09-04-2011, 10:59
|
#11
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 75
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık
Bu anlattıklarınız benim yaptıklarıma üş aşağı beş yukarı aynı bende yaptıklarımı bire bir yazayım belki atladığım bir şey vardırda uzman arkadaşlar bana hatırlatır.
Tohumları ekmek için mika bardaklardan aldım. Bardakların altların yarım santim çapında olacak şekilde delik açtım. Farklı şekillerde ektim. direk torfa, torf+gübre , torf+toprak ve torf+toprak+gübre karışımları kullandım. Karışımı bardak ve ya saksılara koyduktan sonra düzerlerini düzeltmek için toprağa gelen yeri düz bir tahtayla çok az bastırarak düzeltiyorum. Alt deliklerden su çıkana kadar suluyorum. Güzelce tohumları yerleştirdikten sonra üstlerini 1-2 mm kadar daha karışımla kapatıyorum. Üste eklediğim kapak kuru olduğu için kapak materyalinide fısfısla 1-2 kez nemlendiriyorum. hatta bazen alt torftan nemleniyor. Bu aşamadan 1 gün sonra üstlerini streçle kapatıyorum ve gün aşırı streçleri açarak 3-4 saat havalandırıyorum. nem durumuna bakıp kuruma başlamışsa nemlendirerek tekrar kapatıyorum. Yaptıklarımı bu şekilde özetleyebilirim.
Ancak geçen sene altığım torftan emin değilim. Çünkü 25 kg luk paketine 5 TL vermiştim. Kalitesiz olabilir.
|
Bu anlattıklarınızda gözüme ilk çarpan nokta,bardağın altından su çıkana kadar sulamanız oldu.Torf çok fazla su tutar ,zaten paketinden çıkarttığınızda torf nemlidir birde alttan su çıkana kadar bu torf u sularsanız,tohumları çürütürsünüz.Bence bu noktada hata yapıyorsunuz.Ayrıca pet bardak yerine yoğurt kaplarını kullanabilirsiniz.Birde söylemeyi unuttuğum nokta ,çimlenme için ortam ısısı çok önemli , benim evde ısı 22-23 derece civarlarında.Isının düşük olması **** çok yüksek olması çimlenme süresini uzatır.
|
|
|