Konu: Biber
View Single Post
Eski 09-04-2011, 14:22   #390
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
ben o kadar biber ektim, domates ektim, diğer sebze ve ağaç tohumlarından ektim hiç birisi çıkmadı. hala da bekliyorum.

denemediğim yöntem kalmadı.
torf + toprak karışımına ektim, olmadı.
torf + gübre karışımına ektim, olmadı.
torf + toprak + gübre karışımıa ektim bu karışımda da olmadı. Forumda başka bir topicte sorunun aldığım torftan kaynaklı olabileceği yönünde bir varsayımda / tahminde bulundu sayın Mine hanım. artık yarın bauhause dan yeni kaliteli torf ve viyol alarak tekrar başlayacağım çimlendirme işine.
bu zamana kadar hiçbir gelişme göstermeyen tohumlarda gelişirlerse o zamanda eşe dosta fide hediye ederim. ne yapayım. onlarda sevinsinler. Biraz zorla olacak ama ne yapalım.
Sevgili h.ışık; Birincisi tohumların kalitesi çimlenmede önem arz eder. Ortam ısısı tohumların çimlenmesi için 19 - 21 derece arası çok iyi.Bana göre torfu aşırı sulamanızdan kaylaklanan tohumların çürümesi sonucu çimlenme olmamıştır.Benim uyguladığım yöntemi size anlatmaya çalışıyım ben faydasını gördüm. Yapacağınız bu ısı ortamında kullandığınız torfu iyice elinizle karıştırıp havalandırdıktan sonra şayet ince kum tedarik edebiliyorsanız bir miktar torfla karıştırınız.Kum bulamazsanızda önemli değil.Pet bardak dışında daha geniş bir saksı veya kaba, viyollere hazırladığınız torfu yerleştirin. Kapalı kaplarda suyun fazlasının süzülmesi için oran olarak pet bardaklarda 3 delik kurşun kalem kalınlığı ebatında bardakların altını delin tohumlarınızı bardağa resimdeki gibi ekin. Torfu bir kez tam sulayın. Daha sonra oda sıcaklığına ve toprağın nemine bağlı olarak günde bir kez fıs fısla toprağı nemlendirin. Tohumlar yaklaşık ısı sabit kaldığı sürece 8-10 gün içinde çimlenir.
Saygılar

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön