık bırakmışlardı kendilerini.
Selamlar. |
Alıntı:
bende cok sevindim gercekden :) bütün yapraklari sari deqil ama sararip düsenler oluyor kisi alattigimizda eski halini alacakmidir peki emre bey? hem evin ici sogukda deqil sicak neden böyle bi durum söz konusu hava ve günesde aliyor gündüzleri :s üzerindeki biberlere dokunmadim 3 tane var ztn tohumlarini saklamicam farkli bi biber ekicem emre bey.benim suanda yeni cimlenmis biberlerim var o kadar cokki resmini cekip eklicegim buraya onlari kizgin güneste birakiyorum hic birsey olmuyor hersey icin tsk ederim saygilar. |
;)Sevgili Aslaner.Aslında biber tek yıllık gibi yetiştirilsede çok yıllık bir bitkidir,yani kışı atlattığında baharda yeniden yaprak verecektir,meyvede verecektir fakat bitki yaşlandıkça meyve vermesi azalıyor bunu farkettim ben.
Selamlar. |
Yardimlariniz icin tsk ederim emre bey. yasadigi kadar yasasin egerki ölürse yenisini dikecegim suan ztn böle kücük fidelerim var onun resimlerini ekliyorum görmeniz icin.
saygi ve selamlar http://img841.imageshack.us/img841/6...1120102215.jpg http://img526.imageshack.us/img526/1...1120102202.jpg |
Çalışmalarınız için teşekkür ederim. Umarım fideleriniz kısa sürede büyür.
|
Serada ki biberler verim ve gelişimini durdurdu, bende seradan çıkardım.
Saksıda sera içinde kışın biber yetiştirmek için ne yapmalı? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025