Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU
Sayın h.ışık,ben tohumları sadece torf a ekiyorum.Tohumların üstüne 0,5-1 cm elenmiş torf ekliyorum hafif bir şekilde bastırıyorum.Torf u elemek için makarna süzgeci **** evdeki süzgeçlerden kullanabilirsiniz.Hanım evde yokken makarna süzgeci iyi iş görüyor  .Ekimi yaptıktan sonra tek yapacağınız iş torf un kurumaması, bunun içinde sabah akşam fısfısla su püskürtüyorum.Sulamada dikkat edeceğiniz torfun üstünde su birikmesin sadece nemli olsun yeter.Çok fazla su olursa tohumlar çürür.Bundan sonrası zamana kalıyor.
|
Bu anlattıklarınız benim yaptıklarıma üş aşağı beş yukarı aynı bende yaptıklarımı bire bir yazayım belki atladığım bir şey vardırda uzman arkadaşlar bana hatırlatır.
Tohumları ekmek için mika bardaklardan aldım. Bardakların altların yarım santim çapında olacak şekilde delik açtım. Farklı şekillerde ektim. direk torfa, torf+gübre , torf+toprak ve torf+toprak+gübre karışımları kullandım. Karışımı bardak ve ya saksılara koyduktan sonra düzerlerini düzeltmek için toprağa gelen yeri düz bir tahtayla çok az bastırarak düzeltiyorum. Alt deliklerden su çıkana kadar suluyorum. Güzelce tohumları yerleştirdikten sonra üstlerini 1-2 mm kadar daha karışımla kapatıyorum. Üste eklediğim kapak kuru olduğu için kapak materyalinide fısfısla 1-2 kez nemlendiriyorum. hatta bazen alt torftan nemleniyor. Bu aşamadan 1 gün sonra üstlerini streçle kapatıyorum ve gün aşırı streçleri açarak 3-4 saat havalandırıyorum. nem durumuna bakıp kuruma başlamışsa nemlendirerek tekrar kapatıyorum. Yaptıklarımı bu şekilde özetleyebilirim.
Ancak geçen sene altığım torftan emin değilim. Çünkü 25 kg luk paketine 5 TL vermiştim. Kalitesiz olabilir.